Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ


 Γράφει ο Τάσος Σιδερίδης1941 ιδρύεται το ΕΑΜ με πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Η τότε επιτροπή του ΕΑΜ ξεκινά συζητήσεις με όλα τα άλλα κόμματα, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή συνιστώσα και να ξεκινήσει η αντίσταση κατά του άξονα.

 Τα εθελόδουλα κόμματα της εποχής αρνούνται και το ΚΚΕ ξεκινά την προσπάθεια μόνο του. Σε ένα χρόνο μέσα το ΕΑΜ αριθμεί πάνω από 2.000.000 μέλη. Η μεγάλη πατριωτική προσπάθεια του ΚΚΕ βρίσκει απήχηση και στέφεται από τεράστια μαζικότητα.


Από τη δεξιά μέχρι τους τροτσκιστές του Παντελή Πουλιόπουλου (αναφέρω τους τροστκιστές γιατί εκείνη την εποχή ήταν σε πόλεμο με το ΚΚΕ του Ζαχαριάδη) στοιχίζονται στο ΕΑΜ. Οι πρώτες επιτυχίες του ΕΑΜ στην αντίσταση, κάνουν να τρέμει όχι μόνο ο ναζιστικός άξονας αλλά και όλοι οι ντόπιοι χαφιέδες και προδότες πολιτικοί.

 Γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός μετά από ένα χρονικό διάστημα απάθειας έχει ξεσηκωθεί και τους χαλάει τα σχέδια και την ηρεμία. Βάζουν μπροστά τα σχέδια της παραπληροφόρησης της λάσπης και της προπαγάνδας.

 Βαφτίζονται όλοι οι Έλληνες Πατριώτες συλλήβδην Κομμουνιστοσυμμορίτες, Εαμοβούλγαροι, Κατσαπλιάδες κ.λ.π. Θεωρούν ότι αυτό θα είναι πιο εύπεπτο να ζυμωθεί στο λαό αλλά να δημιουργήσει και φόβο ώστε να απόσχει από το ΕΑΜ και τις τεράστιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του. 

Θα είναι πιο εύκολο να μην αντιδράσει ο Ελληνικός λαός όταν θα οδηγούνται οι πατριώτες στα εκτελεστικά αποσπάσματα με την ταμπέλα του Εαμοβούλγαρου Κομμουνιστοσυμμορίτη παρά του απλού Έλληνα. 

Είναι το γνωστό «διαίρει και βασίλευε» Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά, το ίδιο σκηνικό από την ανάποδη. Τρέμουν τις αυθόρμητες λαϊκές συγκεντρώσεις και προσπαθούν να τους προσδώσουν εθνικιστικά και ακροδεξιά κίνητρα. 

Τους χαλάει για ακόμα μια φορά τη σούπα με την οποία προσπαθούν να ταΐσουν την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το ιδιόμορφο της τρέλας της εποχής είναι πως ενώ όλοι συμφωνούν πως πίσω από την επίλυση του προβλήματος των Σκοπίων είναι η ιμπεριαλιστική στρατηγική των ΗΠΑ, εν τούτοις βλέπεις αριστερίστικα γκρουπούσκουλα υπέρμαχα και φανατικά κατά του Ιμπεριαλισμού στο παρελθόν, να ταυτίζονται τώρα με τη στρατηγική των ΗΠΑ και να καλούν το λαό να απόσχει από κάθε αντίδραση στα σχέδια των Ιμπεριαλιστών. 

Από την άλλη βλέπεις τα μέχρι προχτές τσιράκια και πρακτορίσκους των ΗΠΑ να συγκρούονται με τα αφεντικά τους. Η εξήγηση είναι απλή. Ο λαός σιγά σιγά αρχίζει και αυτοπροσδιορίζεται και αυτός είναι ο κίνδυνος.

 Όταν ο ΛΑΟΣ λειτουργεί έξω από τα κελεύσματα των δήθεν πεφωτισμένων ηγεσιών των κομμάτων και παύει να είναι πρόβατο, το υπάρχον σύστημα καταρρέει και συμπαρασύρει ότι σάπιο έχει δημιουργήσει στα τόσα χρόνια. 

Για αυτό λοιπόν όσοι συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ μια ταμπέλα έχουν μόνο στο κούτελο. ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. 

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι λακέδες των κομμάτων και της κυβέρνησης ότι, ο ΛΑΟΣ εξωθήθηκε πέρα από τα πατριωτικά του συναισθήματα και από όσα καταλαβαίνει ότι στήνει ο Ιμπεριαλισμός στην περιοχή. 

Ο αγώνας του δεν είναι μόνο εθνικός αλλά και αντιιμπεριαλιστικός. Επιπλέον ο ΛΑΟΣ γνωρίζει καλύτερα από όλους και τη στρατηγική. Γνωρίζει ότι προέχει ο αγώνας για ανεξαρτησία και περηφάνια για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο ταξικός που θα οδηγήσει στον κοινωνικό μετασχηματισμό. 

Υ.Γ. Στην ιστορική αφίσα του ΚΚΕ στο Ριζοσπάστη με ειρωνικό τρόπο κοροϊδεύεται η προσπάθεια των εγκάθετων δοσίλογων και συμμάχων του ναζισμού, να βαφτίζουν τους πατριώτες που συμμετείχαν στο ΕΑΜ, ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου