Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

"ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ", Η ΣΥΡΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ


ΘΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ Ή ΕΠΕΣΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΗΠΑ;


Το politico τιτλοφορεί άρθρο του ”ο ‘Ασαντ οδηγείται σε πτώση;” κι εξετάζει μια εκδοχολογία πιθανών σεναρίων προς αυτή την κατεύθυνση ως αποτέλεσμα της καταστροφής της συριακής οικονομίας και της διογκούμενης ανέχειας ως αποτέλεσμα του 
9ετή ολοκληρωτικού πολέμου όσο και της κατάστασης πολιορκίας που επέβαλαν οι κυρώσεις των δυτικών, το ιδιότυπο εμπάργκο που κάνει τον πληθυσμό να λιμοκτονεί. 

Η Δύση παίζει το τελευταίο της χαρτί εκβιασμού. Ο λαός που δεινοπάθησε από τον πόλεμο τώρα να λιμοκτονήσει ώστε να υπάρξουν αλλαγές στην εξουσία. 

Ό,τι δεν πέτυχαν με τον πόλεμο και το αίμα θέλουν να το πάρουν με τον εκβιασμό την πολιορκία το λιμό το εμπάργκο…Αναφέρει το άρθρο.. ”

Τους τελευταίους μήνες, η οικονομία της Συρίας κατέρρευσε, με αποτέλεσμα τον υπερπληθωρισμό, το μαζικό κλείσιμο επιχειρήσεων, την εκτεταμένη έλλειψη τροφίμων και την αύξηση της ανεργίας. 

Με τη συριακή λίρα να κυμαίνεται μεταξύ 2.400-3.000 αντί ενός δολαρίου ΗΠΑ, μ΄ένα μέσο μηνιαίο μισθό στη Συρία αγοράζεις τώρα περίπου ένα καρπούζι ή δύο λίβρες λεμονιών. 

Τουλάχιστον το 85% των Σύρων ζουν σε συνθήκες φτώχειας και το κράτος δεν κατάφερε να αποκτήσει επαρκή ποσότητα σιταριού για το υπόλοιπο του 2020 – πράγμα που σημαίνει ότι η έλλειψη ψωμιού είναι μόνο θέμα χρόνου. 

Μερικοί στον τομέα των ΜΚΟ προειδοποιούν ήσυχα για έναν λιμό που μπορεί να προκύψει αργότερα φέτος ή το 2021….

Εν τω μεταξύ, η πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας για μετάβαση της οικονομίας στο βόρειο Χαλέπι – μια περιοχή που ελέγχει στρατιωτικά, παράλληλα με τους αντιπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης – στην τουρκική λίρα έχει απομακρύνει περίπου το 10% του πληθυσμού της Συρίας από τη συριακή λίρα, και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σχέδια για να κάνουν το ίδιο στο Ιντλίμπ, όπου σήμερα διαμένουν επιπλέον 18% των Σύρων. 

Η αποχώρηση σχεδόν του ενός τρίτου των Σύρων από το εθνικό τους νόμισμα” δημιουργεί νέα δεδομένα..

Η κατάσταση είναι όντως αυτή μόνο που το άρθρο δεν αναδεικνύει τα πραγματικά αίτια και το έγκλημα πολέμου κατά της ανθρωπότητας που συντελείται από το δυτικό παράγοντα κατά του πληθυσμού δια των κυρώσεων, του πλιάτσικου των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας από δυνάμεις κατοχής. Πρώτα ήρθε η ενεργειακή κατάρρευση της Συρίας αφού μετά την ISIS οι ΗΠΑ κατέκτησαν το 90% του συριακού πετρελαίου…

Έπειτα ήρθε το εμπάργκο η απαγόρευση κι εισαγωγής πετρελαίου από τρίτη χώρα. Επέβαλαν το σύστημα της καμένης γης καίγοντας τεράστιες εκτάσεις με σιτάρι και τα τελευταία αποθέματα.

Σύμφωνα με το voltairenet ”Τζιχαντιστές στο Βορρά και στρατεύματα των ΗΠΑ στο νότο έχουν αρχίσει να καίνε τα χωράφια με συντονισμένο τρόπο. Η Συρία υπέβαλε καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.” 

Ενώ από 10/6/20 τέθηκε σε ισχύ από ΗΠΑ ο νόμος Καίσαρ που απαγορεύει μ’ επιβολή κυρώσεων κάθε οικονομική συναλλαγή και εμπορική δραστηριότητα κάθε κράτους και κάθε ιδιωτικής οντότητας με Συρία…

Καθολικός αποκλεισμός και πολιορκία. Ως και την Κεντρική Τράπεζα της Συρίας την στοχοποίησαν με το επιχείρημα ότι κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Προβαίνουν στην ευθανασία του λαού που πολέμησε όσο κανένας το τζιχαντισμό.. Πάντως Ρωσία και Ιράν ήδη κινούνται για να σπάσουν στην πράξη τον Καίσαρα..

”Η πολιορκία της χώρας ξεκινησε. Οι οικονομικές κυρώσεις έχουν ενισχυθεί σκληρά και θα γίνουν αυστηρότερες στα μέσα Ιουνίου. 

Κάθε άτομο ή οντότητα που κάνει εμπόριο με τη Συρία θα καταδικασθεί σκληρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση [νόμος του Καίσαρα, (“Caesar’s Law“), αναφέρει και το voltairenet.

Αυτές οι «κυρώσεις» είναι παράνομες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Οι κυρώσεις που εμποδίζουν την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού είναι εγκλήματα βάσει των Συμβάσεων της Γενεύης.

Από την άλλη το άρθρο που αντικατοπτρίζει τους ασεβείς πόθους της Δύσης αναφέρεται σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τις τελευταίες μέρες στη Suwayda της Συρίας αλλά δεν αναφέρει ούτε ότι ήταν απειροελάχιστες ως προς τη συμμετοχή ούτε κάνει λόγο για τις φιλοκυβερνητικές που ακολούθησαν και όπου συμμετείχε μαζικά ο κόσμος…

Μιλούν για αντικυβερνητικές διαδηλώσεις 100 ατόμων σε μια επαρχιακή πολιτεία όταν οι ΗΠΑ από άκρη σ΄άκρη και όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεων Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο σαρώνονται από εκατομμύρια διαδηλωτές από ανθρώπινα ποτάμια που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν πολιτικο-κοινωνική μετάβαση;

Mήπως η πτώση του Φιλελευθερισμού επίκειται περισσότερο απ΄ότι του Άσαντ; Εσφαλμένα προπαγανδίζει το άρθρο ότι η κοινότητα Δρούζων πέρασε στην αντιπολίτευση. 

Η κοινότητα Δρούζων είναι μια από τις πιο βαθιά συνειδητές και πολιτικοποιημένες κοινότητες στη Συρία αφού κατά το ήμισυ βρίσκεται εγκλωβισμένη στα κατεχόμενα του Γκολάν. 

Δεν τους λέει τίποτα ότι η πιο ηγετική φυσιογνωμία του Συριακού Εθνοαπελευθερωτικού Αγώνα κατά ΗΠΑ, Τουρκίας (ΝΑΤΟ) και ντόπιων λακέδων συμμάχων τους υπήρξε ένας Δρούζος ο Issam Zahredeen;

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Ο Τζέιμς Τζέφρι, ο οποίος διορίστηκε απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, παραδέχτηκε την Κυριακή ότι οι υψηλές τιμές των βασικών προϊόντων στη Συρία και η υποτίμηση της λίρας της Συρίας οφείλονται σε παράνομα μέτρα που εγκρίθηκαν από τη διοίκησή του, τα οποία αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Διεθνούς. Ανθρωπιστικός νόμος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΗΜΕΙΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

(ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ 2011!!!)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου