Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ


Φωτό αρχείου

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Οκτώβρη στα δικαστήρια στις 11.30 το πρωί διοργανώνεται ενάντια στην προσαγωγή 14 συνολικά μαθητών από το 5ο και 6ο Λύκειο Λαμίας, το 2ο ΕΠΑΛ και το Νυχτερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Λαμίας.

Την καταδίκη τους στο νέο κρούσμα ποινικοποίησης και καταστολής των μαθητικών αγώνων καταδικάζει η ΚΝΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Η κυβέρνηση αλλά και όσοι θέλουν να βάλουν στον "πάγο" τους αγώνες των μαθητών, θα πρέπει να έχουν στο νου τους -όπως αναφέρουν και οι μαθητές σε ψήφισμα καταδίκης των όσων έγιναν χτες στη Λαμία- ότι "δεν μας φοβίζουν οι διώξεις και ο αυταρχισμός, μας φοβίζει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι σε όλα αυτά που ζούμε".

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα! Καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό αποτελεί ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου που τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Να μην ασκηθεί καμία δίωξη στους μαθητές και το γονιό για το δίκαιο αγώνα τους!» (Διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Επίσης, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Το “έγκλημα” για το οποίο συνελήφθησαν οι μαθητές ήταν η διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος της ολόπλευρης μόρφωσης, σε σχολεία σύγχρονα κι αξιοπρεπή με όλες τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές και βιβλία. 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για αυτές τις εξελίξεις είναι τεράστιες. Πίσω από τα κούφια λόγια περί κατάργησης των μαθητοδικείων, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να να ανακόψει τους αγώνες των μαθητών, να τρομοκρατήσει τα ίδια τα παιδιά έτσι ώστε να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τη βάρβαρη πολιτική της. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και όχι μόνο στη Λαμία, ούτε φυσικά η πρώτη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους»

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Φθιώτιδας επισημαίνει: «Δεν είναι τυχαία τέτοια γεγονότα, δεν είναι η πρώτη φόρα που το αστικό κράτος χρησιμοποιεί μέσα καταστολής εκφοβισμού ενάντια στο λαό που αγωνίζεται. Όσο οξύνεται η αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος του λαού. Τόσο τα μετρά εκφοβισμού και καταστολής εντείνονται. Κανένας να μην μένει απαθής σε αυτή την κατάσταση» 

Το Σωματείο εργαζομένων σε Γάλα, Τρόφιμα, Ποτά Φθιώτιδας αναφέρει «καταγγέλλουμε την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό απέναντι στον αγώνα των μαθητών τα οποία διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση και το δικαίωμα να αγωνίζονται για το μέλλον τους. Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους εάν τολμήσουν να προχωρήσουν σε διώξεις μαθητών και γονέων. Καλούμε τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Οκτώβρη στα Δικαστικό μέγαρο της Λαμία στις 11.30 π.μ».

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Φθιώτιδας αναφέρει: «Πριν λίγες μέρες ήμασταν εμείς οι συνταξιούχοι που δεχτήκαμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μας χτυπήσαν με Χημικά και ΜΑΤ γιατί διεκδικούσαμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι εμείς και τα παιδιά μας. Τώρα στην Λαμία θέλησαν να τρομοκρατήσουν τα εγγόνια μας που αγωνίζονται για τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της παιδείας. Δεν θα τους περάσει όμως. Θα μας βρουν μπροστά τους συνταξιούχους , γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Να μην λείψει κανείς από την παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις διώξεις στα δικαστήρια την Τρίτη 25 Οκτώβρη στις 11.30 π.μ».

Ο Ενωτικός Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανθήλης - Λαμίας τονίζει: «Τέτοιες ενέργειες από το κράτος που σαν μόνο στόχο έχουν να καταπνίξουν και αποτρέψουν την κάθε λαϊκή αντίδραση και οργανωμένη αντίστασή σε ότι καταστρέφει το παρόν και το μέλλον μας, δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Για αυτό καλούμε όλους τους αγρότες και τις οικογένειες τους να συμμετάσχουμε στη παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Οκτώβρη, στις 11.30 το πρωί στα δικαστήρια, για να αποτρέψουμε την όποια δίωξη που μπορεί να στραφεί ενάντια στους δίκαια αγωνιζόμενους μαθητές ή γονιούς».

Η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ αναφέρει «Εμείς οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τη νέα αυτή πράξη αυταρχισμού και δηλώνουμε κατηγορηματικά πως ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στο δίκαιο αγώνα των παιδιών μας. Βρισκόμαστε αλληλέγγυες στο αυτονόητο δικαίωμα τους να ονειρεύονται το μέλλον που τους αξίζει και να παλεύουν για αυτό».

Οι Οργανώσεις Λαμίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τονίζουν ότι «η τρομοκρατία για να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών δεν πρόκειται να έχει το αποτέλεσμα που επιδιώκει η κυβέρνηση και τα όργανά της. Τα προβλήματα στη μόρφωση και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στη ζωή των νέων και των οικογενειών τους όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, όπως λέει ο υπουργός Παιδείας, αλλά οξύνονται ακόμα περισσότερο με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που ακολουθεί η κυβέρνηση και σφαγιάζει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων 


Το Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας καταγγέλλει «την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που χρησιμοποιεί την τρομοκρατία και τον φόβο απέναντι στον αγώνα των μαθητών» και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου