Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ-ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟΝ ΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ!



Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αποκαλύπτει δημοσίως το σχέδιο της κυβέρνησης και επιβεβαιώνει πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι σκέψεις στην κυβέρνηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών, με την αρχή να γίνεται (λογικά) στους υγειονομικούς.

Μόλις η Ελλάδα θα έχει ικανό αριθμό εμβολίων για να εμβολιάσει όλον τον πληθυσμό, τότε θα ξεκινήσει τις διαδικασίες επιβολής των εμβολιασμών σε όλους. 

Πιθανόν όλα αυτά να γίνουν στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου, όταν θα έχει επιτευχθεί μεγάλος αριθμός εμβολιασμένων και η κυβέρνηση θα έχει την υποστήριξη όλων των εμβολιασθένων.

«Μόλις εξασφαλιστεί η καθολική παροχή εμβολίων στον πληθυσμό μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε κρίσιμες δομές υγείας και κέντρα ευάλωτου πληθυσμού», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Να θυμίσουμε πως για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς είχε μιλήσει πριν λίγο καιρό και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε πει πως από Σεπτέμβριο θα το εξετάσουμε για τους υγειονομικούς.

«Το Σύνταγμα μας δηλώνει ρητά ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στη χώρα», έλεγε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τον Νοέμβριο, κάτι που επιβεβαιώνει πως αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, τότε θα καταπατήσει το Σύνταγμα της χώρας!

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ για το εμβολιαστικό πρόγραμμα υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα σε αναλογία πληθυσμού βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της G20 με 0,91 εμβολιασμούς ανά 100 άτομα, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα μας βρίσκεται «πολύ πάνω από το μέσο όρο» και μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

«Ένας στους 100 Έλληνες εμβολιάζεται κάθε ημέρα. Έχουμε φτάσει σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο», «το εμβολιαστικό εγχείρημα ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας» πρόσθεσε ο υπουργός και τόνισε ότι έως τα τέλη Μαΐου εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί 5 εκατ. Πολίτες. 

Χαρακτήρισε αυτονόητο ότι η χώρα μας ετοιμάζεται για τέταρτο κύμα της πανδημίας ωστόσο εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί και πρόσθεσε ότι το μεγάλο όπλο είναι οι εμβολιασμοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου