Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ «ΣΥΓΓΝΩΜΗ» Ή ΜΙΑ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΕΚΟΥΡΙΟΥ ΟΤΑΝ...«ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ»


ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΓΕΩΚΩΝΙΑΜΑ

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης

Έγραψα κάποτε ένα άρθρο σε άλλο σάιτ, κατά του Γεωκών , όπου τον επέπληττα άγρια, θεωρώντας ότι με πρόσβαλε προσωπικά εκμεταλλευόμενος μια φράση μου ή παρανοώντας τα γραφόμενα μου.

Στον ίδιο χώρο, αφού είδα ότι συνεχίζει γράφει τα ίδια αιρετικά κατά την άποψή μου, έγραψα ένα άρθρο με τίτλο:
Εκ στόματος κόρακος κρά εξελεύσεται και απάντηση δεν πήρα.

Από την απάντησή και την απόφασή του που δημοσίευσε εδώ στον Οίμο και από τα σχόλια που προκάλεσε, αντιλήφθηκα επιτέλους μια αλήθεια.
Κανένας μας δεν καταλαβαίνει ούτε αντιλαμβάνεται το ίδιο πράγμα για κάτι που πιστεύει, ακούει ή διαβάζει ή παρατηρεί και βλέπει..

Δεύτερον παρατήρησα ότι οι περισσότεροι σχολιάζουν μόνο για τον χαβαλέ τους, σε δουλειά να βρίσκονται όντας κάποιας ηλικίας.

Είναι οι Μωμόγεροι του τίτλου, που φορούν την μάσκα της ανωνυμίας και χορεύουν με την ευχέρεια που τους δόθηκε στον Οίμο και στο διαδίκτυο, για να περνούν την ώρα τους και να κάνουν και το κομμάτι τους γινόμενοι ευρύτερα γνωστοί, καλύπτοντας και την αυταρέσκεια και το εγώ τους.

Είχα προτείνει να δηλώνεται η ηλικία για να φανεί η συνάφεια μεταξύ βιολογικών και πνευματικών μεγεθών.
Διότι η σοφία και η μαλακία (κατά τον λόγο του Περικλή:«Φιλοκαλούμεν μετ΄ευτελίας,φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας») δεν έχουν ούτε σύνορα ούτε ηλικία...

Επειδή γράφω κάποια άρθρα και δεν είμαι ούτε άγιος, ούτε σοφός και μπορεί να ακολουθώ ένα συγκεκριμένο ύφος και γλώσσα, αλλά μιλάω πάντα σοβαρά και επώνυμα για τις απόψεις μου αποφεύγοντας κατά το δυνατόν τις κακοτοπιές να χαρακτηρισθώ και εγώ με αυτά που κοροϊδεύω, εκτίθεμαι για κριτική και διάλογο για να καλύψω ότι αγνοώ η εσφαλμένα δέχομαι και πιστεύω.

Για αυτό χρειάζεται πρώτα η ανοχή, η συγχώρεση, μετά η συζήτηση, για να οδηγηθούμε στην συνεννόηση και στην κατανόηση
και μετά στην ομόνοια(όμοιος νους-σκέψη) και στην κοινωνία(κοινός -ίδιος νους και σκέψη).

Απλές αρχικές έννοιες της γλώσσας μας όπως εγώ τις αντιλαμβάνομαι.

Αρκεί να έχουμε, να πιστεύουμε και να ακολουθούμε κάποιες αρχές, την λογική και την ελευθερία .

Εδώ χωράει πολύ κουβέντα, ο καθένας έχει την λογική και την άποψή του, αν την έχει και στον βαθμό που την έχει.

Όμως δεν συνάντησα ποτέ κανένα μέχρι πριν τα μέτρα, που να θέλει να τον τραβούν από το χέρι ή να του κλείνουν το στόμα.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα με τον νόμο και το σύνταγμα ή με τους κανόνες κατά περίπτωση, να λέει και να κάνει ότι θέλει, αρκεί να μην βλάπτει ή να θίγει κάποιον άλλο και να προσπαθεί να επιβληθεί με την βία ή τον καταναγκασμό.

Θέματα αρχών, που για εμένα προσωπικά, βασίζονται στο «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν» του Χριστού. Ακολούθως πιστεύω και δέχομαι την ρήση Του,«Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή» 

Αυτά όπως εγώ τα αντιλαμβάνομαι, έχουν μια απόλυτη προϋπόθεση πριν από την αγάπη σαν έκφραση και δράση .

Είναι η ελευθερία από το εγώ και τα πάθη για να φτάσουμε στην αγωγή, στον δρόμο της αγάπης .

Μόνον από ελεύθερη προσωπική επιλογή μας για την αγάπη κατά συνείδηση, χωρίς τον φόβο, ούτε καν του θανάτου ή της κόλασης.

Αν αυτά που γράφω ισχύουν, τι καθόμαστε και συζητάμε και τι ανάγκη έχουμε από άρθρα, γραφές, γέροντες και προφητείες.

Δεν φτάνεις στην Αγάπη με τον φόβο ή με το ζόρι, όπως δεν παντρεύεσαι όπως παλιά με την απειλή του δίκαννου ή από σκοπιμότητα ή από πάθος και ενθουσιασμό.
Κάποτε θα τα βρεις μπροστά σου.

Αν έχουμε εμπιστοσύνη, αρκεί ο Λόγος Του που καλύπτει τα πάντα.

1.- Χωρίς Εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε, ζητάτε και σας δίδεται, κρούετε και ανοίγουν οι πόρτες, Εγώ φίλος και αδελφός
δοκιμάστε Με και ως εγγύηση του Λόγου Μου υπογράφω και σας διαθέτω το Αίμα και το Σώμα Μου.
'
Έχετε θάρρος και μη φοβάστε, υπάρχει για όλους Ανάσταση και αν σφάλετε απλά μετανιώστε.-

Αν Εμένα με έδιωξαν, θα διώξουν και σας .

Κλείνω με το, μην αλλάξετε ένα ιώτα ή μια κεραία.

Με αυτά τα λίγα και απλά δεδομένα, τι ανάγκη έχουμε και αμφιβάλουμε και ζητάμε προφητείες και επαλήθευση από γέροντες.

Ο κάθε γέροντας, του Γεωκων, ο δικός σου, ο δικός μου ή του άλλου, θα σου πει απλά την προσωπική του άποψη και τα βιώματά του σχετικά με το θέμα και τις πρακτικές εφαρμογές που ακολουθεί, με βάση τις παραδοχές και την πίστη σε αυτά τα λίγα που γράφονται στην παράγραφο 1.

Κανενός από εμάς η ζωή δεν είναι ίδια με του άλλου, όπως κανένας Άγιος δεν αγίασε με τον ίδιο τρόπο.

Πρώτο παράδειγμα ο Ληστής ή ο τελώνης κ.α για τους άνδρες και η Μαγδαληνή ή η Αιγυπτία για τις γυναίκες.
Αρκεί η μετάνοια.

Στραβομάρα μας να τα δούμε και κουφαμάρα μας να τα ακούσουμε και ανοησία μας να τα καταλάβουμε.
Απόδειξη;

Δείτε την φάτσα μας με τις μουτσούνες και το κυνήγι των προφητειών στα σχετικά άρθρα.
Πέσαμε όλοι στον φόβο από αμφιβολία.

Πέσαμε όλοι να φάμε τον Γεωκών και να τον διορθώσουμε και εγώ μέσα που τον έκραξα με τα κρά που έγραψα .

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω, πήγε περίπατο.
Το παίζω και εγώ ξύπνιος και ξερόλας σωστός και γράφω και άρθρα σαν αυτό, σε δουλειά να βρισκόμαστε και να κάνουμε το κέφι μας και να διορθώνουμε τους άλλους δογματικά και κανονιστικά.

Τώρα μας έπιασε η καΐλα και ο πόνος μετά από δεκαετίες, χρόνια και ζαμάνια τύφλωσης ,ανοχής και συνενοχής τα αποτελέσματα των οποίων ορισμένοι διακρίνουμε με τρόμο σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
Μας έφταιξε ο Γεωκών και τον κάναμε σκόνη, δηλαδή ΓΕΩΚΩΝΙΑΜΑ.
Ας τον να λέει τις εμμονές, τα λάθη ή τις αλήθειες του, υποκειμενικά όπως όλοι μας από την σκοπιά του, μέσα από το δοκάρι
στο μάτι του ο καθένας μας.

Αφήσαμε και μας πήραν την μπάλα και τώρα το παιχνίδι δεν σώζεται με τίποτε με τις δικές μας δυνάμεις.

Πουλημένος ο αγώνας από τον διαιτητή «ΠτΔ»,,τους κριτές «Δ.Ι.Σ» και τους παίκτες «Βουλή- Κράτος» και οι θεατές «εμείς»  στις κερκίδες βουβοί και καθηλωμένοι πλειοψηφικά υπάκουοι, οπαδοί και φαν των πρωταγωνιστών που αναδείξαμε.

Δεν πάνε να λένε οι λίγοι πιστοί φίλαθλοι και αγωνιστές της Ανάστασης, οι ανέντακτοι στο σύστημα του φόβου που επιβάλλεται
ότι η σωτηρία μας είναι μόνον στα δικά Του χέρια πλέον.

Χούλιγκαν και περιθωριακούς και αναρχικούς θα τους βγάλουμε και θα τους απομονώσουμε και αυτούς. Αυτοί που δεν φαίνονται καλυμμένοι με προσωπεία και νόμους κάνουν όλη την ζημιά.

Μας έκαναν σκόνη και μας εκμηδένισαν μας κόβουν ,μας ράβουν και μας θάβουν συσκευασμένους σε πλαστικές απαγορευμένες συσκευασίες και ψήφισαν για να έχουν ασυλία.Έτσι νομίζουν.

Συγνώμη Γεωκών 

Κάνε δουλειά σου όπως σου κόβει η γκλάβα σου, όπως κάνουν όλοι και εγώ όπως μου κόβει η δική μου γκλάβα.

Εσύ μας έφταιξες τώρα και μας έκατσες στο στομάχι .
Όχι οι πολλοί, οι επίσημοι, οι επώνυμοι, οι ηγέτες και οι άρχοντες, πολιτικοί και πνευματικοί που αναδείξαμε και ανεχόμαστε εμείς οι ώριμοι ψηφοφόροι νέοι και Μωμόγεροι.

Σε κάναμε σκόνη, γεωκωνίαμα, η εύκολη λύση να ασχολείσαι με τον άλλον και με το χθές αντί να χτίζεις το δικό σου αύριο.
Δεινόν γαρ προς κέντρα λακτίζειν .
Θέλει αγώνα, αρετή και τόλμη η ελευθερία.


Προς το παρόν εμείς ο λαός ας γράφουμε άρθρα και να καταπίνουμε τα astra nteneka μέχρι να μείνουμε εντελώς ντενεκέδες ξεγάνωτοι με εκούσια self tests στεγανότητος.

λίαν συντόμως το έργο σε επανάληψη
κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους
προσεχώς στις οθόνες μας.


Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης



27 σχόλια:

  1. ''Ανώνυμε'', με την ίδια λογική γιατί λοιπόν να μην είσαι και συ''βλάκας'' όπως λες;; Ο πρώτος είναι απλός και συ πονηρός. Μας έχετε πρήξει με την αγαπολογία στα περί Θεού. Και ξεχνάτε εκ συστήματος ότι ο Θεός είναι και Δίκαιος. Που σημαίνει ότι όλοι θα περάσουμε από την θέση του κατηγορουμένου στο τελικό δικαστήριο της Κρίσεως του Θεού. Και μάθε (μάλλον κατάλαβε) ότι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης -που είναι ο ίδιος με της Καινής- σε τιμωρούσε -αδυσώπητα μεν- αλλά γι αυτήν την ζωή. Ενώ ο Θεός της Καινής (ο ίδιος με της Παλαιάς - Ο Θεός Λόγος) σε στέλνει στην αιώνιο κόλαση ως καταραμένο. Για πες μας τώρα ποιός είναι πιό σκληρός Θεός;;; Είπαμε είναι ο ίδιος, και στην Καινή Διαθήκη είναι πολύ πιό σκληρός, αλλά και γεμάτος αγάπη αφού δεν ήλθε για να κρίνει τον κόσμο αλλά για να σωθεί ο κόσμος δια Αυτού. Στην 2α του παρουσία όμως θα είναι αυστηρός Κριτής και τότε να δεις που θα πάει η αγαπολόγία που μάθατε όλοι. Δικαιολογίες γιατί σας φαίνονται βαριές οι εντολές του. Έλα μωρέ δεν βαριέσαι, αγάπη είναι ο Θεός. Ναι αλλά είναι και δικαιοσύνη !! Και σεις όλοι που θέλετε να μας πείτε ότι ο Θεός της Παλαιάς είναι των Εβραίων και θέλετε να τον χωρίσετε από της Καινής θα δοκιμάσετε την οργή του όταν έρθει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ μόνο στα 9,000,000,000ετη φωτός. Σκέφτηκες ότι αυτό που σε εσένα φαίνεται πολύ είναι το λίγο του Θεού;

      Διαγραφή
    2. Ναι βρε καλε μου ανθρωπε προσπαθω να απαντησω με λογικη στο παραλογο!!
      Οταν κατι το κατεβαζεις σε ανθρωπινο επιπεδο και σκεψη..δηλ οταν λες οτι του φαινεται πολυ λιγο παει να πει οτι αυτος σκεφτεται και ενεργει σαν ανθρωπος αρα με την λογικη την δικη σου με χαλαει που αφηνεις τα πραγματα στην μεση..δηλ εαν του φαινονται λιγα 9.000.000.000 ετη φωτος,ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΝΝΕΑΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ!!! εχεις περιπου ιδεα για τι ασυλληπτο νουμερο μιλαμε?....ε οταν μιλαμε οτι υπαρχει τετοιο ον(η οπως θες πες το) στο συμπαν και αυτο μαλιστα γνωριζει την υπαρξη μας και μαλιστα αυτο εσκεμμενα μας δημιουργησε,τοτε ειμαστε το λιγοτερο αστειοι να καθομαστε να συζηταμε για ιερα βιβλια, προσευχες,δογματα και το ποσο δυσκολο του ειναι να συμμορφωσει στο θελημα Του κατι πιθικακια σε μια τελεια στο συμπαν....και ποιο θελημα Του δεν ειναι αστειο να λεω οτι κατι που του φαινεται λιγο 9.000.0000.000 ετη φωτος εχει και θελημα και απαιτησεις προς εμενα???...πχ εσυ στα μυρμηγκια που ειναι πανεξυπνα καθεσαι ολη μερα στον κηπο σου και τεσταρεις την πιστη τους προς εσενα??

      Διαγραφή
    3. 1)Δεν πρόκειται περί μυρμηγκιών αλλά τεκνων
      2)Τεκνων κατ'εικονα Του και ομοίωση
      Το παίρνεις από την μεριά του μεγάλου και υπερήφανου, ενώ Αυτός είμαι ταπεινός και Μεγάλος ο Ίδιος. Είναι Μεγάλος και εί μεγάλα, αγαπάει όμως και άπειρα για να σκύβει στα "μυρμηγκακια" Του.
      Εσύ αγαπάς τα μερμύγκια; ή τι αγαπας μικροτερό σου;

      Διαγραφή
  2. Ο Θεός στην ΠΔ σκοπό είχε να διορθώσει τον χειρότερο, κακότερο, στραβώτερο λαό στον πλανήτη και αυτό γίνεται βήμα βήμα και μέχρι σήμερα.Όταν ένας πατέρας παιδαγωγεί το κανει με ανοχή,με πηγμή αλλά και με τρόπους που ο παιδαγωγούμενος μπορεί να καταλάβει.
    Για αυτό μην κατηγορείτε τον Θεό της ΠΔ.Οσο για τον γεωκων. Ο πονηρός λένε οι πατέρες λέει 99 αλήθειες για να περάσει το 1 ψεμμα και να πετύχει τον σκοπό του. Οπότε όσο και σωστές να ήταν οι προφητείες του,το ψεμμα περί Έλληνα Χριστού και Παναγίας ήταν ανυπόφορο και φυσικά τρομερή αίρεση που δεν ξέρουμε τι ζημία και κριματισμό προκάλεσε στους αναγνώστες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργυρη προσεχε ανερεις τα λογια σου...
      Μεσα στα λογια σου για αυτον τον λαο ξεχασες να πεις και τον αγαπημενο ΤΟΥ!!
      Το οτι αυτος ο λαος καταφερε και εχει παρει καμια 100 Νομπελ σημαινει οτι τον διορθωσε?και αν οχι σημαινει οτι ενας Θεος θελει 2.500 χρονια(για τους Εβραιους) να πηγαινει απο γενια σε γενια να προσπαθει να την διορθωσει και ακομα να μην εχει καταφερει κατι,αρα σημαινει οτι ουτε ο παιδαγωγουμενος τον καταλαβενει ουτε ο παιδαγωγος ειναι καλος σε αυτο που κανει,γιατι εαν προσπαθεις να διορθωσεις τα λαθη που εκανα Δημοτικο αλλα εγω εχω φτασει στο Λυκειο εισαι απλως ακαταλληλος για να με διορθωσεις...
      Και γιατι ειναι δυσκολο για εναν Θεο που εφτιαξε τρισεκατομμυρια γαλαξιες να καταφερει ενα απλουστατο βιολογικο οργανισμος που τρεφεται-κοιμαται-πεθαινει να τον κανει να πραξει το σωστο?
      Εδω εχουμε καταφερει να εκπαιδευσουμε απο σκυλους μεχρι και κατσαριδες ο Θεος που κολλαει τοσες χιλιαδες χρονια???
      Και αφου προφανως τον θεο τον φερνεται σε ανθρωπινο επιπεδο λεγοντας τον Πατερα-Τιμωρο-Δικαστη-Παιδαγωγο-Αγαθο κτλ γιατι αυτος ο θεος δεν εχει εμφανιστει ποτε εκτος απο τον Αβρααμ με ανθρωπινη φωνη να τον ακουσει ταυτοχρονα ολος ο κοσμος να μας πει αυτα που θελει ??

      Διαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ... ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΔΙΟΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ(ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΣΜΑΤΟΣ) ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ DΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΕΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΙΡΕΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ Ή ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ!!!
    ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΙΜΑΥΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΚΩΝ ΗΣΥΧΟ!
    ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ! ΠΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΠΙΑ; ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρομανε!!!
      Ντροπη σου ο αλλος να αποκαλει τον Κωνσταντίνο Καλιμαυκίδη 15 φορες βλακα και να μην του εχεις διαγραψει το σχολιο μονο και μονο επειδη το παιζει Χριστιανος...
      Εμενα που σας μαθαινω και καμια αληθεια,σε αφηνω για καιρο στην ησυχια σου για να μην σε προκαλω,αντε να ειρωνευτω και καμια φορα στο πλαισιο του διαλογου ολο στην μπουκα και στον τραμπουκισμο με εχεις....
      Αισθανομαι πληγωμενος και σκεφτομαι να παω και εγω να βγαλω μια Christian cart για να μπορω να βριζω ανετα οποιον θελω...

      Διαγραφή
    2. Αθηναίε αυτήν την εποχή βλέπω ότι βρήκες προσοδοφόρο έδαφος, μαζί με τους δεσποτάδες, για να μας σκανδαλίσεις.
      Ο σκοπός σου φίλε είναι πονηρός.
      Κράτα της αλήθειες για τον εαυτό σου.
      Αρκούν τόσες αλήθειες που ακούγαμε τόσα χρόνια.
      Έχουμε Την Μία Αλήθεια! Τον Χριστό Μας.

      Διαγραφή
    3. Μπερδεύεις έννοιες ρωμανέ. Αίρεση είναι αυτό που κάποιος θεωρεί ως αλήθεια ή το πρέπον σε κάτι που έχει ορισθεί ως η αλήθεια, που είναι η αλήθεια και το σωστό. Αλήθεια αμφισβητείτε το ευαγγέλιο και αυτό δεν είναι αίρεση; αμφισβητειτε τους ευαγγελιστές, την υπό του Αγίου πνεύματος θεοπνευστία των ευαγγελίων και αυτό δεν αλλοιώνει την πνευματική σας ζωή; Το Άγιο πνεύμα που είναι στην εκκλησία μετά την ανάληψη του Χριστου και όπως Αυτός είπε που είναι;Ποιος υπαγόρευσε την αποκάλυψη στον Ιωάννη; Την άρνηση του ευαγγελιου την υποβαθμίζει σε "μια κατηγορία ανθρώπων που πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι Έλληνας;, η άρνηση του ευαγγελιου για εσένα είναι απλώς ένα " λάθος"; ή αίρεση εξήγησε μας τότε τι είναι;

      Διαγραφή
    4. ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΘΕΙΑ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΛΑΘΟΣ! ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ DNA!ΟΥΤΕ Ο ΓΕΩΚΩΝ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΡΗΤΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ! ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ! ΑΝ ΑΠ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΜΕ! ΕΔΩ ΕΧΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΡΗΤΤΟΥΝ ΑΘΕΪΑ, ΑΙΡΕΣΗ, ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑ, ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΠΟ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Ο ΓΕΩΚΩΝ;
      ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΤΙ, ΛΙΓΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ...

      Διαγραφή
    5. ΝΟΜΙΖΩ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ
      ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΩΣ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ,ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΚΩΝ ΟΝΤΩΝ.
      ΑΥΤΗ Η ΕΝ ΑΠΟΛΥΤΩ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΓΑΠΗ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ,ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΦΩΝ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ.
      ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ,ΟΠΟΤΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ
      ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ.
      ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ή ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ,ΑΡΚΟΥΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ,ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ.
      ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΜΑΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΡΙΝΟΥΜΕ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ,ΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΙΣΤΟΣ ή ΑΘΕΟΣ ,ΑΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ.
      ΕΙΠΑΜΕ ,ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ,ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ
      ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΔΙΚΕΙ ή ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ.
      ΣΟΥ ΑΝΟΙΓΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ή ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ ΑΘΗΝΑΙΕ,ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΣΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ,ΕΝΩ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟ ΔΕΙΛΟ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΑΔΟΛΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    6. Τι να πω μονο που ακουσα εδω μεσα οτι κατι γραφω καλα σημαινει οτι υπαρχει ελπιδα για ενα καλυτερο αυριο...
      Σε ευχαριστω ρε μαγκα!
      Καταρχας να ξερεις οτι ειναι τιμη σου οτι δεν ακουγεσαι καθολου σαν θρησκευτης αλλα περισσοτερο σαν ελευθερος ανθρωπος.
      Δευτερον επειδη στην λεξη αυτοπτης μαρτυρας εχουμε δωσει συγκεκριμμενο νοημα γιατι η λεξη ταιριαζει σε συγγεκριμενες καταστασεις...δηλ εαν πας σε ενα δικαστηριο και πεις κυριε προεδρε λεω την αληθεια γιατι καποιος μου εδωσε τεσσερα βιβλια που γραφουν καποιοι αλλοι το πως εγιναν τα πραγματα και αυτοι βασιζονται σε προφορικες μαρτυριες καποιων αλλων που ακουσαν πως εγιναν τα πραγματα απο αυτους που ηταν μπροστα αρα ειναι αυτοπτηες μαρτυραες,βεβαια αυτους που τα εγραψαν οι αυτους που τα ακουσαν δεν μπορω να τους βρω πουθενα ουτε εχω καποια αλλα στοιχεια για να επιβαιβεωσω οτι οντως ετσι εγιναν τα πραγματα απλα ειναι καλοι ανθρωποι και τους εμπιστευομαι,τοτε συγνωμη φιλε αλλα η εδρα θα αρχισει τα γελια και λογικα θα απορριψει την μαρτυρια σου!!
      Τελος μην ξεχνας οτι οι συγγραφεις πποτε δεν περιμεναν τοσο μεγαλη επιτυχια των βιβλιων ουτε οτι θα δεχοντουσαν κριτικη(αρα και μελετη απο ολες τις πλευρες)για τοσες χιλιαδες χρονια..δηλ λες για την ανασταση και ποσο σημαντικο για την υπαρξη μας στην γη και ειναι η αποδειξει οτι υπαρχει Θεος κτλ αλλα ξεχνας να αναφερεις η να σκεφτεις με καποια αλλη οπτικη,οτι σε ενα τεραστειο συμπαντικο γεγονος θα λεγαμε,την Ανασταση ενος θεανθρωπου και οι πρωτοι που τον ειδαν δεν τον ΠΙΣΤΕΨΑΝ!!!!!

      Διαγραφή
    7. ΑΘΗΝΑΙΕ,
      ΣΕ ΤΣΙΓΚΛΙΣΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ ΜΠΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΔΑ ή ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΛΛΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ.
      ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ,ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ.
      ΤΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΑ ή ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΝΤΕΣ ΚΟΛΗΜΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΑΝ ΙΔΙΩΤΕΣ.
      ΟΙ ΚΟΛΗΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΗΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ,ΑΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΣΜΙΟΙ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΙ ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟ
      ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΟΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΙΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.
      ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ,ΟΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
      ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ .ΤΟ ΠΡΩΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΔΕΙΞΕ.
      ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, ΟΧΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
      ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΑ.

      Διαγραφή
  4. Κύριε Καλλιμαυκιδη πάντα σας ξεχώριζα για την γραφή σας και τις αλήθειες σας και την ντομπροσυνη σας..με δικαιώνετε ακόμα μια φορά.συγγνωμη gewkwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κύριε Κ. Καλιμαυκίδη,

    Χριστός Ανέστη!!!

    αδιαφορώ για τα παραπάνω σχόλια,
    και σχολιάζω κάτι από το κείμενό σας
    που με απασχολεί εδώ και καιρό,
    ώς τροφή για σκέψη.

    ΧΩΡΙΣ να αναφέρομαι στην καταγωγή του Ιησού Χριστού.

    "Κλείνω με το, μην αλλάξετε ένα ιώτα ή μια κεραία."

    Μου προκαλούσε πάντα εντύπωση το πόσο ξεφεύγουν οι μεταφράσεις στην
    Νεοελληνική της Καινής Διαθήκης....

    εγώ εάν είχα παραδόσει κάποτε στην καθηγήτρια μου
    τέτοια μετάφραση, θα μου είχε βάλει μονάδα και θα με είχε
    πετάξει έξω από την τάξη...

    μια παράξενη για εμένα σιωπή
    τόσο από τους Ιερείς, όσο και από τους
    Θρησκευτικούς κύκλους, αλλά και πιστούς και φιλόλογους!!!!!

    Αυτό το ελάχιστο σχόλιο ως τροφή για σκέψη.

    Κωνσταντίνα.

    θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει μία δημοσκόπιση
    με την εξής ερώτηση:

    -τί σημαίνει "κάμηλος"?.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι καμιλος και σημαινει το χονδρο σχοινι (παλαμαρι).
      Δεν ειναι λιγο ατοπο το γεννεαλογικο δενδρο του Κυριου μας; Εννοω πως ειναι δυνατον εφοσον ειναι σαρκοθης εξ ασπορου συλληψεως και Υιος Θεου να καταγεται απο τον οικο Δαυιδ; Για την Παναγια μητερα του ναι το καταλαβαινω να υπαρχει γεννεαλογικο δενδρο αλλα για τον μνηστωρ Ιωσηφ το θεωρω λιγο ατοπο...

      Διαγραφή
    2. ναι πολύ σωστά χονδρό σχοινί είναι,
      τό έγραψα επίτηδες
      για να δώσω έμφαση
      στο πόσο μας ενοχλούν ή όχι
      οι "παραβάσεις" στα κείμενα...
      στο ποιούς θεωρούμε αξιόπιστους,
      και σε ποιό ποσοστό αντιδράμε...
      Αυτό το έκανα γιατί υπάρχουν πολλοί
      υπερασπιστές της αλήθειας
      οι οποίοι δεν υπερασπίζονται τίποτα άλλο,
      εκτός από αυτό που κατάλαβαν.
      Όλοι το κάνουμε αυτό, απλά υπάρχει
      Κάποιος που μας οδηγεί να κατανοούμε,
      και έχω την αίσθηση ότι το κάνει,
      όταν βρεί λιγάκι ταπείνωση...
      όσο για το δεύτερο που γράφεις συγνώμη αλλά δεν
      θα γράψω τίποτα γιατί θα δώσω τροφή για διαμάχη σε
      κάποιους και δεν θέλω.

      Κωνσταντίνα

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Μα αυτο ακριβως λεω. Εφοσον ΣΑΡΚΩΘΗΚΕ εκ ΜΗΤΡΟΣ αυτο που λογικα θα επρεπε να μας ενδιαφερει ειναι το γεννεαλογικο δενδρο της Παναγιας

      Διαγραφή
  6. ΑΝΤΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ .
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
    α-Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
    β- ΕΚ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΚΟΣ ΚΡΑ ΕΞΕΛΕΥΣΕΤΑΙ,
    ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ;
    Ο ΕΥΡΩΝ ΑΜΟΙΦΘΗΣΕΤΕ.
    ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΑΡΓΚΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ chicken.
    ΑΥΤΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΆΛΟΥΝ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΛΟΥΒΙΟ.
    ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΔΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
    ΦΙΛΟΚΑΛΟΥΜΕΝ ΜΕΤ΄ΕΥΤΕΛΕΙΑΣ & ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΜΕΝ ΑΝΕΥ ΜΑΛΑΚΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε παρακαλώ ρωμανέ έχω στείλει 2 μηνύματα βαλτα αν θέλεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ...

      Διαγραφή