Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΕΟEΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


ΧΩΡΙΣ  ΚΕΡΔΗ, ΚΕΡΑΤΑ




Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης
Τώρα που καλοκαίριασε σταμάτησαν και τα διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα που μοιράζουν δώρα, χρήμα, ρούχα,  ευκαιρίες 
και άλλα πολλά, έπιπλα, αυτοκίνητα γνώσεις και δεν συμμαζεύεται.

Είναι αυτά που θέλει ο πληθυσμός της Ελλάδος σήμερα.
Νομίζω ότι κανείς δεν δίνει χρήματα ή μοιράζει δώρα χωρίς κέρδος άμεσο  και έμμεσο.


Το πρώτο κέρδος είναι καθαρό και επί τόπου από την ακροαματικότητα και τις διαφημίσεις για τα κανάλια και τους παραγωγούς.

Το μεγαλύτερο κέρδος θεωρώ είναι το μακροπρόθεσμο.

Αυτό που προκύπτει από την ανάλυση  την μελέτη και την επεξεργασία της συμπεριφοράς ,των αντιδράσεων,των γνώσεων ,της ψυχολογίας,της πίστης και κάθε ανιχνεύσιμου στοιχείου της προσωπικότητας των ατόμων που συμμετέχουν.

Με βάσει αυτές τις μετρήσεις και αναλύσεις ,γίνονται μελέτες και καθορίζονται  τα προγράμματα που θα εφαρμοστούν σε κάθε τομέα για την διαμόρφωση της συμπεριφοράς και τον έλεγχο των κοινωνιών και των λαών διεθνώς από αυτούς που το επιδιώκουν.

Δεν πάει να λέει ο γέροντας κλείστε τις ειδήσεις ,φωνή βοώντος ,χάθηκε το παιχνίδι είναι με μάσκες, σικέ πουλημένο από ψηλά .

Δεν χάθηκε  τώρα, πάνε πολλά χρόνια .

Από τότε που έλεγε ο λαϊκός παλιός μάγκας  Μουφλουζέλης, λάου-λάου το πηγαίνεις, μεθοδικά και συστηματικά, αλλοτριωθήκαμε βάσει προγράμματος . 

Από κράτος και έθνος ελληνικό και λαός ελληνικός πλειοψηφικά με ήθη ,συνήθειες ,πίστη γλώσσα,κλπ με εκπληκτική ομοιογένεια στην Ευρώπη και στον κόσμο αφήσαμε και μας έκαναν από λαό πληθυσμό  και από κράτος πατρίδα των Ελλήνων και χώρα τους,σε  χώρο που χωρούν λαοί και μάλιστα εχθρικοί του τρόπου ζωής μας ξένοι διαφορετικοί στα πάντα.

Tι ζόρι είχαμε σαν λαός.που ακόμα στέλνει τα  παιδιά του για οικονομικούς μετανάστες;

Και  το  χειρότερο ,οι γονείς τους που μένουν πίσω,εξακολουθούν και στηρίζουν με την ψήφο και  την ανοχή τους το σύστημα που τους ανάγκασε να φύγουν.

Δεκαετίες επί δεκαετιών συμβαίνει  και  γέμισε  η Αμερική και η Ευρώπη με χέρια  και μυαλά δικά μας ,να μη τα ξαναλέμε.

Όσο τα ποσοστά ξένων ήταν μικρά υπήρχε προσαρμογή και ένταξη,όχι αφομοίωση,αυτή δεν γίνεται ποτέ και πουθενά.

Όταν τα ποσοστά αυξηθούν ανεξέλεγκτα αρχίζει το μπέρδεμα και θα το δούμε μπροστά μας .

Παράδειγμα οι ομογενείς μας στο εξωτερικό,αφομοιώνεται μόνον όποιος θέλει,ισχύει κυρίως σε κράτη δυτικά ή ομόδοξα.

Οι  υπόλοιποι φτιάχνουν εκκλησίες,σχολεία,συλλόγους κ.α για να διατηρήσουν ότι θεωρούν ότι αξίζει  να το μεταδώσουν στους

επόμενους. 

Όχι μόνο εμείς, όλοι όσοι δεν θέλουν να αφομοιωθούν έτσι κάνουν παντού.

Στα πολυεθνικά κράτη πρότυπα, Αμερική,Καναδάς, Αυστραλία κλπ.η  Αγγλοσαξωνική  άρχουσα τάξη ήθελε χέρια και  έφερναν δούλους στην αρχή επίσημα και μετά καταργώντας την δουλεία ,έφερναν μετανάστες φτηνό εργατικό δυναμικό  και ακίνδυνο 

αφού λόγω της ανομοιογένειας πολύ δύσκολα  θα  μπορούσε να οργανωθεί και να διεκδικήσει δικαιώματα πέρα από αυτά που ήταν καθορισμένα.

Παλιά καλή συνταγή με εφαρμογή παντού.

Φτιάξτε σχολεία,εκκλησίες,τζαμιά,συλλόγους,ομάδες κλπ.όμως καθίστε καλά δουλεύετε ,πληρώνετε αρκεί να  μην μας αμφισβητείτε.

Μιλάμε για κράτη σοβαρά που σέβονται τον εαυτό τους και διαθέτουν και ισχύ ,στρατό  δηλαδή και ηγεσίες με θέληση να το επιβάλουν .

Αυτά τα ίδια  διατηρούν και ένα καθεστώς που τονίζει τα στοιχεία και τα σύμβολα, που καθορίζουν το κυρίαρχο έθνος και την τάξη που το εκπροσωπεί ,αυτή που έφτιαξε το αρχικό κράτος,άσχετα πως και πόσο και για ποιους λόγους ,κρατούν έναν τύπο .

Στα δικά μας τώρα.

Εμείς εδώ φτιάξαμε ένα κράτος από το μείον πολύ πιο κάτω του μηδενός και τελείως διαφορετικά, σε σχέση με την Ευρώπη .

Είμαστε ένας  λαός από τους παλαιότερους που έγιναν έθνος που συνειδητά εξέφραζε όλα τα κοινά του χαρακτηριστικά.

Υπάρχουμε όπως εμείς πιστεύουμε, άσχετα σε όποιον  αρέσουμε ,σε αυτή την γή και στην ευρύτερη περιοχή  τέσσερεις  χιλιάδες χρόνια και βάλε.

Μέσα σε αυτά  τα χρόνια , οι παππούδες μας έφτιαξαν για εμάς μία περιουσία με γνώσεις και ιδέες ,επιστήμες και πατέντες μοναδικές και μια γλώσσα εκτός σύγκρισης  και συναγωνισμού  με άλλες ,αφού δεν μιλάμε για ομοειδή αντικείμενα.

Έφτιαξαν πόλεις, αποικίες, βασίλεια, κράτη, αυτοκρατορίες και κάποια στιγμή γίνανε ραγιάδες για 400 και βάλε  χρόνια. 

Κάποια στιγμή είδαν ότι  ήταν ξεβράκωτοι στα αγκάθια και  τι  γίνεται γύρω τους, τα χωριά τους,τις πόλεις τους, τις εκκλησίες τους, τα σχολεία τους,την τσέπη τους, τα  σπίτια τους,τα παιδιά τους,  και κατάλαβαν ότι τους τα πήρανε όλα και  τους αφήσανε στεγνούς χωρίς φράγκο, ξεφτιλισμένους με την κόρη και  την γυναίκα στο χαρέμι και τους γιούς τους γενίτσαρους ή χανουμάκια του αγά.

Αναρωτήθηκαν ποιοι είναι αυτοί ρε , που μας τα παίρνουν;

Και βρήκαν ότι ήταν κάτι τσιπλάκια «γυμνοί» λιγούρια από τις στέπες της Ασίας, ψευτόμαγκες  που γίνανε μάγκες από την στιγμή που άρχισαν να κλέβουν και να σφάζουν τους παλιούς παππούδες μας , που όπως είχαν ακούσει ήταν κάποιοι μοναδικοί σε όλα και στο μυαλό και στις τέχνες όπως βλέπανε γύρω τους σε ερείπια και αγάλματα και σε εικόνες.

Ορισμένοι σκέφτηκαν,για να γίνουν αυτά θέλει μυαλό και για να τα κρατήσεις  ανδρεία και δύναμη.

Σου λένε αυτοί μάγκες και μορφωμένοι με λεφτά και σπίτια και εμείς κότες δειλοί δαρμένοι ,σφαγμένοι και άφραγκοι.

Έκαναν ταμείο και είδαν ότι δεν τους έμεινε τίποτε να χάσουν και ακούγοντας κάποιους που διέθεταν τουλάχιστον το θάρρος ,

τους ακολούθησαν και έβγαλαν όλοι μαζί αυτά που ήταν κρυμμένα μέσα τους και είχαν ξεχάσει και πέτυχαν το όνειρο. 

Κοίταξαν και στη Δύση για βοήθεια και είδαν και εκεί τα ίδια λιγούρια και κλεφτρόνια που με μπαμπεσιά είχαν κατακλέψει και αυτοί τους παππούδες τους,τι να περιμένεις απ αυτούς,χειρότεροι και μπαμπέσηδες και  ψεύτες.

Αυτοί οι τελευταίοι ,όταν είδαν ότι δεν μαζεύονται οι πρώην ξεβράκωτοι ραγιάδες που ξεσηκώθηκαν, φρόντισαν να τους διασπάσουν και για να τους πάρουν με το μέρος τους τους το παίξανε φίλοι και προστάτες και τους καπέλωσαν τους γνήσιους και άδολους δικούς μας, βάζοντας δικούς τους λακέδες ανάμεσά τους.

Ε΄ μέχρι κάποιο σημείο μέχρι σήμερα αυτοί  μας κουμαντάρουν  κρατώντας τα προσχήματα στη επιφάνεια .

Μόλις είδαν ότι μας έκαναν  ξανά του χεριού τους,τα παρέκαμψαν και παίζουν ελεύθερα εναντίον μας.

Αυτοί είναι η  άρχουσα τάξη εδώ , έγιναν αφεντικά του λαού , χειρότερα από τον Φράγγο και τον Τούρκο.

Τουλάχιστον αυτοί  ήταν ξένοι και δούλευαν για τον εαυτό τους .

Αλλά αυτοί το παίζουν δικοί μας, Έλληνες και δουλεύουν για ξένους με την ανάλογη χοντρή προμήθεια,έφτασαν στο σημείο εκτός του χρέους που δημιούργησαν και μας χρέωσαν,να εργάζονται δυναμικά για να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι ξέραμε,
να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε, τι πιστεύουμε και να μας πάρουν τα σπίτια,τα χωράφια,τα μαγαζιά, να πουλάν την κοινή δημόσια περιουσία και επιπλέον να φυτεύουν ανάμεσά μας ξανά τα αγριόχορτα της στέπας και της ερήμου, αυτά που οι παππούδες μας με αίμα και κόπο κατάφεραν να ξεριζώσουν από την γη μας πριν διακόσια χρόνια σταδιακά.

Αυτά που ξανάφεραν για να μας γονιμοποιήσουν και να μας μεταλλάξουν επιστημονικά σε άλλο είδος, ότι δεν κατάφεραν με τις φραγκοκρατίες και τις τουρκοκρατίες και τις  τριπλές Γερμανικές, Ιταλικές, Βουλγαρικές κατοχές.

Στα ίσια πλέον μπροστά στα μάτια μας πουλάν ότι με το αίμα του ο απλός στρατιώτης παππούς σου ή προπάππους σου, σου  παρέδωσε για να έχεις χώμα και χώρα να ζήσης , να δουλέψεις , να κάνεις το σπίτι σου και την δουλειά σου και να μη φύγεις
έξω ξεβράκωτος και να ψάχνεσαι από την αρχή , ξανά σκλάβος και δουλοπάροικος. 

Το απλό φανταράκι ήταν που κράτησε το χωράφι του ,το καίκι του έχοντας διοικητή Έλληνα όχι Νατοϊκό νταβατζή και μασόνους  αξιωματικούς με ποδίτσες που ξεφτιλίζουν τον όρκο τους στο σύνταγμα που οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους το έκαναν βρακί

με την συνέργεια των παπάδων και των θεσμών ,των δικαστών και όλων όσων ορκίστηκαν να το προστατεύουν.


 Ας σκεφτεί ο καθένας την διαδρομή που έζησε ανάλογα με την ηλικία του και ας κρίνει τι είχε,τι έχει και τι έχασε.

Τι πίστευε,τι πιστεύει,τι μιλούσε,πώς μιλούσε,τι γνώριζε και τι γνωρίζει.

Αν μπορεί να συγκρίνει και με άλλους και άλλες εποχές ,συμπεριφορές , αξίες,ήθη και συνήθειες.

Αν μπορεί να  κρίνει θα διαπιστώσει και ποιοι τον κορόιδεψαν πιο πολύ πέρα από τους γνωστούς πολιτικούς  .

Με πρωταθλητή τον εαυτό του ο καθένας μας θα καταλάβει ποιος έφταιξε και βρισκόμαστε εδώ, 

πέρα από ηγεσίες ,πολιτικές ,θρησκευτικές,στρατιωτικές κλπ.

Ας σκεφτεί ο καθένας μας αν μπορεί πλέον ,γιατί και αυτό του το στερήσανε μεθοδικά με τα προγράμματα που εφαρμόζουν μετρώντας τις αντιδράσεις του και ας μάθει για να κρίνει γιατί όλοι φαγώθηκαν να μας φορέσουν μάσκα.

Την μάσκα της υπακοής και της υποταγής δια του φόβου και της επιβολής της  δύναμης του αφέντη προς το ζώο,όπως με το σαμάρι και τα χαλινάρια στα γαϊδούρια και στα άλογα και το σχοινί στους ελέφαντες και τα φίμωτρα στα λιοντάρια του τσίρκου.

Ας σκεφθεί ο καθένας μας αν  μπορεί ,για να αποδείξει ότι παραμένουμε ακόμη άνθρωποι,πριν καταλήξουμε άλογα ζώα

όπως μας θέλουν αυτοί που μας αρμέγουν.

Ανοίξτε τις τηλεοράσεις για οδηγίες  ή πετάξτε τις από το μπαλκόνι όπως είπαν ορισμένα γεροντάκια.

Μην ξεχνάμε  ρεαλιστικά σκεπτόμενοι σαν τελευταία εικόνα, ότι τα μαντριά και οι στάβλοι δεν έχουν τηλεοράσεις,

μόνο σύγχρονες μηχανές αρμέγματος.

Δεκαπενταύγουστος έρχεται, ας μην είμαστε στην απέξω στις εκκλησίες*, το ύστατο καταφύγιο μας όπως το Πάσχα που μας σφάξαν σαν τα αρνιά και πάνε τώρα ξανά με την μάσκα της Δ.Ι.Σ των  παπάδων,που  ξέχασαν ή προσπερνούν ότι ψέλνουν.

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι


Κύριος καταφυγή μου ελπίς μου και ρήστης μου.

Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης

*ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ (ΣΗΜ. ΟΙΜΟΥ)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου