Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ...


Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ LEVY ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΣΚΛΗΡΟΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΠΛΟΦΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ! ΣΧΕΔΙΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ!


Στο Εκρηκτικό δελτίο με τον Αντώνη Μυλωνάκη προβλήθηκε η μεγάλη απάτη του Τσίπρα σε βάρος του λαού. Ο δήθεν αριστερός, τελικά είναι ο πιο...στυγνός νεοφιλελεύθερος ο οποίος πριν βγει πρωθυπουργός είχε δασκαλευτεί από τον Σόρος για το παιχνίδι που θα έπαιζε τόσο σε βάρος του λαού όσο και σε βάρος της Αριστεράς. 

Προσποιήθηκε τον αντιμνημονιακό, ενώ όλη τη μπλόφα προμοτάριζε Σόρος και το ίδρυμα Levy. Μέχρι και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου προέρχεται από το ίδρυμα Levy. 

Διαβάστε τα πιο κάτω παλαιότερα ρεπορτάζ, από τα Παραπολιτικά το πρώτο και το http://nea.allnewz.gr/ το άλλο.
Πιο κατάω Το Κολέγιο Bard, που ευθέως υπαινίσσεται στην ταινία ο Αλ Πατσίνο, δεν είναι άγνωστο στην Ελλάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι το πλέον φιλόξενο για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, καθώς τους παρέχει ηγετικό βήμα και προβολή μέσα από το Ινστιτούτο Levy, που τελεί υπό την αιγίδα του και έχει ως κεντρικό χρηματοδότη-ευεργέτη τον Τζορτζ Σόρος.



Οι πρώτοι άνθρωποι που έφεραν σε επαφή τους «άβγαλτους» μέχρι πριν από δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑίους με το Ινστιτούτο ήταν το ζεύγος Γεράσιμου Αρσένη και Λούκας Κατσέλη. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στα συνέδρια του αμερικανικού ινστιτούτου στις αρχές του 2013, κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στην Αμερική. Ηταν κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο που είχε διοργανώσει το Ινστιτούτο Levy με το Πανεπιστήμιο Columbia, γεγονός που είχε καταγραφεί ως «αξιοσημείωτο» για την πρώτη στροφή του Αλ. Τσίπρα προς το διεθνές επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Εκείνη η επίσκεψή του σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη είχε συνδυαστεί με τις θετικές αναφορές του στην κοινωνική πολιτική του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, γεγονός που είχε προκαλέσει ανατριχίλα στο «Αριστερό Ρεύμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Λίγους μήνες αργότερα, στην Αθήνα, και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2013, ο Αλ. Τσίπρας ήταν κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Levy σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη, πρόεδρος του οποίου είναι ο Γεράσιμος Αρσένης. 

Στις 21-22 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής, το Ινστιτούτο Levy διοργανώνει νέο διεθνές συνέδριο, με θέμα: «Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: Ενωση λιτότητας ή αναπτυξιακής σύγκλισης;». Από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ως κεντρικός ομιλητής ο επικεφαλής του κυβερνητικού προγράμματος, Γ. Δραγασάκης, ενώ δεν αποκλείεται το «παρών» να δώσει και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας.



«Ερευνητικό ίδρυμα παγκοσμίου κύρους, με σημαντική συμβολή στην προοδευτική σκέψη», είναι η άποψη που έχει διατυπώσει για το Ινστιτούτο Levy ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στην Αριστερά. Ιδιαίτερα το ΚΚΕ έχει χρησιμοποιήσει τις αναφορές του αυτές προκειμένου να «στοιχειοθετήσει» εναντίον του κριτική για «κωλοτούμπες» και «διαπιστευτήρια» στο κεφάλαιο.
«ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ»

Συγκεκριμένα, πέρυσι τέτοιες ημέρες ο «Ριζοσπάστης» έγραφε: «Ποιο είναι λοιπόν αυτό το “προοδευτικό ίδρυμα” που αποτελεί για το “νέο ΠΑΣΟΚ” “διπλή τιμή”; Για να πάρετε μόνο μια ιδέα: Ιδρυτής του ήταν ο Λέον Λεβί, για τον οποίον η Βικιπαίδεια στην πρώτη γραμμή της αναφοράς της γράφει: “Ηταν, σύμφωνα με το περιοδικό ‘Forbes’, η επενδυτική ιδιοφυΐα της Wall Street και παραγωγικός φιλάνθρωπος, που συνέβαλε στη δημιουργία των αμοιβαίων κεφαλαίων και των hedge funds”! 

Ναι, καλά διαβάσατε, ήταν ένας από τους βασικούς δημιουργούς των περιβόητων κεφαλαίων, αυτών που ενοχοποιούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 2008 και 2010 ως αποκλειστικά υπεύθυνα για την κρίση, μαζί με τα “golden boys” φυσικά. Τα περί “παραγωγικής φιλανθρωπίας” είναι μάλλον ευφημισμός διαφόρων “ενάρετων ενεργειών” που χαρακτηρίζουν την “υγιή επιχειρηματικότητα” του κεφαλαίου, στην οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά να φέρει την καπιταλιστική ανάκαμψη, που θα σώσει και το λαό».



Δ. Παπαδημητρίου: Ο Ελληνας πρόεδρος με τις υψηλές επαφές
Η ηγεσία του Ινστιτούτου Levy έχει ελληνικό «χρώμα», καθώς πρόεδρος είναι ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος, εκτός αυτής της ιδιότητας, φέρεται να είναι και μέλος του οικονομικού κλαμπ της Νέας Υόρκης και της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης Τραπεζιτών. 

Επίσης, είναι ο άνθρωπος που από τη συνεργασία του με τον Αλ. Τσίπρα προώθησε το επιχείρημα που προβάλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα. Ενα ακόμη σημαντικό πρόσωπο είναι η Ράνια Αντωνοπούλου, καθηγήτρια στο Bard College και διευθύντρια του Τμήματος Ερευνας για την Ισότητα των Φύλων του Levy Economics Institute, στη Νέα Υόρκη.




Το Ινστιτούτο Levy, που στην ηλεκτρονική του διεύθυνση διαθέτει εδώ και αρκετό καιρό μεταφρασμένη σελίδα στα ελληνικά, απολαμβάνει τον τελευταίο χρόνο προνομιακή συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, προωθώντας διά της Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία είναι και ερευνήτρια σε αυτό, συνταγές για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που έχουν εφαρμοστεί σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και στο Μεξικό. Πρόκειται για την προώθηση ενός προγράμματος που επινοήθηκε από τον Χάιμαν Μίνσκι και φέρει τον τίτλο «Εργοδότης εσχάτης προσφυγής», όπου στη θέση αυτή βρίσκεται το κράτος, για να προσφέρει κοινωφελή εργασία στους ανέργους της χώρας του.

Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός που θα λύσει το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, την ανεργία και ποια είναι η “μαγική συνταγή” που έχει ήδη έτοιμη;


Μετά από 37 χρόνια στις ΗΠΑ, επέστρεψε γρήγορα στην Ελλάδα αφήνοντας πίσω της μια “λαμπρή ακαδημαϊκή και ερευνητική καριέρα”. Έχει μεγαλεπήβολα σχέδια και λύσεις άμεσες για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η καθηγήτρια Ράνια Αντωνοπούλου η οποία -προς έκπληξη πολλών- όχι μόνο βρέθηκε από το πουθενά στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τουΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανέλαβε και ρόλο ως αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Με καταγωγή από την Πάτρα και τη Μικρά Ασία, η μαθήτρια Ρ. Αντωνοπούλου είχε πρωτοστατήσει στις μαχητικές μαθητικές εκδηλώσεις της Μεταπολίτευσης, ενώ υπήρξε μέλος της οργάνωσης Ρήγας Φεραίος. Τελειώνοντας το Λύκειο, σε ηλικία 17 ετών, έφυγε για σπουδές στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Εκεί βρέθηκε στο New School, ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της υπό τον μαρξιστή οικονομολόγο Ανγουιρ Σαϊκ, κι έφτασε μέχρι και τον ΟΗΕ για την παρουσίαση μιας τέτοιας μελέτης για την ισότητα των φύλων. Εκεί γνώρισε και τον άνθρωπο που επρόκειτο να την συντροφεύει μέχρι σήμερα, τον καθηγητή Δημήτρη Παπαδημητρίου, προέδρο του αμερικανο-σιωνιστικού Ινστιτούτου Λεβί.


Πρόεδρος του Ινστιτούτο Levy είναι ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Παπαδημητρίου ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου από το ευρώ ή εναλλακτικά υπέρ της κυκλοφορίας παράλληλου νομίσματος σε Ελλάδα και Κύπρο: «Οι επιλογές τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα έχουν περιοριστεί τρομερά και οι μελλοντικές τους προοπτικές είναι φρικτές. 

Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Προσωπικά, βλέπω να έρχονται μεγάλες αναταραχές και ένα «σχέδιο Β’» θα πρέπει να αναπτυχθεί εκτάκτως, το οποίο θα περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος ή μια δραματική επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων λιτότητας. Είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσουν οι κοινωνίες είτε στην Ελλάδα είτε στη Κύπρο να αντέξουν σκληρότερες συνθήκες από αυτές στις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα ζητηθεί από την τρόικα. Θα πρέπει συνεπώς να ακολουθηθεί μια διαφορετική πορεία. Η εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο παρελθόν και θα πρέπει να είναι μέρος του «σχεδίου Β’».

Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1986, από τον εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνο, Leon Levy -οικονομολόγος και στέλεχος επιχειρήσεων- και είναι ένα από τα Think tank της παγκόσμιας οικονομίας. Ο Leon Levy εκτός από το Ινστιτούτο του, είχε και μεγάλο ενδιαφέρον για τους αρχαίους πολιτισμούς, αλλά… και για τον ανθρώπινο εγκέφαλο: το leonlevyfoundation.org που είναι επίσης Ίδρυμα δικό του, ασχολείται με έξι ευρύτερους τομείς: Κατανόηση του αρχαίου κόσμου – Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες – Διατήρηση της Φύσης και κήποι – Έρευνα Εγκεφάλου και Επιστήμη – Ανθρώπινα Δικαιώματα – και Εβραϊκός Πολιτισμός.

Τώρα το Ινστιτούτο Λεβί, έχει δυνατούς δεσμούς με τον Σόρος:
“Like his peers George Soros andWarren Buffett, Levy takes a long and broad view of the rhythms of the markets and the economy.”
Levy Economics Institute of Bard College Scholars: “Research Associate Daniel Karpowitz. […] In 2003, Karpowitz received a Soros Justice Fellowship…”
Levy Economics Institute of Bard College Policy Note: Επαναπροσδιορίζοντας την αλλαγή στην εποχή του παρασιτικού καπιταλισμού (του Χ. Πολυχρονίου):

Άτομα όπως ο Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο Τζορτζ Σόρος έχουν συμβάλει σημαντικά στη δημόσια συζήτηση αναφορικά με τη συγκρότηση μιας νέας παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής. Δεν θα αναφερθώ στασχέδια που έχουν παρουσιάσει επειδή θέλω να επεκταθεί ο διάλογος πέρα από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της νέας παγκόσμιας χρηματοοικονομικής τάξης πραγμάτων και να μεταφερθεί σε πιο άμεσο επίπεδο εφαρμογής. 

Ο επανασχεδιασμός του χρηματιστικού καπιταλισμού είναι ένα τεράστιο πρότζεκτ, το οποίο μπορεί να πάρει πολλά χρόνια και να χρειαστεί περισσότερες κρίσεις προτού φθάσουμε στο στάδιο υλοποίησης.”
Πώς θα πολεμήσει την ανεργία η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου
Έχει πρόγραμμα για την κάλυψη όχι 50.000 αλλά 550.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας θέσεων εργασίας για ένα χρόνο, έχει έτοιμο στο συρτάρι της η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου, αρμόδια για την καταπολέμηση ανεργίας.

Αυτό ειπώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου λίγο μετά τις εκλογές. Σήμερα άλλο δημοσίευμα κάνει λόγο για τις μισές θέσεις από αυτές.

Αλλά ας πάρουμε τον αρχικό αριθμό και τι ανέφερε το Πρώτο Θέμα στις 27/1/15:
«Η κ. Αντωνοπούλου, που εκλέχθηκε από την δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγήτρια στο Bard College, και ερευνήτρια του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη επεξεργάζεται εδώ και δύο χρόνια μελέτη για έξοδο από την κρίση κόντρα στη λάθος συνταγή της Τρόικας η οποία αν εξακολουθήσει να εφαρμόζεται θα εκτοξεύσει την ανεργία στο 34% το 2016.

Η μελέτη αντιπροτείνει αύξηση των κρατικών δαπανών αντί για συνεχή μείωση τους ώστε να παίξουν σταθεροποιητικό ρόλο στην περίοδο της κρίσης. Συγκεκριμένα έχει προτείνει να υλοποιηθεί ένα σχέδιο Μάρσαλ με τη δημιουργία 550.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας για ένα έτος ώστε να συρρικνωθεί ουσιαστικά η στρατιά των ανέργων. Το κόστος μπορεί φαίνεται υπερβολικό ( 7 δις ευρώ) αλά θα μειώνεται στα 3 δις λόγω των εργατικών εισφορών που θα επιστρέψουν πάλι στα κρατικά ταμεία.»

Για ένα χρόνο μόνο, κοινωφελής εργασία, δημόσιες θέσεις, με 7 δις μικτά που στην ουσία θα είναι 4 δις καθαρά, που αν κάνετε τη διαίρεση είναι 600 ευρώ το μήνα, δηλαδή κάτω από το βασικό μισθό των 751 ευρώ που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει και που τώρα θα δοθεί αργά σε βάθος χρόνου.

Στην εύλογη ερώτηση που θα βρεθεί αυτό το μεγάλο κονδύλι, η κυρία Αντωνοπούλου προτείνει πέντε πηγές χρηματοδότησης με πρώτη στη λίστα την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων:
α) Την αναδιάρθρωση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ
β) Κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
γ) Τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας ώστε να δημιουργηθεί πλεόνασμα ρευστότητας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ύστερα από διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση κοινωνικής- κοινωφελούς εργασίας.
δ) Την άμεση εγκαθίδρυση του «Ευρωπαικού Ταμείου κατά της Ανεργίας» το οποίο να συνεισφέρει κάποιο ποσοστό σε ένα αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα.
ε) Την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής . Ένα μέρος από τα έσοδα θα μπορούσαν να στηρίξουν το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Απασχόλησης.

Αυτό, λοιπόν, είναι το μεγαλεπήβολο σχέδιο της σπουδαίας καθηγήτριας που το επεξεργάζεται στο think tank των ΗΠΑ και το οποίο με λίγα λόγια μεταφράζεται: Η εισφορά αλληλεγγύης θα συνεχιστεί για όσους έχουν ήδη εργασία, θα πάρουμε (αν μας δώσουν) κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά δεν θα τα επενδύσουμε σε ΠΑΡΑΓΩΓΗ/ΑΝΑΠΤΥΞΗ, αλλά σε κοινωφελή εργασία ενός χρόνου στο δημόσιο. Και μετά… έχει ο Θεός… αλλά εμείς πάλι δεν θα έχουμε.

Όσο για τη φοροδιαφυγή… ακούμε αλλά ακόμα δεν βλέπουμε κι ούτε θα δούμε γιατί οι μεγαλοκαρχαρίες είναι εκτός ελληνικής παραλίας (off shore) και πάλι τα δίχτυα θα πέσουν στα μικρά και μεσαία ψαράκια, άντε και κανένα λίγο πιο μεγαλούτσικο αυτή τη φορά, για να έχουμε να λέμε… φάτε μάτια ψάρια!
Καλά… από που και πως και γιατί ξεφύτρωσαν όλα αυτά τα φιντάνια – τεχνοκράτες όπως Βαρουφάκης και οι φίλοι του εν μια προεκλογική νυκτί στο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είχε αρκετά και ικανά στελέχη το κόμμα;

Υπενθύμιση: Το Ινστιτούτο Levy, ήταν αυτό που συνδιοργάνωσε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ (Μηλιός, Δούρου, Σταθάκης, Παππάς) στην Αμερική πριν ένα χρόνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου