Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΤΕ ΜΕ «ΦΑΣΙΣΤΑ» ΠΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ»...

ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» #ΟΧΙday 

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Στις 28 Οκτωβρίου 1940 οι ευρωπαίοι κατακτητές ζήτησαν με τελεσίγραφο «γη και ύδωρ» με την απειλή των τανκς, του πολέμου, της εξόντωσης του λαού. Ο «φασίστας» πρωθυπουργός με τη θέληση του ελληνικού λαού, έστειλε τελεσίγραφο και είπε διά Πρέσβη: «ΟΧΙ» στον κατακτητή, χωρίς να τον φοβηθεί. Οι Έλληνες με την ιαχή «ΑΕΡΑ» και τις ξιφολόγχες, απέδειξαν ότι «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Σήμερα οι ίδιοι κατακτητές πάλι με τελεσίγραφο ζητούν από τον «δημοκράτη αριστερό» πρωθυπουργό την εξόντωση του ελληνικού λαού, την παράδοση της δημόσιας περιουσίας, την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

 Ο «δημοκράτης αριστερός» πρωθυπουργός, που δεν είναι φασίστας αλλά «σέβεται» τη θέληση του κυρίαρχου λαού, σύμφωνα με το Σύνταγμα ζήτησε να αποφανθεί ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα για το τι θέλει να απαντήσει. Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, είπε 63% «ΟΧΙ» στον οικονομικό πλέον κατακτητή (και αν βάλουμε και ένα 20% που ήταν μεν υπέρ του «όχι», αλλά δεν προσήλθαν να ψηφίσουν γιατί υποψιάζονταν «τον σεβασμό του Τσίπρα στο Σύνταγμα και τον λαό», το ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερο).

 Ο «δημοκράτης αριστερός» πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα έστειλε ως απάντηση στους κατακτητές, το «ΝΑΙ» και αμέσως άρχισε η υποταγή στους φασίστες τοκογλύφους κατακτητές, η παράδοση της δημόσιας περιουσίας, η υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού, η εξαθλίωση, η εξόντωση, η κατοχή και επιτροπεία (φυσικά και με την ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων). 

Απλώς στις ημέρες μας, ο κατακτητής φέρεται με πιο πολιτισμένο τρόπο. Λ.χ. τώρα δεν καίει τα σπίτια των Ελλήνων, αλλά τα βγάζει σε πλειστηριασμό, δεν προβαίνει σε αντίποινα στέλνοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα τους αντιδρώντες, αλλά τους κάνει να πηδάνε μόνοι τους από το μπαλκόνι, αφήνοντας ένα σημείωμα με αναφορά στη χαμένη αξιοπρέπειά τους. 

Τα παιδιά τότε λιποθυμούσαν από την κατοχική πείνα και πέθαιναν, και στις μέρες μας πάλι λιποθυμούν από την πείνα και τους προσφέρουν καθημερινά κουλούρια, ενώ άλλοι τρέχουν στα συσσίτια και άλλοι περιμένουν από τον κάθε «ευαίσθητο» σταθμό «ΣΚΑΪ» να μαζέψει με διοργάνωση αγώνων μαραθωνίου, τόνους φαγώσιμα είδη, για να κρατήσει στη ζωή τον εξαθλιωμένο λαό. 

Τότε οδηγούσαν χιλιάδες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους χάραζαν στο χέρι τον προσωπικό τους αριθμό, τώρα με νόμους τους οδηγούν στην πτώχευση και πιο εξευγενισμένα επιβάλλουν την ηλεκτρονική τους καταγραφή και τους δίνουν ηλεκτρονικό κωδικό για καλύτερο και απόλυτο έλεγχο…. Και έπονται χειρότερα.

Όλα στην Ελλάδα σήμερα είναι στον «ΑΕΡΑ», όμως το αθλιότερο είναι ότι σήμερα που είναι επέτειος του ΟΧΙ του ’40, αξιοθρήνητοι υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης, παρουσιάζονται στα τηλεοπτικά κανάλια και αναισχύντως το μόνο που έχουν να πουν, είναι πόσο κακός φασίστας ήταν εκείνος που είπε «ΟΧΙ» στους μεγαλύτερους φασίστες της Ευρώπης, τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.

Ακούστε και τη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης σήμερα στην παρέλαση, ενθυμούμενοι ότι πρωτοστατεί για τη διενέργεια των παρελάσεων των γκέϊ. «Να τον χαίρεστε» οι Θεσσαλονικείς.



Μία τέτοια ημέρα που οφείλουμε να μνημονεύουμε τους πατέρες μας, τους παπούδες μας, τους συμπατριώτες μας, που έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα και για εμάς τα παιδιά τους, για μια καλύτερη Ευρώπη, για όλη την ανθρωπότητα, μία ημέρα λοιπόν, που πρέπει να μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας το θυσιαστικό πνεύμα και να τους καθιστούμε γνωστά τα γεγονότα και την ιστορία μας, έκανα ένα πρόχειρο ζάπινγκ στην τηλεόραση (μόλις τελείωσα τα λειτουργικά μου καθήκοντα) και δυστυχώς δείτε τι προβάλουν τέτοια ημέρα τα ελληνικά «βοθροκάναλα».

Η ΕΡΤ2 είχε ντοκιμαντέρ με μαϊμούδες στα χιόνια, καθώς κρίνει ότι σήμερα πρέπει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τέτοιου είδους θέμα! Για την ΕΡΤ 2 είναι προφανώς ανούσιο ότι οι πατέρες και οι μητέρες μας πέθαιναν από κρυοπαγήματα στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου του ’40.


Η ΕΡΤ1 επέλεξε τέτοια ημέρα να μας αφιερώσει πολιτικές «κοκορομαχίες» και αντιπαραθέσεις.


———————–

Το ΣΚΑΪ επέλεξε αντί να καλέσει έναν που αγωνίστηκε το ’40 για την πατρίδα του, να καλέσει τον Σταύρο Θεοδωράκη!!


———————–

Το ALPHA, το «πιο ποιοτικό» λεγόμενο κανάλι, προτίμησε τέτοια ημέρα σήμερα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό με το κακόγουστο πρωϊνάδικο, πώς να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους για να αφοδεύουν ελεγχόμενα. Η αθλιότητα στο μεγαλείο της. Είναι «αμαρτία» προφανώς για τον ΑLPHA να ενημερώσουν μια τέτοια ημέρα τον ελληνικό λαό για τα ιστορικά κατορθώματα που επιτεύχθηκαν για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ανθρωπότητος.



———————–

Ο ΑΝΤ1 και ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος κ. Παπαδάκης, έκρινε σήμερα μια τέτοια ημέρα να μας παρουσιάσει τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Γιακουμάτο και τον κ. Ζαχαριάδη, σε μία ακόμα πολιτική «κοκορομαχία». Ο κ. Παπαδάκης δεν είχε να καλέσει κανέναν αγωνιστή του ’40· δεν είχε ένα ρεπορτάζ έστω για την Βέμπο;


———————–

Το STAR είχε κινούμενα σχέδια. Αυτά ήταν η επιλογή του τηλεοπτικού σταθμού για την επέτειο του ’40!!


———————–

Το ΜΕGA είχε το κακόγουστο σίριαλ «Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες»


———————–

Το ΕΨΙΛΟΝ είχε το κακόγουστο κουτσομπολίστικο πρωϊνάδικο «Φτιάξε καφέ να στα πω» και έδειχνε μαγειρική. Απαξιούσε να δείξει πόσες εκατοντάδες Ελλήνων πέθαναν από την πείνα το ’40, για να μπορούν αυτοί σήμερα να είναι ελεύθεροι.


———————–

Το ΑΡΤ είχε τηλεπωλήσεις.


———————–

Το MTV (Mακεδονία) είχε το κακόγουστο σίριαλ «Άγγιγμα ψυχής».


———————–

Το ΑTLAS είχε τηλεπωλήσεις.


———————–

Το ZEYS TV είχε κινούμενα σχέδια.


———————–

Το ΤRΤ είχε τηλεαγορά.


———————–

Το ΑSTRA είχε τηλεπωλήσεις.


———————–

Το BEΡΓΙΝΑ είχε τηλεπωλήσεις.


———————

Επίσης και το EXTRA είχε τηλεπωλήσεις.


Η πολύπαθη ΕΡΤ3, αυτό το κανάλι με το πλήθος των ασφυκτικών πιέσεων που υφίσταται, είναι το μόνο που σήμερα είχε συνεχές πρόγραμμα αφιερωμένο στο έπος του ΄40 και παρουσίασε και την παρέλαση, και συνέχισε με υπέροχες ταινίες από το έπος του ΄40.


———————–

Το TV100 και αυτό φιλότιμα είχε επετειακό πρόγραμμα.


———————–

Επίσης και το 4Ε είχε επετειακό πρόγραμμα και δοξολογία.


Αφού ευχαριστήσουμε τα τρία τελευταία τηλεοπτικά κανάλια για το ελληνικό φιλότιμό τους, θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα εύλογο ερώτημα σε όλα τα άλλα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια.

 Όλοι μαζί φθάσατε σ’αυτό το σημείο του ξεπεσμού και της εξαθλίωσης και εξαφάνισης κάθε ίχνος φιλότιμου ή «τα παίρνετε» από τους τότε και σημερινούς κατακτητές, για να μη δείχνετε τις θηριωδίες τους στον ελληνικό λαό; 

Μήπως υπάρχει κάποια κοινή οδηγία των τοκογλύφων δανειστών (απογόνων των τότε φασιστικών κατοχικών δυνάμεων) ώστε να μην προβάλετε τις θυσίες των δικών μας πατέρων και τις κτηνωδίες και τα φρικτά εγκλήματα των δικών τους πατέρων, που τα συνεχίζουν επάξια και χειρότερα σήμερα με «οικονομική προβιά»;

Ευχόμαστε «αιωνία η μνήμη» σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για την πίστη, για εμάς, για την πατρίδα, για την Ευρώπη, για την ανθρωπότητα, για την ελευθερία, τη δημοκρατία.

Σε εσάς ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα και να γίνουμε αντάξιοι των προγόνων μας.

Τελειώνοντας, υπενθυμίζουμε στους κατακτητές ότι: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά». Μη βλέπετε ότι επί έξι χρόνια επιβάλατε με τα μνημόνια σκλαβιά και κατοχή, και ο Έλληνας ακόμα υπομένει. Ο Έλληνας στο παρελθόν επί 400 έτη έμεινε σκλαβωμένος, αλλά τελικά αποτίναξε τον ζυγό, αγωνιζόμενος υπέρ πίστεως και πατρίδος, αποδεικνύοντας ότι: «ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει».

Τέλος θέλουμε να σας ρωτήσουμε: Δεν καταλαβαίνετε ότι το 1912-14, το 1940 και σήμερα είναι η συνέχεια του ίδιου «έργου» με «πρωταγωνιστές» τις ίδιες κατοχικές δυνάμεις, και θύματα τους ίδιους λαούς; Τι σας μπερδεύει; Η αλλαγή του τρόπου που τίθενται υπό επιτροπεία και κατοχή οι λαοί; Ο τρόπος με τον οποίο παραδίδεται η εθνική κυριαρχία, η γη και το ύδωρ; Ο τρόπος παράδοσης των λαών; Ή μήπως τα αντίποινα του εκτελεστικού αποσπάσματος σας μπερδεύουν με τα μέτρα εκτελέσεως που επιβάλλει το κουαρτέτο και εκτελούνται καθημερινά από την φτώχεια χιλιάδες συνάνθρωποί μας, κλείνουν οι επιχειρήσεις, αυτοκτονούν…;

Υ.Γ.: Ο πρωθυπουργός σήμερα με πρόταση και υπόδειξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, πήγαν μαζί με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη στον Άϊ Στράτη να τιμήσουν τους 38 κομμουνιστές. Λες και δεν υπάρχει Καλπάκι με χιλιάδες νεκρούς, λες και δεν υπάρχει Ρούπελ παγκόσμιο παράδειγμα ηρωϊσμού, λες και δεν υπάρχει Κρήτη παράδειγμα αντίστασης, λες και δεν υπάρχει Δίστομο όπου ξεκλήρισαν ακόμα και τις γάτες, ή Καλάβρυτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου