Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ!


«ΑΡΞΑΤΕ ΠΥΡ»! ΑΠΟ ΣΙΣΙ  ΚΑΘΩΣ ΕΚΠΝΕΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ



Καθώς εκπνέει το τελεσίγραφο που επέδωσε ως διορία σε GNA-Toυρκία για κατάπαυση πυρός στη Λιβύη ο Al-Sisi έχει συνάντηση τώρα με τον Υπ. Άμυνας της Αιγύπτου στρατηγό Mohamed Zaki.Η πολεμική μηχανή της Αιγύπτου είναι έτοιμη ν΄αντιπαρατεθεί στο λιβυκό αφού φαίνεται να ναυάγησε η τελευταία ρωσοτουρκική προσπάθεια διευθέτησης…

Στις 5.00 το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρόεδρος Sisi συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης στη Λιβύη…


Eνώ τηλεφωνική συνομιλία είχαν Ερντογάν και Τραμπ.Ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζουντ Ντιρ δήλωσε ότι “Ο Ερντογάν και ο Τραμπ συζήτησαν κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας σημαντικά διμερή θέματα και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας και της Ανατολικής Μεσογείου”.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι συζήτησε τη σύγκρουση στη Λιβύη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης τη Δευτέρα και συμφώνησε με τον ομόλογό του για “ορισμένα θέματα” που σχετίζονται με την εξέλιξη της κατάστασης.

“Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή τους συνεργασία για να προωθήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Λιβύη, τον γείτονα της Τουρκίας,” δήλωσε η Προεδρία.

Οι δύο αρχηγοί κρατών “κατέληξαν σε συμφωνίες”, δήλωσε ο Ερντογάν στην κρατική τηλεόραση TRT, προσθέτοντας ότι “μπορεί να υπάρξει ένα νέο κεφάλαιο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας σχετικά με τη διαδικασία”. “ειρήνη στη Λιβύη.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι πρέπει να συναντηθεί με τον Πούτιν και να συζητήσει μαζί του τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σχετικά με τη σύγκρουση.

Η Αίγυπτος σε πρώτη φάση φαίνεται να ασκεί πίεση σε στρατιωτικό επίπεδο για να συρθεί σε διαπραγματεύσεις η Τουρκία..


Aσκήσεις με πραγματικά πυρά έκαναν οι τούρκικες φρεγάτες στις ακτές της Λιβύης….




Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο λιβυκό. Οι τουρκικές φρεγάτες πραγματοποίησαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις ακτές της Λιβύης.

Υποστηρίχθηκε ότι πραγματοποιήθηκε στρατηγική άσκηση για πιθανή επέμβαση στη Λιβύη προς αποτροπή πιθανών επιθέσεων αεροσκαφών MIG-29. 

Οι εκρήξεις που ακούστηκαν χθες πλησίον της Khoms ειπώθηκε πως ήταν μέρος των ασκήσεων που έκαναν τούρκικες φρεγάτες ως προετοιμασία για να συμμετάσχουν στην τούρκικη στρατιωτική επιχείρηση αιχμαλωσίας του Λιβυκού πετρελαίου, αναφέρει άλλη πηγή.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου