Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ


ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ
 


Η ΔΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ)! 

To Kίεβο και κατ'επέκταση η Δύση αναγνώρισε ουσιαστικά την ανεξαρτησία και την δημιουργία κρατικής οντότητας στις περιοχές της Νέας Ρωσίας!

Πριν λίγο δημοσιεύθηκε στο ουκρανικό ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως) του ουκρανικού κράτους ο νόμος για το "ειδικό καθεστώς" στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας- (Λεκάνη Ντονέτσκ -Донецк бассейна- Ντον-μπάς), ο οποίος τίθεται από σήμερα σε ισχύ και αποχαιρετά τις περιοχές αυτές από τον ουκρανικό εθνικό κορμό μετά από αγώνα πέντε μηνών περίπου που στοίχισε την ζωή σε περίπου 15.000 Ουκρανούς στρατιώτες και ξένους μισθοφόρους (οι νοβορώσοι μιλάνε για 47.000 νεκρούς), αλλά και 3.500 άμαχους πολίτες και περί τις 3.000 επαναστάτες μαχητές της Νέας Ρωσίας, ενώ κάπου 800.000 έχουν εκτοπισθεί από τους μισθοφόρους και τα νεοναζιστικά πολεμικά σώματα του Δεξιού Τομέα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, στις 16 Οκτωβρίου 2014 υπέγραψε το νόμο για την "ειδική κατάσταση" στην Ντονμπάς, ο οποίος θεωρείται βασικό στοιχείο του ειρηνευτικού σχεδίου, μετά την έγκριση από τους βουλευτές της Βερχόβνα Ράντα (κοινοβουλίου) πριν από ένα μήνα.

Ο νόμος ορίζει μια ενδιάμεση διαδικασία για την οργάνωση και τη λειτουργία των φορέων της "τοπικής κυβέρνησης" του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, την απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων από την περιοχή και την δημιουργία Εθνοφυλακής και αστυνομίας από τη Νέα Ρωσία.

Το ειδικό καθεστώς θα ισχύσει για μια τριετία και θα διενεργηθούν στις 7 Δεκεμβρίου τοπικές εκλογές στις αποσχισμένες περιοχές.

Προβλέπεται, επίσης, ο συντονισμός των δραστηριοτήτων των αρχών της Νέας Ρωσίας με την κυβέρνηση του Κιέβου

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ στις συγκρούσεις στην Κοιλάδα του Ντονέτσκ από τα μέσα Απριλίου σκοτώθηκαν περίπου 3.500 άμαχοι και εκατοντάδες έχουν εκτοπισθεί.

Ουσιαστικά δημιουργείται ένα νέο κράτος στην Ανατολική Ευρώπη και πιθανότατα θα είναι το πρώτο, καθώς όλη η νότια Ουκρανία μέχρι την Οδησσό και την Υπερδνειστερία βρίσκεται σε επαναστατικό οργασμό.

Στο Χάρκοβο, οι ρωσόφωνοι είναι ποσοστιαία ακόμα περισσότερο από ότι στις περιοχές της Νέας Ρωσίας και είναι θέμα χρόνου η περιοχή να ξεσηκωθεί Η Μόσχα δια χειλέων Σ.Λαβρόφ έχει προειδοποιήσει ότι πλέον δεν θα ανεχθεί την ένταξη καμίας νέας χώρας της Ευρώπης στο ΝΑΤΟ, από τις περιοχές που ανήκαν τουλάχιστον μέχρι το 1990 στο πρώην ανατολικό μπλοκ (Σκόπια, Βοσνία, Γεωργία, Μολδαβία κλπ) αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει άμεση αντίδραση της Ρωσίας.

Η Ρωσία έδωσε ένα πρώτο καλό μάθημα στην Δύση για το πώς θα αντιμετωπίσει πλέον τις υποκινούμενες "πορτοκαλί επαναστάσεις" και τον ακρωτηριασμό της Ουκρανίας.

"Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος". Πιο απλό δεν γίνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου