Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

EΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Ο ΑΚΗΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

Α.Τσοχατζόπουλος εμπλέκει στο σκάνδαλο των Type 214 Γ.Παπανδρέου & Κ.Σημίτη






Tα μέλη όλων των ΚΥΣΕΑ των κυβερνήσεων Σημίτη εμπλέκει στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214 ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ζητεί να καταθέσουν στην υπόθεση. Μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και φυσικά και ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης.
Από την πλευρά Άκη αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Κ.Σημίτης έχει να πει πολλά για την προτίmηση που έδειξε και ο ίδιο στα γερμανικά υποβρύχια, αλλά και για τον ρόλο του αδελφού του, μόνιμου κάτοικου Γερμανίας στην υπόθεση.

Οι δικηγόροι του πρώην υπουργού κατέθεσαν αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999, καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται ότι μέλη του ΚΥΣΕΑ εκείνη την περίοδο ήταν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Σημίτης, Παπανδρέου Βενιζέλος.


Στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρουν ότι η εξέταση των εν λόγω προσώπων κρίνεται στην παρούσα φάση εντελώς απαραίτητη, ενώ υποστηρίζουν ότι το ΚΥΣΕΑ εκείνης της περιόδους σε διαδοχικές ομόφωνες αποφάσεις του ενέκρινε την αγορά των 4 υποβρυχίων.

Η ανακοίνωση των συνηγόρων Α. Τσοχατζόπουλου:
1.Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του πρ. Υπουργού κ. Α.-.Α. Τσοχατζόπουλου (προσωρινά κρατούμενου από 11.4.2012) κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Παγορόπουλος, Ιωάννης Νικόλαου, Γρηγόριος Τσόλιας κατέθεσαν σήμερα 12.7.2012 επείγουσα αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή του ν. 4022 και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999, καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

2. Η εξέταση των εν λόγω προσώπων κρίνεται στην παρούσα φάση της εν εξελίξει ευρισκομένης τακτικής ανακρίσεως εντελώς απαραίτητη. Και τούτο γιατί έτσι η διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ουσιαστικοποιείται πλήρως, αφού τα ως άνω πρόσωπα μετείχαν ή προετοίμασαν ((σ)τη λήψη των υπό εξέταση ομοφώνων αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. για προμήθεια των 4 υποβρυχίων «214» για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Διευκρινίζεται ότι το ΚΥ.Σ.Ε.Α. με διαδοχικές ομόφωνες αποφάσεις του ενέκρινε την αγορά των 4 υποβρυχίων. Είχε προηγηθεί η κατά νόμο αναγκαία υπηρεσιακή και ιεραρχική προετοιμασία από το Πολεμικό Ναυτικό (αρμόδιες υπηρεσίες και συμβούλια) και από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της προτάσεως του Σ.ΑΜ., με τον Υ.ΕΘ.Α. κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλο προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α.
Η τελευταία σχετική απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. (26.7.1999) οδήγησε στην υπογραφή της αντιστοίχου συμβάσεως της 15.2.2000 από την Γ.Δ.Ε. και τα Ε.Ν.Α.Ε. (διευθύνοντα σύμβουλο).

3. Η συμμετοχή του τότε Υ.ΕΘ.Α. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου στην ως άνω υπερδιετή υπηρεσιακή διαδικασία έγκειται στα εξής δύο σημεία:

Α) Εισήγηση ως μέλος του Σ.ΑΜ. προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α. κατόπιν προηγουμένων εισηγήσεων εκ μέρους του Π.Ν. και της Γ.Δ.Ε.

Β) Υλοποίηση της σύμβασης στο διάστημα της θητείας του ως Υ.ΕΘ.Α., μέχρι δηλαδή τον Οκτώβριο 2001, κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του ΚΥ.Σ.Ε.Α.

4. Επισημαίνεται ότι η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου χωρίς την ενδελεχή και σε βάθος διερεύνηση των αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. καθιστά τον δικαστικό έλεγχο ελλιπή, αφού θα εξετάζοντο απλώς μερικές πτυχές της υπόθεσης χωρίς σύνδεση με την αφετηρία, τη μήτρα, της όλης υπόθεσης.

5. Εξάλλου, το αίτημα της εξέτασης των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. και άλλων αξιωματούχων του ΥΠ.ΕΘ.Α. έχει υποβληθεί εκ μέρους μας τρεις φορές (στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, στην προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατά την απολογία του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου), χωρίς όμως για διαφορετικούς λόγους να έχουμε μέχρι σήμερα λάβει σχετική απάντηση.

6. Πιστεύουμε ότι το άιτημά μας είναι απολύτως δικαιολογημένο, καθιστά δε την περαίωση της τακτικής ανάκρισης χωρίς την αιτούμενη εξέταση λογικά και νομικά αδύνατη.

7. Τέλος εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την απόλυτη πίστη μας στη Δικαιοσύνη της χώρας μας".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου