Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αντιπροσωπεία της Συμμαχίας για τα χημικά και τις απρόκλητες σωματικές βλάβες. Κατατέθηκε το αίτημα για τα ονόματα των διμοιριτών των ΜΑΤ

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Συμμαχίας για την Ελλάδα, με αντικείμενο την δίωξη των υπεύθυνων για τα χημικά και τις σωματικές βλάβες πολιτών, αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ.

Στην σχετική αναφορά που επισήμως κατατέθηκε, αναφέρεται:

«Σας καλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ως θεσμικού εγγυητή της έννομης τάξης της Ελλάδας, να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, οι οποίες θα αποκαταστήσουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού.

Στην Αθήνα και στην πλατεία Συντάγματος, στις 28 και 29 Ιουνίου του 2011, ένστολοι αστυνομικοί, Υπηρεσιών της ΕΛΑΣ όπως ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ, προέβησαν κατ’ εξακολούθηση σε παραβάσεις των νόμων του ελληνικού κράτους και του Ποινικού Κώδικα, όπως:

1. Παράνομη χρήση επικίνδυνων χημικών και μάλιστα σε κλειστούς χώρους, κατά πολιτών, η οποία προβλέπεται από το Άρθρο 137Α του Ποινικού Κώδικα και τιμωρείται με τουλάχιστον 10ετή κάθειρξη, όπως προβλέπει το Άρθρο 137Β.2. Απρόκλητες σωματικές βλάβες όλων των μορφών, σε σωρεία πολιτών, όπως προβλέπει το άρθρο 308Α του Ποινικού Κώδικα.

Η άμεση παρέμβασή σας στην πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση αυτή, της μετατροπής δηλαδή Δημοσίων Λειτουργών, σε κατ’ εξακολούθηση παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου, κρίνεται σε αυτήν την πάρα πολύ σοβαρή για την πατρίδα μας στιγμή, απαραίτητη».

Αμέσως μετά η αντιπροσωπεία της Συμμαχίας για την Ελλάδα, ζήτησε από τον Εισαγγελέα Ακροάσεων να δώσει εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., να παραδώσει τα πλήρη στοιχεία των επικεφαλής και των διμοιριτών των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ οι οποίοι ήταν σε υπηρεσία την 28η και 29η Ιουνίου, στην Αθήνα, έτσι ώστε να υποβληθούν κατ’ ευθείαν και κατ’ έγκληση μηνύσεις.

Η υπόθεση τελικά, αφού παραπέμφθηκε από τον Εισαγγελέα Ακροάσεων στην Εισαγγελέα Διοικητικού και τέλος στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράϊκου, κατέληξε να κατατεθεί ως αίτημα στο πρωτόκολλο της Εισαγγελίας.

Και οι τρείς Εισαγγελείς, επιχειρηματολόγησαν πως «ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου» και πως «η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της». Από την πλευρά της αντιπροσωπείας τονίσθηκε πως «αυτή η προσέγγιση, της γενικώς εννοούμενης δίωξης, έχει αποδειχθεί στο παρελθόν και πολλάκις πως δεν οδηγεί κατά κανόνα σε τελική δίωξη των ενόχων». Ένα έργο που το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν και μας θυμίζει πια καραγκιοζ μπερντέ.

Παρά την επιμονή της αντιπροσωπείας της Συμμαχίας για την Ελλάδα, να δοθεί εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να παραδώσει όπως σαφώς από το νόμο οφείλει, τα στοιχεία των διμοιριτών, έτσι ώστε να προσδιορισθούν και να μηνυθούν ονομαστικά οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας κ. Ράϊκου, παρέπεμψε την υπόθεση σε κατάθεσή της ως υπό εξέταση αίτηση, στο πρωτόκολλο.

Η υπόθεση αυτή θα ανοίξει από Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011, οπότε και θα δούμε ως ελληνικός λαός, αν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο, η αν οι μηχανισμοί του πολιτικού συστήματος, έχουν υποκαταστήσει, ακόμη και την δικαιοσύνη. Η Συμμαχία για την Ελλάδα, είναι αποφασισμένη αν δεν δοθεί από την Εισαγγελία εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να παραδώσει τα στοιχεία των διμοιριτών των ΜΑΤ, να καταθέσει κατ’ ευθείαν έγκληση για παράβαση καθήκοντος στις εισαγγελικές αρχές και να καταφύγει παράλληλα στα διεθνή δικαστήρια. Δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει κάποιος Τερτσέτης ή κάποιος Πολυζωίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου