Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΦΛΟΓΕΣ!

«ΒΟΜΒΑ» ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ: «ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»




Αραβικά ΜΜΕ: ”Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές ΕΔ”

Σύμφωνα με τον Walid Phares, αρθρογράφο στο Fox News, ειδικό επί θεμάτων ασφαλείας και γραμματέα του Transatlantic Parliamenary Group, Ελλάδα, Γαλλία, και Αίγυπτος μάχονται ουσιαστικά κατά του ''τουρκικού Άφρικα κόρπς'' στην Λιβύη και των σχεδίων της Άγκυρας στην Α.Μεσόγειο. 
Ο ίδιος εκτιμά ότι η κυβέρνηση του Wifaq στην Τρίπολη, μπορεί να μην επιτεθεί με 10.000 Σύριους τζιχαντιστές στην Σύρτη, αλλά με την δύναμη του ισχυρότατου ''τουρκικού Άφρικα κόρπς''.Μια τέτοια μάχη κατά τον ίδιο θα προκαλούσε υποθετικά έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, καθώς η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Γαλλία θα αντιδρούσαν δυναμικά, μιας και διακυβεύονται φυσικά τεράστια συμφέροντα.
Την ίδια στιγμή ο αραβικός τύπος αναφέρει επικαλούμενος το ελληνικό υπουργείο άμυνας, την ύψιστη ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για όλα τα σενάρια με την Τουρκία, αποκαλύπτοντας στρατιωτικές ασκήσεις στον θαλάσσιο τομέα που “καλύπτεται” από την Τουρκο-λιβυκή συμφωνία.
"Οι Τούρκοι απειλούν και μιλούν για διάλογο ταυτόχρονα", ανακοίνωσε η τηλεόραση του Al-Arabiya το Σάββατο το πρωί σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, επικαλούμενο το ελληνικό ΥΠΑΜ.

Το ίδιο το κανάλι στηλίτευσε το γεγονός ότι εννέα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη διείσδυσαν στον ελληνικό εναέριο χώρο περισσότερες από 30 φορές, πετώντας πάνω από περιοχές στο ανατολικό και κεντρικό Αιγαίο.

Αναφέρθηκε ότι 14 από τις 33 παραβιάσεις αφορούσαν υπερπτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τουρκικά (F-16) πάνω από τα ελληνικά νησιά. Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ Έλληνες πιλότοι συμμετείχαν σε δύο αερομαχίες στις οποίες νίκησαν τα τουρκικά μαχητικά, αναφέρει ο αραβικός τύπος.

Όλα αυτά αποτελούν προοίμιο πιθανών εξελίξεων στην Α.Μεσόγειο, ειδικά την στιγμή που οι Τούρκοι απειλούν και εκβιάζουν, ενώ φέρονται να ετοιμάζονται να καταλάβουν την Σύρτη και την Αλ Τζούφρα.
Επίσης αποκαλύπτεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος, της Αιγύπτου και της Γαλλίας βρίσκονται σε μια ιδιότυπη διαρκή επικοινωνία, με την μεταβίβαση πρωτογενών πληροφοριών σε ότι αφορά την Α.Μεσόγειο και τις κινήσεις των Τούρκων. Εκτιμάται ότι υπάρχει ένας κάποιου τύπος συντονισμού με το πρόβλημα που ονομάζεται τουρκικός στρατός.

18

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει με την έναρξη των τουρκικών επιθέσεων στην Σύρτη, υπάρχουν όμως εκτιμήσεις αλλά και ενδείξεις ότι οι Τούρκοι θα βρεθούν περικυκλωμένοι από γαλλικά, ελληνικά και αιγυπτιακά αεροσκάφη στην Μεσόγειο, που θα διεξάγουν ταυτόχρονες ....αεροπορικές ασκήσεις για παράδειγμα.

Το εάν μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε περαιτέρω εμπλοκή η οποία θα μπορούσε να φτάσει σε μια πολεμική σύρραξη με επίκεντρο την Τουρκία δεν το γνωρίζουμε, αλλά εκτιμάται ότι και η Άγκυρα δεν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο επουδενί.

Υπάρχει πάντα όμως η τουρκική αλαζονεία η οποία δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη και η οποία μπορεί να προκαλέσει από “ατύχημα μέχρι κανονική πολεμική σύρραξη” για οτιδήποτε θεωρηθεί ως προσβολή από τους Νεο-Οθωμανούς όπως έδειξε και το ναυτικό επεισόδιο με την γαλλική Φρεγάτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου