Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

AYTH EINAI H "OYΣIA" ΤΩΝ "ΜΕΤΡΩΝ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ (Ή ΤΕΤΑΡΤΟ) ΡΑΪΧ...


ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ  
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

 
Βέβαια τότε κατέβηκε ο κόσμος και έσπασε την κατοχική απαγόρευση... Τώρα;

Με απαγόρευση κυκλοφορίας όπως στην Κατοχή θα γιορτάσει η Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου…Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής τα ναζιστικά στρατεύματα επέβαλαν πολλές φορές απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Τέτοια απαγόρευση είχαν επιβάλλει οι Γερμανοί και στην Αθήνα. Όταν μάλιστα ο Μ. Γλέζος και ο Α. Σάντας κατέβασαν τον αγκυλωτό σταυρό από την Ακρόπολη είχαν φροντίσει να φτάσουν στον Παρθενώνα στις 9 το βράδυ για να αποφύγουν την απαγόρευση που ξεκινούσε από τις 11 το βράδυ και έληγε στις 6 το πρωί.


Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεσθεί η Επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Από την εκκοσμίκευση στην ποδοσφαιροποίηση…Κεκλεισμένων των θυρών ως τώρα γίνονταν όταν το απαιτούσαν έκτακτες συνθήκες οι ποδοσφαιρικοί αγώνες τώρα γίνονται και οι λειτουργίες...

Κι ας είναι η λειτουργία έργο λαού…Ωστόσο εδώ θα γίνει μια εξαίρεση το ”πέταλο” εκκενώνεται αλλά αλή και τρις αλή η εξέδρα των επισήμων θα είναι ανοιχτή….

Με το Τας θύρας τας θύρας στην εκκλησία δεν εννοείται η θύρα 13 και η θύρα 7 ή η 4 για να κλείνουν ….άλλες είναι οι θύρες οι κερκόπορτες που μένουν διάπλατα ανοιχτές ενώ θα έπρεπε να είναι ερμητικά κλειστές. Τας θύρας τας θύρας εν σοφία και μη εν ανοησία πρόσχωμεν……

Στη δε κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα μετάσχει στην πριβέ μασκέ δοξολογία (απόλυτη διακωμώδηση θεσμού) καλό είναι κανείς να της υπενθυμίσει ότι ο ναός δεν είναι το Προεδρικό Μέγαρο και η λειτουργία ή η δοξολογία δεν είναι δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για να γίνεται με προσκλήσεις.. 

Η ιδιωτικοποίηση της εκκλησίας οι ιδιωτικές λειτουργίες είναι το τέλος της εκκλησίας ως κοινότητας. Ο Χριστός δεν κάλεσε Μεγαλοσχήμονες αλλά ψαράδες.Ο ίδιος ήταν παιδί της εργατικής τάξης παιδί ξυλουργού (υιός του τέκτονος) αποκλήθηκε.(Τέκτονα όχι με την τρέχουσα σημασία βέβαια.)….Το αυθεντικό και όχι το παραποιημένο πρωτόκολλο της εκκλησίας είναι άλλο.

Το να τρώει ο λαός πόρτα και από την εκκλησία το έσχατο καταφύγιο είναι εκτροπή..…

Η «Λιτάνευσις τής Ιεράς Εικόνος «Παναγίας τής Παραμυθίας» μετά τών χαριτοβρύτων Λειψάνων καί τής Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου,θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιερού Ναού» σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. 

Δεν είναι Παραμύθια της Χαλιμάς η Παραμυθία τουτέστιν η Παρηγορήτρια για να την περιφέρουν εντός….Να παρηγορήσει ποιούς τους απόντες;;; (Λιτανεία ονομάζεται η πάσης φύσεως περιφορά ιερών εικόνων, του Τιμίου Σταυρού ή λειψάνων Αγίων ή και του Επιταφίου (την Μ. Παρασκευή), πάντοτε όμως εκτός του Ναού. ) …

Ματαίωση όλων των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων ανακοινώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις καινοτομίες που αποφασίστηκαν…..Πριβέ δοξολογία, λιτάνευση εντός ναού, ακύρωση μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης….

Παραμονές της εορτής του πολιούχου της αλλά και των ιστορικών επετείων απελευθέρωσης πόλης από τούρκικο ζυγό και της εποποιίας του 40 αντίστασης στον γερμανο-ιταλικό ναζιστικό άξονα η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο γύψο.. Η ιστορική μνήμη κι η εθνική συνείδηση σε κρίσιμες στιγμές για το έθνος υποσκελίζονται από .. άλλες προτεραιότητες….

Νέα χαράτσια για το λαό και τις επιχειρήσεις, πρόστιμα….Νέος κρατικός υπερδανεισμός για αντιμετώπιση κρίσης..Προμηνύονται λουκέτα, νέες απολύσεις, απώλειες στις θέσεις εργασίας….

Επίσης η Θεσσαλονίκη ήδη από χθες δυσανασχετεί έναντι του αθηναικού κράτους και δικαίως. Υφέρπει αγανάκτηση για τη στοχοποίηση..…Δεν μπορεί το κλεινόν άστυ των 7.000.000 του υπερσυνωστισμού και της υπερπυκνότητας πληθυσμού να μένει στο απυρόβλητο και η Θεσσαλονίκη να βάλλεται. 

Υπάρχει λαϊκή δυσφορία. Θεωρούν ότι για μια ακόμη φορά πέφτουν θύματα επιλεκτικής μεταχείρισης από το υδροκέφαλο αθηναίικό κράτος που αγνοεί την περιφέρεια. Δυο μέτρα και δυο σταθμά…..Το χάσμα μεγενθύνεται η εθνική συνοχή στον αέρα .. 

Η νύμφη του Θερμαϊκού είναι πλέον σε διάσταση με την Αθήνα…
Καταλογίζουν οι Θεσσαλονικείς στην Αθήνα ότι δίνει τη χαριστική βολή στην πόλη, στην επιχειρηματικότητα, στις θέσεις εργασίας στον τουρισμό και την ανάπτυξη…..

Πριν ανακάμψουν από το lockdown οι περιορισμοί που θα τεθούν σε εφαρμογή θ΄αποτελειώσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θ΄ακυρώσουν μελλοντικές επενδύσεις θα πλήξουν συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας π.χ αυτόν του επισιτισμού….To πονάει χέρι κόβω χέρι είναι μια καταδικασμένη πρακτική……..

Λόγος εθνικού συμφέροντος και δημοσίου συμφέροντος δεν είναι μόνο ένα αμφιλεγόμενο θέμα δημόσιας υγείας (αφού όπως πάντα διίστανται οι απόψεις στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για διαστάσεις και διαχείριση της κρίσης) λόγοι εθνικού και δημοσίου συμφέροντος είναι και η ευρωστία και ανάκαμψη της οικονομίας, και η κατοχύρωση του δικαιώματος στην εργασία συνταγματική επιταγή, η προστασία της επιχειρηματικότητας, η εξασφάλιση ενός ποιοτικού βιοτικού επιπέδου κλπ….

Αλλά και η προστασία ενδυνάμωση της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης που επίσης πλήττονται….

Όλα αυτά είναι επίσης εθνικά προτάγματα συνταγματικά κατοχυρωμένα. Η απεμπόληση τους εγκυμονεί περαιτέρω κινδύνους…

Ο ευλαβέστατος διακεκριμένος επιστήμονας πως αισθάνεται από το γεγονός που κόβουν τον εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου, πως αποφάσισαν αυτά τα μέτρα ακριβώς την παραμονή της πανηγύρεώς του;;Απλές συμπτώσεις..

Όσο η χώρα κινείται στον αστερισμό του αόρατου εχθρού τόσο εντείνεται και γίνεται όλο και πιο εμφανής η παρουσία του υπαρκτού ορατού εθνικού κινδύνου.. Η χώρα από τα νησιά τη Σαμοθράκη ως το Καστελόριζο και ως την εσχατιά του ελληνισμού την Κύπρο είναι σε κατάσταση πολιορκίας….. Είναι ώρες κρίσιμες για να υποτιμάς την ιστορία.. Όποιοι υποτίμησαν την ιστορία την βρήκαν μπροστά τους....

Τα πάσης φύσης μέτρα πρέπει να μην χαρακτηρίζονται πρωτίστως από αμετροέπεια…Οι αστικού τύπου δημοκρατίες προέκυψαν από το κοινωνικό συμβόλαιο κανείς δεν μπορεί να καταχράται την εξουσία που πηγάζει από το λαό και για το λαό, ή να τη στρέφει κατά λαικών συμφερόντων.. Λαική κυριαρχία…

Όσο για τον Αη-Δημήτρη η υποκρισία θα περισσέψει η οικουμένη βρήκε φέτος άλλον υπέρμαχο εν τοις κινδύνοις, νεο-Σωτήρες και αντι-Μεσσίες που πλεονάζουν…..

Η γενική μασκοφορία στην Θεσσαλονίκη…..από την κατάργηση των θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους ή των συμβόλων πολιτικών χώρων φθάσαμε στην κατάργηση του προσώπου στη δημόσια σφαίρα..από ανθρωπιστικά ιδεώδη, πάντοτε εκκινούμενοι...




2 σχόλια:

  1. Θα σου βάζει ΧΗΜΙΚΑ πράγματα μέσα σου και θα σου ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΤΟ ΝΟΥ - π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

    https://www.youtube.com/watch?v=DeOpP09KiFg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή