Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η ΒΙΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΒΙΑ

Το μεγάλο μάθημα
(της καθεστωτικής βίας)







Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ



«Μακριά τα χέρια από τη γυναίκα και το παιδί μου», αναφώνησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας (υποτίθεται) του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, καταγγέλλοντας «επιθέσεις» εναντίον του σπιτιού του από «ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς».


ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ο φόβος του υπουργού για τη δημόσια εικόνα του μετά το όργιο κρατικής τρομοκρατίας την προηγούμενη Τετάρτη. Και εννοείται ότι κάθε εχέφρων πολίτης θα καταδίκαζε την όποια επίθεση στην οικογένειά του εάν είχε συμβεί.


Αλλά δεν είναι διόλου κατανοητή η επιχείρηση αποτροπής κάθε αποδοκιμασίας στο πρόσωπό του ούτε η προσπάθεια να τεθούν... χωροταξικά όρια στις διαμαρτυρίες.



ΜΟΛΙΣ πριν από επτά ημέρες οι αστυνομικές δυνάμεις, των οποίων ηγείται, τσάκισαν δεκάδες διαδηλωτές.


Αυτοί δεν ήταν παιδιά κάποιων; Αυτοί δεν έχουν οικογένειες που ένιωσαν ότι γίνονται στόχος για άλλη μια φορά χωρίς να φταίνε στο παραμικρό; Γιατί η μέση ελληνική οικογένεια είναι ήδη εδώ και ένα χρόνο στοχοποιημένη από τα Μνημόνια που έχει υπογράψει ο κ. Παπουτσής και οι συνάδελφοί του.


ΚΑΙ ΤΙ άλλο, αν όχι «ανήθικοι, ανέντιμοι και δειλοί», είναι αυτοί που χτυπούσαν όσους διαδήλωναν ειρηνικά, και οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. που, προφανώς, κατ' εντολήν του κ. Παπουτσή, αντιμετώπισαν όσους κατέβηκαν στο Σύνταγμα σαν εχθρικό στρατό;


Η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν κρύβεται. Ο κ. Παπουτσής και οι συνάδελφοί του, που γίνονται στόχος αποδοκιμασιών, δεν μπορούσαν να πουν το «ναι» με το Κοινοβούλιο περικυκλωμένο από μυριάδες «όχι». Η εικόνα αυτή, της πλήρους αναντιστοιχίας των εκπροσώπων του λαού με το... λαό τους, δεν έπρεπε να μεταδοθεί και γι' αυτό δεν έπρεπε να υπάρξει.


ΚΑΙ ΑΥΤΟ έκαναν. Με τα κλομπ και τα ασφυξιογόνα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη λαϊκή διαμαρτυρία σε ομάδες που διαδήλωναν «εκτός ορίων». Να φτηνύνουν την πραγματική αγανάκτηση σε κουκουλοφόρες βιαιοπραγίες. Και να οδηγήσουν το «όχι» που πλημμύριζε τους δρόμους σε επιστροφή στο σπίτι.


ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ πλάνην οικτράν. Και, δυστυχώς γι' αυτούς, δεν έχουν καταλάβει γρυ από τις αλλαγές στην ελληνική κοινωνία. Γι' αυτό λένε τέτοια. Γι' αυτό δεν ακούν κανέναν και γι' αυτό δεν θα αποφύγουν το λογαριασμό που έρχεται.


ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που φοροδιαφεύγει, που ζει με ευρωπρογράμματα και κρατικές προμήθειες, το σύστημα το πελατειακό από τη γέννησή του, αυτοί το έχτισαν, και αυτοί, με τους συνοδοιπόρους τους, το άρμεξαν. Κι αυτό δεν αλλάζει με επικλήσεις δημοκρατίας, για αυτούς αλλά όχι για τους... υπηκόους.


Η ΒΙΑ γεννάει βία. Σε αυτό έχει δίκιο ο κ. Παπουτσής. Κάθε βία. Η βία της απόλυσης, της στέρησης προοπτικής. Η βία των ΜΑΤ. Η βίαιη εκχώρηση της χώρας. Κι αυτοί που θέλησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά πήραν ήδη, από τον κ. Παπουτσή και τους συμβούλους του, το μάθημά τους. Και δεν θα το ξεχάσουν.


ΡΕΣΑΛΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου