Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ!


17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Στις 17 Δεκεμβρίου, την μεθεπόμενη Τετάρτη, δηλαδή, θα  έχουμε τελικά την πρώτη ψηφοφορία για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 200 ψήφοι το ίδιο και στη δεύτερη που θα ακολουθήσει 5 ημέρες μετά στις 22 Δεκεμβρίου

Στην τρίτη ψηφοφορία που και αυτή θα γίνει 5 ημέρες μετά, στις 27 Δεκεμβρίου, θα απαιτηθούν 180 ψήφοι. Αν δεν υπάρξοουν, πάμε σε εθνικές εκλογές μέσα στον Ιανουάριο!

Με άλλα λόγια πριν το τέλος του έτους θα έχει ξεκαθαριστεί εάν οδεύουμε σε εκλογές ή η αν η παρούσα Βουλή θα  έχει εκλέξει νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι η πρώτη φορά κατά την Μεταπολίτευση που δεν κλείνει η Βουλή για τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Ετους.

Αναλυτικά η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:

"Ο Πρωθυπουργός και  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, μετά την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμό.

Ήδη το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας μας και συμφώνησε για την «αλλαγή σελίδας» και για τη μετάβαση της Ελλάδας στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL). Αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Αλλά θα αποτελέσει και το θώρακα προστασίας της χώρας έναντι των αγορών.

Το Eurogroup συμφώνησε επίσης ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015. Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο: για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας και για την διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους.

Η Ελλάδα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη να παρατάξει όλες τις δυνάμεις και όλα τα επιχειρήματά της σε συνθήκες εθνικής συσπείρωσης και πολιτικής σταθερότητας.

Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές. Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014".

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου, ενώ, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρισκόταν σε ημερίδα για τον Γιάννη Μπανιά, αποχώρησε αμέσως μόλις έμαθε την είδηση.

Βγαίνοντας από την ημερίδα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η ανακοίνωση της κυβέρνησης ήταν αναμενόμενη υπό την πίεση των εξελίξεων και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την απόσταση που υπάρχει από εκείνους που ψήφισαν τον προϋπολογισμό έως τον αριθμό των 180.

«Ουσιαστικά η κυβέρνηση ορίζει ημερομηνία εκλογών. Ερχεται η ώρα του λαού» τόνισε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου