Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΔΟΤΗ!


Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ




του Γεωργίου Μιχαήλ*

Κάποιος ο οποίος δεν είναι προετοιμασμένος να προστατεύσει τον εαυτό του είναι κάποιος χωρίς χαρακτήρα. Ιούλιος του 1923 ήταν όταν είχε υπογραφεί η συνθήκη της Λωζάνης. 

Μαζί με τη συνθήκη αυτή, έσβησε και το Ελληνικό όνειρο της ολικής επαναφοράς. Από την ημέρα εκείνη οι Έλληνες προσπαθούν να γιατρέψουν τις πληγές τους.
,

Από την ημέρα εκείνη, οι Τούρκοι σκέφτονται πως θα αφανίσουν μιά για πάντα τους Έλληνες. Λιγότερο από 100 χρόνια μετά, είναι πολύ κοντά στο να το πετύχουν. 

Με την διατήρηση της Μικράς Ασίας κατάφεραν να διατηρήσουν έναν απέραντο ζωτικό χώρο. Είναι αυτός ο ζωτικός χώρος που βοήθησε τους Τούρκους να δεκαπλασιάσουν τον πληθυσμό τους τα τελευταία 100 χρόνια.

Και είναι η έλλειψη ζωτικού χώρου ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της διατήρησης του πληθυσμό της Ελλάδας σχεδόν στα ίδια επίπεδα εδώ και 100 χρόνια. 

Σήμερα, οι Τούρκοι απειλούν να μας αφανίσουν με όλους τους τρόπους. Πρώτα από όλα έχουν αναπτύξει βιομηχανία κάθε είδους, την ώρα που στην Ελλάδα έχει μειωθεί στο ελάχιστο η βιομηχανική παραγωγή.

Είναι οι Έλληνες αυτοί οι οποίοι ελέγχουν το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκοσμίου εμπορικού στόλου. 

Όμως είναι οι Τούρκοι εκείνοι οι οποίοι διατηρούν τεράστια ναυπηγεία για να επισκευάζουν, ή να χτίζουν πλοία. 

Αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας και τεράστια εισροή συναλλάγματος το οποίο παραμένει μέσα στη χώρα.

Οι Έλληνες είναι αυτοί οι οποίοι σπουδάζουν και μαθαίνουν να δημιουργούν και να διοικούν μονάδες παραγωγής, οι Τούρκοι όμως είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μεγάλες βιομηχανίες που κατασκευάζουν όπλα και κτίρια.

Και φυσικά λόγω του μεγάλου χώρου που κατέχουν, έχουν εξασφαλισμένη την διατροφή τους εξάγοντας τρόφιμα ακόμα και στην Ελλάδα.

Και ακούμε σήμερα πως η Τουρκία έχει οικονομικό πρόβλημα. Επειδή 5 Τουρκικές Λίρες αντιστοιχούν σε 1 Δολάριο Αμερικής όταν πριν από το Ευρώ, πάνω από 300 Δραχμές αντιστοιχούσαν σε 1 Δολάριο Αμερικής.

Και έφτασε η στιγμή εκείνη όπου ένας Τούρκος Πρόεδρος αμφισβητεί ανοιχτά την τελευταία συνθήκη μεταξύ των δυο χώρων. Την συνθήκη της Λωζάνης. 

Γιατί έχει καταφέρει να αλλοιώσει τον πληθυσμό της χώρας μας. Πώς; Εκμεταλλευόμενος την ανάγκη των μεταναστών από την Ασία και το γεγονός πως η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ.

Γιατί έχει καταφέρει να μας διατηρεί κοιμώμενους με τις συχνές επισκέψεις του στη χώρα μας σαν τον καλό Σαμαρείτη Σουλάνο. Γιατί έχει φανατίσει και προετοιμάσει τον κόσμο του για την μελλοντική σύγκρουση με την Ελλάδα, ενώ έχει καλά εκπαιδεύσει τον στρατό του στη Συρία.

Αλλά πάνω από όλα, γιατί έχει καταφέρει, όντας ελεύθερος, να συνάψει μια ακλόνητη συμμαχία με την Ρωσία. Και η Τουρκία είναι ελεύθερη. 

Γιατί έχει εθνικό νόμισμα, εθνική οικονομία, εθνικό στρατό και ηγέτη με χαρακτήρα, όταν η Ελλάδα είναι δέσμια του Ευρώ. Χωρίς καμιά εθνική οικονομία εκτός των δανεικών της ΕΕ. Χωρίς σημαντικό στρατιωτικό εξοπλισμό και φυσικά χωρίς ηγέτη.

Ποτέ άλλοτε η ισορροπία μεταξύ των δύο χωρών δεν ήταν σε αυτό το επίπεδο. Και όταν οι Τούρκοι καταλάβουν πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να πέσει, θα την γκρεμίσουν. 

Γιατί αυτό ήταν, είναι και θα είναι το μοναδικό τους όνειρο. Εάν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, πρέπει πάνω από όλα να έχουμε το σθένος να παλέψουμε για αυτήν την ελευθερία.

Πρέπει να έχουμε το σθένος να αγωνιστούμε με το δικό μας νόμισμα, την δική μας οικονομία, τους δικούς μας νόμους, την δική μας διοίκηση, τον δικό μας στρατό και με ηγέτη κάποιον ο οποίος θα έχει στην ψυχή του μέσα την Ελλάδα και μόνο την Ελλάδα. 

Όχι κάποιον που θα κυβερνά κάνοντας χάρες στους Ευρωπαίους «άρχοντες». Απλά για να παραμένει στην εξουσία, αδιαφορώντας εάν η πατρίδα του «καταστρέφεται»!!!

Κάποιον, ο οποίος να μπορεί να αγωνίζεται για το δίκαιο και μόνο για το δίκαιο. Ναι, εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι πρέπει να αμφισβητούμε την συνθήκη της Λωζάνης!!! Γιατί είναι άδικη για τους Έλληνες.

Εμείς είμαστε εκείνοι που πρέπει να ζητήσουμε από την ΕΕ, είτε να δημιουργήσει βιομηχανίες στην Ελλάδα, ή να μας αφήσει να δημιουργήσουμε την δική μας οικονομία χωρίς περιορισμούς. 

Εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι πρέπει να επιλέγουμε ελεύθερα τον ηγέτη μας και όχι να μας κατευθύνει ο υποτελής στην ΕΕ Τύπος.

Και φυσικά, εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι πρέπει να αποφασίζουμε πόσα χρήματαπρέπει να ξοδεύουμε για στρατιωτικό εξοπλισμό. Ξυπνήστε λοιπόν Έλληνες. Ξυπνήστε, για να μπορέσουμε να επιτύχουμε την ανάδειξη ενός ηγέτη μέσα από τα σπλάχνα μας. 

Για να γίνει ο βράχος επάνω στον οποίο ένα ολόκληρο έθνος θα στηριχθεί για να ξανασηκωθεί στα πόδια του. Γιατί μόνο όταν πάρουμε την απόφαση να προστατεύσουμε τον εαυτό μας σαν σύνολο, τότε θα ξέρουμε μέσα μας πως ναι, έχουμεΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.



*Ο Γιώργιος Μιχαήλ, είναι επιχειρηματίας, στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, Κύπρης, 2017.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου