Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ;



ΣΟΚ στην Πoλεμική Αεροπορία: Έκοψαν το δώρο Χριστουγέννων στους πιλότους!








Τελικά η «θεόσταλτη» αυτή κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της μένοντας στην ιστορία του νέο-ελληνικού κράτους όχι μόνο ως η πλέον κοινωνικά ανάλγητη αλλά πλέον και ως η πιο επικίνδυνη για την ίδια την εθνική ασφάλεια.





Όπως αναφέρει το YENED.blogspot.com έκπληκτο το προσωπικό της ΠΑ και ιδιαίτερα το ιπτάμενο, οι πιλότοι δηλαδή που πραγματοποιούν τις αναχαιτίσεις στο Αιγαίο ή σβήνουν τις πυρκαγιές στα δάση διαπίστωσαν σήμερα πως δεν πρόκειται να λάβουν δώρο Χριστουγέννων!

Αυτό διαπιστώθηκε με την παραλαβή του φακέλου μηνιαίας μισθοδοσίας –οι οποίοι αποστέλλονται αυτές τις ημέρες- φάκελοι οι οποίοι περιείχαν μια δυσάρεστη έκπληξη: Απουσίαζε το δώρο Χριστουγέννων.

Η δικαιολογία; Νόμος που εμπεριέχεται στο Μεσοπρόθεσμο ο οποίος ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα περίπου και θέτει πλαφόν –κάτω από τις επιταγές της τρόικα- στις μηνιαίες απολαβές οι οποίες σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 2000 – κατ άλλες πηγές 3000 ευρώ- μηνιαίως.

Και μην σας ξεγελούν τα νούμερα γιατί πρόκειται περί μικτών αποδοχών!

Έτσι συμψηφίζοντας το πτητικό επίδομα των Ιπταμένων –το οποίο παρέχεται δύο φορές το χρόνο, έχει δηλαδή εξαμηνιαία βάση- με τις μικτές αποδοχές τους και διαιρούμενο δια του 12 κάποιοι κατάφεραν να βγάλουν τις αποδοχές τους κατά μέσο όρο μεγαλύτερες από το πλαφόν που προβλέπεται από το σχετικό νόμο και κατά συνέπεια να τους κόψουν το δώρο!

Και δεν είναι μόνο οι πιλότοι που επηρεάζονται από το «δώρο» της κυβέρνησης. Είναι και οι μηχανικοί της ΠΑ, οι άνθρωποι δηλαδή πολύ υπογράφουν για να φύγει με ασφάλεια ένα αεροσκάφος και να πραγματοποιήσει την αποστολή του καθώς και σε αυτούς δεν θα καταβληθεί το δώρο εφόσον ξεπερνούν το πλαφόν στις μικτές μηνιαίες αποδοχές.

Όταν κάποιοι ρώτησαν πότε θα πάρουν το πτητικό τους περίμενε και νέα σφαλιάρα καθώς ενδέχεται και αυτό να πέσει θύμα του νέου μισθολογίου οπότε να μην πάρουν ούτε το πτητικό το όποιο θυμίζουμε λογω του ότι τώρα υπολογίζουν οι ταμίες πως θα το πάρουν οι πιλότοι οδηγεί στην κατάργηση του δώρου!!!

Νομίζουμε ότι τα σχόλια πια περιττεύουν με την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται στις ΕΔ και δη και ένα από τα πλέον νευραλγικά κομμάτια αυτών της ΠΑ.

Και πότε διαλέγει η κυβέρνηση αυτή, να περικόψει το δώρο στους Ιπταμένους και μηχανικούς της ΠΑ;

Σε μια εποχή που η Τουρκία νιώθει υπερδύναμη, σε μια στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Δήμας μιλά ότι η ΑΟΖ είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, σε μια περίοδο που η κατάσταση στην ΝΑ Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή είναι κρίσιμη, σε μια συγκυρία όπου η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι αυτή που είναι και υπάρχει άμεση η ανάγκη για την εξεύρεση νέων τρόπων αύξησης του εθνικού εισοδήματος. Και ποιοι είναι αυτοί;

Οι φυσικοί της πόροι. Φυσικούς πόρους που απαγορεύει πρακτικά την εκμετάλλευσή τους η Τουρκία!

Για πιο λόγω άλλωστε δεν έχει γίνει η ανακήρυξη της ΑΟΖ; Γιατί δεν είμαστε έτοιμοι ή γιατί φοβούμαστε την οργή της Υψηλής Πύλης –κάτι που δεν φοβήθηκε να κάνει η Κύπρος!

Και πως θα γίνουν όλα αυτά, χωρίς ισχυρή αποτρεπτική παρουσία, τη στιγμή που πετσοκόβουν μισθούς και καταργούν δώρα από αυτούς που θα κληθούν να ανακόψουν αυτή την τουρκική επιθετικότητα;

Μήπως θα μπουν στα πιλοτήρια οι γραφειοκράτες των Αθηνών ή και των Βρυξελών για να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα;
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου