Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

O ΤΣΑΒΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Δήλωση σοκ του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ.




 

Ο Τσάβεζ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι κρύβονται πίσω από τις μετεκλογικές διαδηλώσεις στην Ρωσία και ότι τις υποστηρίζουν.


Μιλώντας στην τηλεόραση της Βενεζουέλας την Τετάρτη, επέμεινε ότι πίσω από τις συνεχιζόμενες δημόσιες διαμαρτυρίες βρίσκεται η Ουάσιγκτον. Τόνισε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία αμφισβητώντας το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Δεκεμβρίου.

«Εκεί έχει φτάσει η τρέλα της αυτοκρατορίας,» είπε ο Τσάβεζ.

Δήλωσε ότι η «Αυτοκρατορία των Γιάνκηδων…
είχε ξεκινήσει την «επίθεση» στην Ρωσία μέσω μίας διεθνής επικοινωνιακής εκστρατείας εναντίον του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την επικράτηση του εκλεχτού από την Ουάσιγκτον υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές στις 4ης Μαρτίου.

«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να υποσκάψουν την ηγεσία του, να χωρίσουν την Ρωσία και να αποσταθεροποιήσουν την Κυβέρνησή της ώστε να πραγματοποιήσουν το ιμπεριαλιστικό τους σχέδιο, την δημιουργία παγκόσμιας ηγεμονίας.» δήλωσε ο Τσάβεζ.

«Ότι συμβαίνει στην Ρωσία, θα το επιχειρήσουν και εδώ γιατί αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές, ούτε πολιτικά ούτε μαθηματικά», είπε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο Πούτιν είχε επίσης κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι ενθαρρύνουν και χρηματοδοτούν τους Ρώσους διαδηλωτές.

Στις εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου το Κυβερνών κόμμα της Ρωσίας, Ενωμένη Ρωσία, κέρδισε με σχεδόν 50% την ψηφοφορία αλλά είδα τα ποσοστά της να μειώνονται.

Οι χιλιάδες Ρώσοι που διαμαρτύρονται ζητούν να διεξαχθούν ξανά εκλογές, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου