Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Xειροτονία εις Πρεσβύτερον του Διακόνου π. Δημητρίου Μπακόπουλου


ΚΑΛΗΝ ΔΙΑΚΟΝΙΑΝ ΠΑΤΕΡ ΔΗΜΗΤΡΙΕ!





ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΜΟ-ΑΘΗΝΑ
Τον π. Δημήτριο Μπακόπουλο είχαμε την χαρά και την ευλογία να γνωρίσουμε όταν (λαϊκός τότε) διακονούσε με ευσέβεια και ακρίβεια, ως Λαμπαδάριος το αριστερό αναλόγιο του Ι. Ναού Φανερωμένης Χολαργού, απέναντι  από τον σπουδαιότερο ίσως σήμερα διάκονο της βυζαντινής μουσικής, Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιο Χατζηχρόνογλου, του οποίου ο (τότε) Δημήτριος Μπακόπουλος ήταν προσωπική επιλογή, διότι συνεδίαζε την καλλιφωνία και την ευλάβεια.
Ευχόμαστε στον π. Δημήτριο να αγιάζει την ζωή των Ορθοδόξων Χριστιανών, μεταδίδοντας την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος και δίδοντας πνευματική τροφή στα πνευματικά του τέκνα, το παράδειγμα μιάς οσιακής ζωής, όπως πρέπει να είναι η ζωή ενός καθαρού και απλού κληρικού.

ΚΑΛΗΝ ΔΙΑΚΟΝΙΑΝ ΠΑΤΕΡ ΔΗΜΗΤΡΙΕ!

Στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος τέλεσε χθες την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου του Ναού
π. Δημητρίου Μπακόπουλου, παρουσία του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως και πλήθους πιστών.






Στη σύντομη προσφώνησή του πριν την Χειροτονία ο π. Δημήτριος, αναφέρθηκε στην εκπλήρωση της επιθυμίας του όταν από μικρό παιδί παρακολουθούσε μέσα στο ιερό, τον πατέρα του ιερέα να τελεί την Θεία Λειτουργία και ανυπομονούσε να αξιωθεί αυτής της στιγμής. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο για την εμπιστοσύνη και προστασία που τον περιέβαλε, και την σύζυγό του για το στήριγμα των επιλογών του αυτά τα χρόνια.


Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ευχήθηκε στον νέο πρεσβύτερο να ανταποκριθεί στη νέα του διακονία. “Σήμερα αγαπητέ μου είναι μια μεγάλη μέρα, όχι μόνο για σένα αλλά για όλη την Εκκλησία. Σήμερα ανανεώνεται ο σπόρος του Αγίου Πνεύματος. Σήμερα όλοι όσοι προσήλθαν εδώ, κλήρος και απλός κόσμος, ήλθαν για να ευχηθούν και να προσευχηθούν για να γίνεις ένας καλός παπάς. Και καλός παπάς δεν είναι αυτός που κάνει μόνο φιλανθρωπίες και συσσίτια, αλλά αυτός που έχει την ικανότητα να μεταλαμπαδεύει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος μέσω του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.”

Έκλεισε λέγοντας πως “έχεις μια δύσκολη πορεία μπροστά σου, καθώς πρέπει να συνδυάσεις την έγγαμη ζωή και τη λειτουργική ζωή του ιερέα. Εκτός από κατά σάρκα πατέρας, θα είσαι και πνευματικός πατέρας. Όπως ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος. Όχι μόνο το ένα ή μόνο το άλλο.
Ούτε λίγο το ένα και λίγο το άλλο. Δεν θα πρέπει να υστερήσεις σε τίποτα από τα δύο. Μην αφοσιωθείς στη σωτηρία των άλλων και ξεχάσεις τη δική σου σωτηρία”


vatopaidi wοrdpress
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου