Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤΑΚΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΛΟΛΑ ΝΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

ΒΙΝΤΕΟΌπως έχουμε ξαναγράψει, η αγάπη των πλούσιων και επιτυχημένων μαρξιστών, που μοιράζονται τα υπουργεία της Κομμουνιστικής Κυβέρνησης Τσίπρα, προς τους φτωχούς και ανήμπορους αγγίζει τα όρια της διαστροφής. 

Μην δουν ταλαίπωρο άνθρωπο, θα τον καθίσουν υποχρεωτικά και θα τον ταΐσουν από το συσσίτιο και τα γεμιστά της Θεανώς Φωτίου, θέλει δεν θέλει. Στην ανάγκη θα τον αλυσοδέσουν. «Αν δεν φας όλο το φαΐ σου, θα…»


Αφορμή για αυτό το σημείωμα είναι η νέα μουσολινικού ύφους προπαγανδιστική παραγωγή για ακόμα ένα «δίκαιο που έγινε πράξη» και μπορεί κανείς να την βρει εύκολα στο you tube. Προσοχή, έχει απενεργοποιηθεί ο σχολιασμός. «Ουδέν σχόλιον», απαντά ξερά ο διαδικτυακός υπουργός Προπαγάνδας.

Φανταζόμασταν ότι είχε περάσει –επιτέλους– στην ιστορία η βδελυρή συνήθεια των πολιτικών να εκμεταλλεύονται την παιδική αθωότητα για να κερδίσουν λίγες ψήφους παραπάνω· ποιός δεν θυμάται τις ανθοδέσμες που έτρεχαν σκοντάφτοντας να προσφέρουν κακόμοιρα στολισμένα παιδάκια στους πολιτικούς των δεκαετιών ’80s και ’90s στις περιοδείες τους;

Αμ, δε! Οι αριστεροί διοικητές του προτεκτοράτου μας, στη μανία τους να ξεπεράσουν όλους τους προκατόχους τους στον λαϊκισμό και τη φαυλότητα, ξέθαψαν και αυτό το μεσαιωνικό έθιμο και μάλιστα επί τα χείρω.

Ο λόγος για τα «υγιεινά σχολικά γεύματα», μια πρωτοβουλία της Κομισιόν από το 2006 με αποκλειστικό στόχο την απόκτηση υγιεινών συνηθειών διατροφής από τους μαθητές και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε όλες τις χώρες της ΕΕ και διατίθενται γι’ αυτό το σκοπό 250 εκατομμύρια ευρώ.

Η Συριζαίικη εξουσία αρχικώς αγνόησε πλήρως τις συστάσεις της Κομισιόν τα έτη 2015 και 2016 και ήταν η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν υπέβαλλε καν αίτημα το 2015 (EURACTIV.com, 2018), με αποτέλεσμα να μην λάβει ούτε ένα ευρώ από τα 3.1 εκατομμύρια, ενώ έχασε και την δεύτερη προθεσμία για το 2016-’17 λόγω γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων.

Όταν η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση κατάφερε να λειτουργήσει το συγχρηματοδοτούμενο αυτό πρόγραμμα τη σχολική χρονιά 2017-’18 δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να το χρησιμοποιήσει για τους δικούς της σκοπούς.

Στο άθλιο δακρύβρεχτο σποτάκι το leitmotif είναι ένα: η κυβέρνηση και προσωπικά ο Τσίπρας είναι που προσφέρει φαγητό στα πεινασμένα παιδάκια. Όοοοολα τα παιδάκια θα φάνε. Τα άδεια τάπερ θα γεμίσουν και τα παιδάκια θα τραγουδήσουν «Λόλα να ένα γεύμα».


Ο υποτιθέμενος στόχος του προγράμματος πήγε περίπατο. Η «κυρία» (μια ζωηρή κοντοκουρεμένη πενηντάρα με ένα kinky φούξια παλτό) κοιτά εμφανώς ικανοποιημένη ένα κοριτσάκι να τρέχει στη εξωτερική ράμπα στο πρόστυλο της Βουλής (Θεέ και Κύριε!) και να εξηγεί με δασκαλίστικο ύφος κάτι αόριστο για πρότυπα διατροφής και ότι τα «γεύματα είναι νόστιμα όπως και η λέξη αλληλεγγύη».


Αμέσως μετά ακούγεται ο γνωστός σε όλους μας κάκιστος μίμος του Αντρέα Παπανδρέου, που λέει το χιλιοτραγουδισμένο «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη». Το σποτάκι κλείνει θριαμβευτικά με έναν τρόπο, που δεν μπορούμε να τον αφήσουμε ασχολίαστο. 

Το τελικό πλάνο απεικονίζει το εθνόσημο της «Ελληνικής Δημοκρατίας», μόνο που αντί για «Ελληνική Δημοκρατία», ο προπαγανδιστής επέλεξε να το αντικαταστήσει με το «Ελληνική Κυβέρνηση»…
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Λ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου