Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΚΗΤΗ ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
2 ΒΙΝΤΕΟ


Ο μοναχός Ιωσήφ, κατά κόσμο Χρήστος Μπαϊρακτάρης, (έχει το ίδιο επώνυμο με τον Άγιο Πορφύριο) κατάγεται απὸ το χωριό Άγιος Βασίλειος της Κορινθίας και θεωρείται από τους αεροπόρους που επιχειρούν στο Αιγαίο, ο δικός τους άνθρωπος.  

Mονάζει απὸ το 1989 στο ησυχαστήριο του Αγίου Μηνά του Αγίου  Όρους, που βρίσκεται σ΄ έναν γκρεμό του ακρωτηρίου Άκραθως, βάθους 250 μέτρων.


Κάθε φορά που κάποιο αεροσκάφος ή ελικόπτερο  περνά πάνω από το ακρωτήρι  Άκραθως, οι πιλότοι δεν χάνουν την ευκαιρία να τον «χαιρετίσουν», ενώ ο μοναχός Ιωσήφ βγαίνει στην άκρη του γκρεμού και με μια τεράστια σημαία, πότε ελληνική και πότε βυζαντινή, τους ευλογεί, τιμώντας με το δικό του τρόπο την αποστολή τους...

Στο βίντεο που ακολουθεί ο γέροντας μιλάει για τη «δράση» του και διευκρινίζει ότι η στάση του είναι φιλειρηνική και ότι προσεύχεται να γυρίσουν όλοι οι πιλότοι σώοι στα σπίτια τους, ακόμη και οι τούρκοι!

Έχει μάλιστα στο κελί του φιλοτεχνημένο το παρακάτω ρητό:

«Επί πτερύγων ανέμων, ερχόμενος εις τόπον Ειρήνης, την όντως Ειρήνη αιτεί, λαμβάνει και φέρει εις τα πέρατα της οικουμένης.»




Ο μοναχός Ιωσήφ όμως από την Βίγλα του Αγίου Όρους δεν ευλογεί μόνο τους πιλότους αλλά και τα πλοία!!!

Στο βίντεο που ακολουθεί ο γέροντας φαίνεται να ευλογεί μιά άσκηση του Πολεμικού μας Ναυτικού και μάλιστα στο τέλος ακούγεται να μιλάει προς τους αξιωματικούς και ναύτες της φρεγάτας «Σαλαμίς» 






ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου