Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΣΕ ΜΙΖΕΣ 




Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έχουν μπει οι καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους Γαλλικής εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες, αφήνονται υπόνοιες χρηματισμού ακόμη και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την υπογραφή της σύμβασης του c4i.


Η Εισαγγελία άνοιξε προ ολίγων ημερών δικογραφία μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία δόθηκε εξ αφορμής σχετικών δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με αυτά, η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006, κατάθεση ενώπιον των Γαλλικών εισαγγελικών αρχών του Μισέλ Ζοσεράν, πρώην προέδρου της εταιρείας Thales Engineering & Consulting, η οποία ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Ζοσεράν είχε ισχυριστεί -πέραν των καταγγελιών του για παράνομες πληρωμές στον τότε υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες- ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας που αντιπροσώπευε την Thales στην Ελλάδα είπε πως έχασαν τη σύμβαση για το σύστημα C4I που αφορούσε στην ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, επειδή η ανταγωνίστρια εταιρία Saic υποστηριζόταν από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ την περίοδο 2001-2009, Ντικ Τσένεϊ.

Επιπλέον, ο αντιπρόσωπος είχε υποστηρίξει ότι « χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό». Εν ολίγοις έβαλε στο «κάδρο» τον Κώστα Σημίτη, επί πρωθυπουργίας του οποίου υπεγράφη η σχετική σύμβαση. 

Η συγκεκριμένη κατάθεση περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους για τυχόν διαφθορά στην Γαλλική εταιρεία.


ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑ

ΜΗΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου