Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΗΡΩΪΔΕΣ ΚΟΥΡΔΙΣΣΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ


"ΟΣΟ  (ΤΟ ISIS) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΙΑΖΟΥΝ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ"


ΒΙΝΤΕΟ
Το Ισλαμικό Κράτος έχει μια περιορισμένη άποψη για το τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες: Στην καλύτερη περίπτωση, μπορούν να υποστηρίξουν τους συζύγους τους και να παράγουν νέες γενιές τζιχαντιστών. Και αν δεν είναι φτιαγμένες από το «υλικό» της συζύγου, τότε είναι χρήσιμες ως σκλάβες του σεξ.

Αλλά οι χιλιάδες γυναίκες που μάχονται τους τζιχαντιστές σε όλη τη Συρία και το Ιράκ αποδεικνύουν ότι ο μισογυνισμός της ομάδας δεν είναι μόνο ασέβεια - είναι και αβάσιμος.

Σε ένα οδοιπορικό, αποκλειστικά για το The Huffington Post, η δημοσιογράφος από τη Σουηδία Khazar Fatemi μιλά με γυναίκες μαχητές στο Ιράκ, οι οποίες μάχονται το ισλαμικό κράτος, υπό την αιγίδα του PKK, ή του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οι γυναίκες μίλησαν από το μέτωπο και για το πώς παλεύουν για την προστασία των Κούρδων και τους πρόσφυγες.

«Θέλω να αγωνιστώ για την ελευθερία, γι αυτό εντάχθηκα στο PKK.. Οσο θα είναι στη γη μας και θα σκοτώνουν και θα βιάζουν τις γυναίκες μας θα τους πολεμάμε», λέει μια από τις γυναίκες.

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου