Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΜΗΝΥΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

Ρωσία:
 "Οι ισλαμιστές ευθύνονται για τις σφαγές"





"Μην περιμένει κανείς ότι η συριακή κυβέρνηση θα κάτσει μετα χέρια σταυρωμένα ενώ οι αντάρτες θα καταλαμβάνουν τις πόλεις και θα σφάζουν τους πολίτες που δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους" δήλωσε πριν λίγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

 

"Πως μπορεί να περιμένει κάποιος από την συριακή κυβέρνηση να πει 'Ναι προχωρήστε, ρίξτε με'", δήλωσε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ.



 

"Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό, όχι επειδή κρατιόμαστε από το καθεστώς αλλά επειδή απλά η διαδικασία αυτή δεν λειτουργεί", πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

 

"Το τίμημα όλης αυτής της κατάστασης είναι μεγαλύτερη αιματοχυσία", είπε ο ίδιος αναφερόμενος στη στήριξη της Δύσης προς τους ενόπλους που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.



Νωρίτερα σήμερα η Μόσχα προειδοποίησε ότι μια "τραγωδία" απειλεί το Χαλέπι εκτιμώντας ότι δεν είναι "ρεαλιστικό" να προεξοφλεί κανείς πως η συριακή κυβέρνηση θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ οι ένοπλοι αντάρτες καταλαμβάνουν τις μεγάλες πόλεις.

 

"Προσπαθούμε να επηρεάσουμε την κυβέρνηση να κάνει το πρώτο βήμα αλλά όταν η ένοπλη αντιπολίτευση επιχειρεί να καταλάβει πόλεις όπως το Χαλέπι, όπου μια ακόμη τραγωδία προμηνύεται απ΄ό,τι αντιλαμβάνομαι, δεν είναι ρεαλιστικό η κυβέρνηση να το δεχτεί αυτό. Είναι θέμα επιβίωσης", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στο Σότσι της νότιας Ρωσίας η οποία αναμεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου