Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ..."ΑΓΟΡΕΣ"...


Στο εδώλιο στελέχη τoυ οίκου Moody's για πλαστές αναλύσεις κατά Ελλάδας & Ιταλίας!





Αντί για την Ελλάδα, τελικά οι οίκοι αξιολόγησης θα συναντήσουν τη Νέμεση στην Ιταλία για το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος της χώρας μας, αλλά και άλλων χωρών χρυσιμοποιωντας την Ελλάδα ως το πρώτο πιόνι του παζλ για να ρίξουν στο βάραθρο τις οικονομίες και των λοιπών νότιων χωρών της ευρωζώνης.

 
Kαι κατ'αυτό τον τρόπο να θησαυρίσουν με τα στοιχήματα χρεοκοπίας, αλλά και να δώσουν την δυνατότητα στους προστάτες τους, τις κρατικές αρχές των χωρών τους, βασικά των ΗΠΑ, να ελέγξουν γεωστρατηγικά χώρες όπως η Ελλάδα ή και η Ιταλία. Χώρες οι οποίες πήγαιναν να ξεφύγουν από τον σφικτό εναγκαλισμό της Δύσης, συνάπτοντας συμφωνίεςς τεράστιες γεωστρατηγικής και ενεργειακής σημασίας με την Ρωσία.


Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στο φως από ττα τηλεγραφήματα των υπηρεσιών του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Σίλβιο Μπερλουσκονι που ανακάστηκε σε παραίτηση λόγω της οικονομικής κρίσης που εν πολλοίς οι ίδιοι οι οίκοι προκάλεσαν, χαρακτηριζόταν από τους Αμερικανούς "φερέφωνο του Πούτιν"!



Ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρώμη, Ρόναλντ Σπόλι, ανέφερε στα τηλεγραφήματα ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε αναλάβει προσωπικά την εφαρμογή των συμφωνιών με τη Μόσχα.

 
"Ο Μπερλουσκόνι είναι φερέφωνο του Πούτιν", ανέφερε ο πρεσβευτής και προσέθετε ότι "η οικογένεια του Πούτιν επισκεπτόταν την βίλα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία με έξοδα του ίδιου του «Καβαλιέρε». Ενώ και ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τη βίλα του Βλ.Πούτιν στο θέρετρο Σότσι".

 
Τον Ιανουάριο του 2009 ο Ρ.Σπόλι έγραψε ότι «ο Μπερλουσκόνι θαυμάζει το "μάτσο", αποφασιστικό και απολυταρχικό στυλ διακυβέρνησης του Πούτιν που ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί ότι μοιάζει με το δικό του».


Κια ακολούθησε το παιχνίδι των διαφόρων οίκων με την οικονομική αποκαθήλωσή τυο, όπως αποκαλλώθηκε και ο Κ.Καραανλής.

 
Τώρα, όμως η ιταλική δικαιοσύνη έχει "σφίξει" τους οίκους και πέρα από τις διώξεις που ήδη έχουν γίνει κατά της Standard & Poors, έρχονται νέες διώξεις και κατά στελεχών της Moody's, οι οποίοι "έπαιξαν βρώμικο και κατευθυνόμενο παιχνίδι με την Ελλάδα και την Ιταλία".

 
Η εισαγγελία της πόλης Τράνι, της νότιας Ιταλίας, ετοιμάζεται να ζητήσει την παραπομπή σε δίκη δύο κορυφαίων στελεχών του οίκου Moody's, με την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς και προσπορισμού παράνομων κερδών από το χρηματιστήριο. Πρόκειται για τον υποδιευθυντή του οίκου Moody's, Ρος Αμπερκρόμπι, και του επιχειρησιακού διευθυντή των χρηματιστικού τομέα, Γιοχάνες Βάσσεμπεργκ.

 
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι εκτιμήσεις για την κατάσταση της Ιταλίας, που δημοσιοποιήθηκαν στις 6 Μαΐου του 2010, «υπεδείκνυαν, με ηθελημένο τρόπο, στις αγορές, μια σχέση ανάμεσα στην κατάσταση της Ελλάδας την οποία ηθελημένα παρερμήνευαν στις αναλύσεις τους και της επικινδυνότητας που ενείχε το χρέος των ιταλικών τραπεζών. Σχέσεις και κίνδυνοι, όμως, που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν ανύπαρκτοι, και θεωρήθηκαν υπαρκτοί μόνο λόγω της εκτίμησης του οίκου αξιολόγησης». «Οι δυο ιθύνοντες παρείχαν στις αγορές διαστρεβλωμένες πληροφορίες» αναφέρει ο εισαγγελέας Μικέλε Ρουτζέρο.

 
Η έρευνα του Τράνι ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία των ιταλικών ενώσεων καταναλωτών Adusbef και Federconsumatori, οι οποίες χαρακτηρίζουν «αφόρητο το συνεχές σφυροκόπημα, με την έκδοση αξιολογήσεων που λειτουργούν ως ωρολογιακοί μηχανισμοί για την εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών συμφερόντων».

 
Οι υπεύθυνοι των Adusbef και Federconsumatori, Έλιο Λανούττι και Ροζάριο Τρεφιλέττι, ευχαρίστησαν δημοσίως τον εισαγγελέα Mικέλε Ρουτζέρο για το μέχρι τώρα έργο του.

 
Άντε και στα δικά μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου