Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΟΡΝΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠ΄ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥΣ


ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η MOODY’S

  

Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης


Αρνητικό πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα (Greece) οι πρόωρες εκλογές! Έτσι είπαν οι τοκογλύφοι της  Moody’s και η ΕΚΤ απείλησε για τον επικείμενο κίνδυνο εξόδου από το ευρώ (Grexit). 

Άλλο που δεν ήθελε το ανθελληνικό κυβερνητικό επιτελείο και τα λοιπά μνημονιακά τσιράκια για να σπείρουν την καταστροφολογία προεξάρχοντος του πρωθυπουργού και κανοναρχούσης της  κυρίας εκπροσώπου της κυβέρνησης επιφορτισμένης και με καθήκοντα υπουργού προπαγάνδας. Ας δούμε όμως γιατί ανησυχεί ο καθένας ξεχωριστά


Η Moody’s καταρχήν όχι μόνο η ίδια εμπλέκεται στο παιχνίδι δανεισμού και αφαίμαξης της Ελλάδος αλλά κυρίως εκπροσωπεί ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα ασφαλούς υπένδυσης και κερδοσκοπίας. Με το οκταπόδι του συστήματος συλλογής πληροφοριών και εξαγοράς συνειδήσεων που διαθέτει ανά τον κόσμο προειδοποιεί κάθε φορά και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας για τους κινδύνους αλλά και τις ευκαιρίες κερδοσκοπίας.

Αν και νομιμοποιημένη από το σύστημα η ανήθικη δουλειά που προσφέρουν είναι να δανείζουν χρήματα χωρίς να αναλαμβάνουν τον επιχειρηματικό κίνδυνο  που αναλαμβάνει κάθε έντιμος επιχειρηματίας που ξεκινάει μία παραγωγική επιχείρηση. Με το σύστημα πληροφοριών που διαθέτουν γνωρίζουν πολύ καλά την δυνατότητα του δανειολήπτη, που συνήθως είναι οι εξουσιαστές μίας χώρας, να αποπληρώσει το δάνειο διότι γνωρίζουν κατά πόσο  θα το διαθέσει σε δωροδοκίες ή σε παραγωγικά μέσα. Σε πρώτη φάση έχουν φροντίσει ώστε η δανειζόμενη κυβέρνηση να εκδώσει ομόλογα έναντι του δανείου  τα οποία οι δανειστές αγοράζουν  σε κλάσμα της  ονομαστικής τους αξίας τέτοιο ώστε να καλύπτουν το κεφάλαιο τους με τις πρώτες δόσεις αποπληρωμής. Ποτέ οι οίκοι αυτοί δεν αγοράζουν μετοχές εταιρειών που ενέχουν τον επιχειρηματικό κίνδυνο.

Εάν ο δανειζόμενος δεν έχει επενδύσει παραγωγικά τα χρήματα από την πώληση των ομολόγων  για να μπορεί να τα αποπληρώσει, όπως συνέβη κυρίως με , Ανδρέα αλλά και με  Σημίτη, Μητσοτάκη κλπ τότε αναγκάζεται να δανειστεί εκ νέου για να αποπληρώσει τις πρώτες του υποχρεώσεις εκδίδοντας νέα ομόλογα τα οποία οι δανειστές αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές. Εφόσον η χώρα δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το πρώτο δάνειο είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει και το δεύτερο που είναι και επαχθέστερο. Παρόλα αυτά συνέχισαν να δανείζουν, αλλά γιατί όμως;

Εδώ αρχίζει η δεύτερη φάση της αποικιοκρατικής δράσης εναντίον των χωρών και στην περίπτωση μας της Ελλάδος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που εξυπηρετεί ουσιαστικά τη νέα τάξη πραγμάτων, δηλαδή οι γνωστοί μας  ‘Σύμμαχοι’ αφού πρώτα μας αφαίρεσαν το εθνικό μας νόμισμα παραπλανώντας έναν συστηματικά εκμαυλισμένο και πεπτωκότα λαό ανέλαβαν μέσω της ΕΚΤ , των δανειστών και του ΔΝΤ να μετατρέψουν το επίπλαστο χρέος προς τους δανειστές σε χρέος έναντι της Ε.Ε., της ΕΚΤ  και του ΔΝΤ.

Αυτή η ανάληψη του χρέους από την  Ε.Ε., την ΕΚΤ  και το ΔΝΤ έγινε έναντι της Δανειακής Σύμβασης δηλαδή ενός συμβολαίου που εμπνέεται από τις αποικιοκρατικές αρχές του Αγγλικού ‘Δικαίου’. Με τη σύμβαση αυτή που εψήφισε  η Ελληνική Βουλή σε μία πράξη εσχάτης προδοσίας και επικύρωσε ο πρόσεδρος της Δημοκρατίας η Ελλάδα παραχωρεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στους δανειστές, οι οποίοι έχουν πλέον δικαίωμα κατάσχεσης κάθε δημοσίου ή ιδιωτικού περιουσιακού στοιχείου.  Η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, για την οποία κανείς δεν μιλάει, γίνεται με την επιβολή διαταγμάτων  που ορίζουν τον τρόπο πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας, τα γνωστά μνημόνια.

Φτάσαμε στο σημείο να μας απειλούν για δήθεν έξοδο μας από το ευρώ εάν δημιουργήσουμε πολιτική αλλαγή. Μακάρι να φεύγαμε από το ευρώ, αλλά δεν θα το κάνουν γιατί τότε θα καταρρεύσει όλο το ψευδοδημοκρατικό ευρωπαϊκό οικοδόμημα και θα ξυπνήσουν όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί.

Το ερώτημα που τίθεται σε κάθε Έλληνα πατριώτη είναι πως θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στην ήδη εγκατεστημένη οικονομική και πολιτική κατοχή που οδηγεί την χώρα αλλά και το έθνος μας στον μηδενισμό, καθόσον η κατοχή έχει ήδη καταλάβει και την εκπαίδευση των νέων που υποφέρουν ανυποψίαστοι για τα αίτια της μοίρας τους.

Η λύση προφανώς δεν θα προέλθει απλά με αντικατάσταση  της παρούσας κυβέρνησης με άλλη όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που το ίδιο το σύστημα έχει ετοιμάσει να μας σώσει όπως πριν τριανταπέντε χρόνια μας έσωσε ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ που μας βύθισαν στην παρούσα καταστροφή. Οι έννοιες δεξιός, κεντρώος, σοσιαλιστής και αριστερός, ή, δημοκράτης και φασίστας,  που με επιμέλεια καλλιεργούν για να εκμαυλίζουν και να εξαπατούν τον λαό, δεν αποτελούν πλέον ενυπόστατα κριτήρια αξιολόγησης  προσώπων και κομμάτων. Αυτό που θα πρέπει να μετρήσει είναι ο πατριωτισμός και οι θέσεις έναντι του κατακτητή που πλέον δεν φοράει μπότες και δεν οδηγεί τανκς αλλά φοράει γραβάτες και κουβαλάει ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πολυψήφιους αριθμούς που τους ονομάζει χρέη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φέρει το βάρος της εκδίωξης του κατακτητή διότι δεν έχει το εθνικό φρόνημα  για να προτείνει τις αναγκαίες δράσεις που απαιτούν πατριωτική αυτοθυσία . Έχοντας δηλώσει ότι θα παραμείνει στο ευρώ δεν έχει και τις οικονομικές θέσεις για να επιβάλει τα αναγκαία μέτρα έναντι των αντιποίνων με τα οποία θα θελήσουν να μας πολεμήσουν τα αδίστακτα κοράκια. Ως αριστερό κόμμα, που δεν πιστεύει στην οικονομική  δραστηριότητα των ιδιωτών, των μόνων υγειών επιχειρηματιών, όχι μόνο δεν έχει προτάσεις για τον δημιουργικό έλεγχο της ελεύθερης δράσης των επιχειρήσεων ώστε να επιβιώνουν χωρίς να υποτάσσουν και να εκμυζούν το κράτος, αλλά στηρίζεται στο συνδικαλιστικό πνεύμα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ αποβιομηχάνισε τη χώρα.

 Όντας ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση του συστήματος δεν θα μπορέσει να ενεργοποιήσει την προϋπόθεση πραγματικής αλλαγής και σωτηρίας της χώρας που είναι η τιμωρία των ενόχων. Μόνο τιμωρώντας τους θα μπορέσουμε να πούμε στη διεθνή κοινότητα ότι δεν αναγνωρίζουμε το επαχθές χρέος που μας κληρονόμησαν διότι δεν το επένδυσαν σε παραγωγικά έργα αλλά το σπατάλησαν για να παραμείνουν στην εξουσία πράγμα που το γνώριζε το πληροφοριακό σύστημα των δανειστών οι οποίοι μάλιστα τους πρότειναν και χρηματοδότησαν για να ανέλθουν στην εξουσία. Σήμερα εάν κάποιος θέλει να εκφράσει άποψη εκτός του συστήματος τα ΜΜΕ τον αποσιωπούν ώστε να μην τον γνωρίζει ούτε η μάνα του ή τον καταγγέλλουν ως κακοποιό και τρομοκράτη έχοντας θέσει σε ισχύ την απαραίτητη αντιλαϊκή νομοθεσία.

Ποίος θα μας σώσει από τον επικείμενο ιστορικό μας αφανισμό; ο Στρατός; που τον έχουν εξευτελίσει στα μάτια του λαού με την δικτατορία και την προδοσία της Κύπρου; Η Εκκλησία; όταν η πλειοψηφία του ιερατείου έχει συνταχθεί με το κατεστημένο;  Διεθνώς αναγνωρισμένες προσωπικότητες; που θα πρέπει να αντιταχθούν στο Αγγλικό δίκαιο το οποίο τους έχει εξασφαλίσει αυτή την αναγνώριση; Η παρούσα ηγεσία; που αντί να είναι στη φυλακή εφαρμόζει τα μνημόνια των δυνάμεων κατοχής και απειλεί ότι οι ξένοι θα μας τιμωρήσουν εάν παρακούσουμε;

Κανένας από αυτούς δεν θα μας σώσει, το έχει πει και ο Κολοκοτρώνης ότι μόνοι μας θα σωθούμε. 

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η πίστη μας στον Χριστό, η ασκητική στάση ζωής και η διάθεση αυτοθυσίας πράγματα που με μανία πολεμούν  και προσπαθούν να εκριζώσουν από τις καρδιές κυρίως των παιδιών. 

Είμαι σίγουρος ότι εάν κατανοήσουμε το πρόβλημα θα το επιλύσουμε ακόμη και αν απαιτεί πολιτειακή ανατροπή. Ανθρώπους χρειαζόμαστε και είναι ανάμεσα μας, εσύ και εγώ. Δεν χρειαζόμαστε τα 30 με 40 εκλογικά ψηφοδέλτια επειδή ο καθένας νομίζει ότι είναι αρχηγός κόμματος , μας λείπει η αυτογνωσία η ομοψυχία και το εθνικό μας όραμα που τόσο το μισούν, αλλά και το φοβούνται.Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου