Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

O ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. Ο ΓΑΠ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΞΩ;

 
ΓΙΑ ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ  ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Ο
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!
 
 
 
 
 
O υπουργός Οικονομικών που έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την έδεσε στα δεσμά του πρώτου Μνημονίου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι ο πρώτος που οδεύει προς το εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου από την παπανδρεϊκή ομάδα του 2010.

Υπέρ της πρότασης της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ψήφισε η Βουλή πριν λίγο με μεγάλη πλειοψηφία. Για το συγκεκριμένο αδίκημα η ποινή είναι συνήθως πάνω από 10 χρόνια κάθειρξη
 
Για την λίστα Λαγκάρντ είναι ο μοναδικός υπεύθυνος; Όχι, φυσικά. Ο ίδιος κατονόμασε και τον συνένοχό του: «Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να με ταυτίσει με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Ως βάρος που δεν μπορεί να κουβαλάει. Δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που υπερασπίστηκε τον κ. Τσοχατζόπουλο στη Βουλή.
Ο κ. Βενιζέλος ήταν».

Αλλά η πολιτική σκοπιμότητα θέλει τον Παπακωνσταντίνου "μέσα" και τον Βενιζέλο "λευκή περιστερά". "Αυτό ήταν το έγκλημα;" είναι το ερώτημα για την υπόθεση που θα καθίσει στο εδώλιο. Το ότι κατέστρεψε και ξεθεμελίωσε μια ολόκληρη χώρα δεν συνιστά έγκλημα; Δεν πειράζει! Κι ο Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγή μπήκε φυλακή.

Όπως προέκυψε από την μυστική ψηφοφορία, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 234 βουλευτές, κατά 21, και «παρών» επτά.

Η πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θέτει την προσθήκη στο κατηγορητήριο του αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος. Η συζήτηση επί της πρότασης άνοιξε σήμερα το πρωί με τους εισηγητές των κομμάτων.

Νωρίτερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής υποστήριξε ότι γίνονται «επιλεκτικές διαρροές» για να ενοχοποιηθεί ο ίδιος, ενώ άσκησε δριμύτατη κριτική στον τρόπο που λειτουργεί η Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός άσκησε δριμεία κριτική στon I.Διώτη αναφέροντας ότι δεν έκανe τίποτα ούτε επικοινώνησe μαζί του, για να ενημερωθe;i για τη λίστα Λαγκάρντ και το ίδιο ισχύει και για τον Ε.Βενιζέλο: «Γιατί τα στοιχεία αυτά παραδόθηκαν από τον κ. Διώτη στο διάδοχό μου υπουργό Οικονομικών και μετά καταχωνιάστηκαν σε ένα συρτάρι επί 16 ολόκληρους μήνες; Ποιον κοροϊδεύουμε εδώ πέρα;».
 

 

1 σχόλιο:

  1. Το ότι τους "αδειάζουν" εφ΄όσον τελειώσουν το καταστροφικό τους έργο είναι πασιφανές. Οι υπόλοιποι που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, δηλαδή προδίδουν την πατρίδα τους, το έθνος τους, την ιστορία τους, την θρησκεία τους τί είναι τελικά αυτό που προσδοκούν? Καλύτερη μεταχείριση? Σε πόση πλάνη μπορεί να περιέλθουν οι άνθρωποι? Αναρωτιέμαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή