Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ... 
ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΑΝΔΡΟ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΑΘΡΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ...




H κυβέρνηση καταρρέει και μαζί της καταρρέει και ότι είχε μείνει όρθιο στη χώρα.

Και το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά και έξω.

Η ευρωζώνη βυθίζεται αύτανδρη. Αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη, μόνο όσοι τρέφονται από την εικονική πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει τα δωσίλογα ΜΜΕ που ελέγχονται από την οικονομική ολιγαρχία της χώρας και τους τοκογλύφους.

Έρχεται η ώρα της πραγματικής κρίσης: Κάπου 10% έπεσε το ελληνικό Χρηματιστήριο σε δύο ημέρες και όσο και αν αυτό δεν αγγίζει την πραγματική οικονομία (ξένοι "πειρατές" των αγορών και τυχοδιώκτες επενδύουν μόνο στο ελληνικό χρηματιστήριο πλέον) εν τούτοις δείχνει μια γενική εικόνα αναχώρησης από τις κεφαλαιαγορές αφού και στο εξωτερικό τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ.

Χάθηκε όλη η επικοινωνιακή προσπάθεια του Μαξίμου που αγοράστηκε ακριβά τόσο με την "ψήφο εμπιστοσύνης" όσο και με την επίσκεψη Αλαμουντίν που το μόνο που μας είπε για τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι "Καλή τύχη"...

Στο υπουργικό συμβούλιο υπήρχε κλίμα ... κηδείας:

Με άρθρο του το Business Insider αναφέρει ότι "Η Ελλάδα καταρρέει ξανά", αλλά αυτά είναι τα γνωστά τρομολαγνικά άρθρα περί έλευσης Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ κλπ. 

Η ουσία είναι η οικονομική κατάρρευση στην χώρα, αλλά και γενικότερα στην ευρωζώνη.

Η Γερμανία μπαίνει για τα καλά στην ύφεση και το χρηματιστήριό της σήμερα καταγράφει απώλειες 2,67% ! Όπως ήταν φυσικό την καθοδό του την ακολούθησαν όλα τα άλλα χρηματιστήρια. Η Γερμανία αρχίζει να πληρώνει την δημοσιονομική δικτατορία που επέβαλε σε όλη την Ευρώπη...
Οι γερμανικές εξαγωγές καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009, από το αποκορύφωμα της κρίσης δηλαδή στις άλλες χώρες της ΕΕ πλην του νότου που κορυφώθηκε την επόμενη τριετία.

Η Γαλλία έχει εισέλθει σε μία εντελώς παρακμιακή διελκυστίνδα, η Ιταλία ζει επειδή η ελαφρά βιομηχανία της είναι "πολύ μεγάλη για να πεθάνει" αλλά αυτό ισχύει προσκαιρα, η Ισπανία επιβιώνει όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, δηλαδή με το "σωληνάκι", η Φινλανδία καταρρέει οικονομικά, η Ολλανδία πάει για εσωτερικό μνημόνιο και ήδη πολλοί  στοιχηματίζουν αν θα καταρρεύσει πρώτα η ευρωζώνη ή ολόκληρη η Ε.Ε....

Ο Σαμαράς κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου έριξε όλο το «φταίξιμο» στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας με θράσος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργεί την ανασφάλεια στις αγορές και δίνει την αίσθηση αναταραχής και αυξημένου πολιτικού ρίσκου!
Ευρισκόμενος δε εκτός τόπου και χρόνου πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί κλίμα πρόωρων εκλογών τώρα γιατί "ξέρουν ότι λίγο αργότερα θα είναι για αυτούς πολύ αργά"!!!

Tο θέμα είναι ότι ο κόσμος σε όλη την Ευρώπη δεν αντέχει άλλη ανέχεια και ανεργία. Πεινάνε οι άνθρωποι και όσοι δεν πεινάνε υποφέρουν για να πληρώσουν. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από το 2013 σε όλα τα επίπεδα και προμηνύει καταποντισμό ολόκληρου του σαθρού και ληστρικού για τους λαούς της Ευρώπης, σκάφους του ευρώ...




1 σχόλιο:

  1. Είναι κρίσιμες στιγμές για την χώρα. Ας δούμε τα γεγονότα χωρίς παρωπίδες. Ευρωπαϊκή συνειδηση στους πολίτες των ευρωπαϊκών λαών δεν υπάρχει. Ο Εθνικισμός δυστυχώς αυξάνεται με άλματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την πολιτική ενωποίησή της δεν έχει μέλλον. Θα καταρρεύσει. Επομένως και εμείς με πνεύμα πατριωτισμού πρέπει να δούμε το συμφέρον του τόπου μας. Ας αντλήσουμε από την ιστορία μας διδάγματα.
    Το 1821 το δίλημμα ήταν "Ελευθερία" ή "Θάνατος", το 1940 "Ελευθερία ή Κατοχή" σήμερα το δίλημμά μας είναι "Φτωχοί με αξιοπρέπεια" ή "δουλοπάροικοι και αναξιοπρεπείς".
    Για να επιλέξουμε το πρώτο πρέπει να οδηγηθούμε στην έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή με κόστος πολύ ιδρώτα και δάκρυα, εάν επιλέξουμε το δεύτερο θα έχουμε κράτος Προτεκτοράτο και απώλια της δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας μας. Οι καιροί ού μενετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή