Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΑΓΑΠΗΤΟΙ ΒΑΡΔΑΡΕΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ Ή ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ;

BINTEOΓράφει ο Γιώργος Βολουδάκης

Λίγο πριν ακουστεί η μεγαλειώδης και εκκωφαντική φωνή του Ελληνικού Λαού, η φθεγγομένη από τα βάθη της ιστορίας για τα εθνικά μας δίκαια και πριν ο πρόθυμος διαμεσολαβητής και της εθνικής των σκοπιανών ψευτοταυτότητας ευαγγελιστής Ματθαίος Νίμιτς πάει σπίτι του άπρακτος, θέλω να απευθύνω ένα ερώτημα στους κατοίκους της περιοχής που οι (διαίρει και βασίλευε) αμερικανοί, βίαια απέσπασαν με βομβαρδισμούς, από το σώμα της Γιουγκοσλαβίας.

  Όλα τα ιστορικά ντοκουμέντα έχουν επαρκώς αναφερθεί, άλλωστε η Ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι τόσο αυτονόητη όσο το φως της ημέρας και επομένως δεν έχει ανάγκη μιας ακόμη αποδείξεως, αλλά εάν γράφω αυτές τις λίγες γραμμές είναι γιατί σκέφτομαι συνέχεια τα φτιαγμένα από λευκόχρυσο φως λόγια του Χριστού: «Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς» (Ἰω. η΄ 32) 

Ένας άλλος λόγος που με αναγκάζει να μιλήσω είναι ότι εσιώπησαν πολλοί περιώνυμοι και ιδιαίτερα από τον χώρο της λογοτεχνίας με λαμπρή εξαίρεση τον σπουδαίο συγγραφέα και φίλο Γιώργο Ρωμανό, δεν ακούγεται κάποια άλλη σθεναρή φωνή που να στηρίζει τα...αυτονόητα!

Τελευταία άφησα την καταγωγή μου. Είμαι Κρητικός και το αίμα των συμπατριωτών μου που χύθηκε για την Μακεδονία μου φωνάζει μέσα απ΄τα χρόνια και δεν μ΄αφήνει σε ησυχία, ακόμη κι αν ήθελα-που δεν θέλω-δεν θα μπορούσα να σιωπήσω...

Απευθύνομαι λοιπόν στους Σκοπιανούς ή καλύτερα στους Βαρδάρειους, όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούντο πριν τα συμφέροντα των μεγάλων που απαιτούσαν δίοδο στο Αιγαίο, τους μωράνουν εντελώς ώστε να ισχυρίζονται ότι είναι αρχαιότεροι των Ελλήνων!!!


Αγαπητοί μου Βαρδάρειοι είναι πασίδηλο από χάρτες, γραμματόσημα και έγγραφα, ότι το όνομα με το οποίο ήταν επισήμως γνωστή η χώρα σας (πάλαι ποτέ νότια επαρχία της Γιουγκοσλαβίας) μέχρι το 1941 είναι «Βαρντάρσκα Μπανόβινα».

   

Έτσι αποκαλούσαν την χώρα σας οι πρόγονοί σας και οι πατέρες σας. Ποτέ και πουθενά δεν ανέφεραν το όνομα Μακεδονία! Μήπως δεν ήξεραν από πού κατάγονται; Ακόμη και ο Κίρο Γλιγκόροφ ομολογεί ότι είσαστε Σλαύοι...

Επειδή εμείς είμαστε υπερήφανοι όχι μόνον για τους αρχαίους προγόνους μας αλλά και για τους πατεράδες μας οι οποίοι το 1940-41 (τότε που ο Τίτο άρχισε να κηρύττει το ψεύδος περί σλαυικής Μακεδονίας) πολεμούσαν τους Ιταλούς και Γερμανούς εισβολείς, έρχομαι να ρωτήσω κι εσάς το ίδιο: Είστε υπερήφανοι για τους προγόνους σας;

Επειδή αγαπητοί Βαρδάρειοι, υποθέτω πως είστε υπερήφανοι και γι αυτούς και για τους πατεράδες σας, ήρθε η ώρα να σας απευθύνω το εξής απλό ερώτημα του οποίου η απάντηση όμως δεν είναι εύκολη:

 Θεωρείτε ότι οι οι πρόγονοί σας και οι πατέρες σας που αποκαλούσαν την χώρα τους «Βαρντάρσκα Μπανόβινα»
και όχι «Μακεδονία», ήταν προδότες;

ΓΙΑΤΙ «ΠΡΟΔΩΣΑΝ» ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»;

Εσείς ξέρετε κάτι παραπάνω από εκείνους;


ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ!

 Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ  ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Γιώργος Βολουδάκης
Λογοτέχνης, Ερευνητής Βιολόγος(ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ:Τα κεφαλαία και οι χρωματισμοί στο τέλος του κειμένου έγιναν από εμάς. Μας συγχωρείτε που παραλείψαμε μια παράγραφο και για τη λάθος  γραφή του Βαρδάρειος, τώρα το κείμενο είναι διορθωμένο και άρτιο.)1 σχόλιο:

 1. Τέλειο ερώτημα! Εκφράζω ένα ευχαριστώ (νομίζω εκ μέρους όλων των Ελλήνων) στον κ. Γιώργο Βολουδάκη που το εξέφρασε με τόση δύναμη και πληρότητα. Το θέμα είναι αυτό το ερώτημα αλλά και πολλές απαντήσεις σε "Ιστορικά ερωτήματα" να φθάσουν ως τους "Μακεδόνες" των Σκοπίων, επί πλέον δε στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Επειδή είναι σχεδόν απολύτως βέβαιο ότι οι ψευτομακεδόνες και οι προστάτες τους δεν θα εγκαταλείψουν τις προσπάθειες, παρά μόνον αν γελοιοποιηθούν παγκοσμίως. Αλλά προς τούτο χρειάζεται να ενεργοποιηθεί αόκνως και συνεχώς (ως τη νίκη!) Σύμπας ο Ελληνισμός.

  Από αυτό το ιστολόγιο, ίσως και από άλλα, υποβάλλω παράκληση στην Συντονιστική Επιτροπή του συλλαλητηρίου (ή τη μόνιμη, που σίγουρα πρέπει να υπάρξει) να βρει τον Άγγλο πολίτη που έχασε σε τηλεπαιχνίδι 23.000 λίρες Αγγλίας, επειδή απάντησε ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας! Με κάτι τέτοια θριαμβολογούν οι Σκοπιανοί (το πανηγύρισαν) και διαμορφώνεται υπέρ τους η παγκόσμια κοινή γνώμη.
  Και να του καταβάλει όλα τα έξοδα για να υποβληθεί μήνυση στον παραγωγό και τους συντελεστές του τηλεπαιχνιδιού για παραχάραξη της Ιστορίας των Ελλήνων, που είναι το λαμπρότερο κομμάτι της Ιστορίας της ανθρωπότητας. Ώστε και τα χρήματα που άδικα έχασε να πάρει ο Άγγλος πολίτης, επαυξημένα για ηθική βλάβη, και κανείς ποτέ να μη διανοηθεί σε τηλεπαιχνίδι -ή και αλλού!- να παραχαράζει την Ιστορία της ανθρωπότητας.

  Ίσως όμως αυτή η ενέργεια μπορεί να γίνει και με επισπεύδοντα μόνον τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις, ως προσβολή της ελληνικής Ιστορίας, και φυσικά ταυτόχρονα αίτημα για πολύ μεγάλη αποζημίωση.

  Απλοί τρόποι “πολέμου”, αλλά με τεράστιο αντίχτυπο στην παγκόσμια κοινή γνώμη , επειδή στο δικαστήριο θα ακουστούν “ένθεν και ένθεν” επιχειρήματα. Και το ιστορικό αυτό ψέμα έχει μόνον "κατασκευασμένα", αληθινό επιχείρημα κανένα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή