Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΛΗΨΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΟΤΖΙΑ:«ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ»



Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε  προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο, τον οποίο συνάντησε στη Μόσχα, τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής, 


Σύμφωνα με πηγές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατά τη συνομιλία του με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρο, ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε εκτενώς στην τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα.

Ο Β.Πούτιν εξέφρασε την προσωπική του οδύνη, αλλά και του λαού της Ρωσίας για το γεγονός ότι χάθηκαν τόσες ζωές.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε συγκλονισμένος προς τον Πατριάρχη Θεόδωρο ότι η καρδιά του πονάει για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στην πύρινη λαίλαπα και επισήμανε ότι συμπαρίσταται στον ελληνικό λαό.

Αυτό είναι το δεύτερο μήνυμα του προέδρου της Ρωσίας, Β.Πούτιν, προς τον «αδερφό λαό» όπως είπε, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 1030 χρόνια από τη βάπτιση των Ρως και απευθύνθηκε  προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Μόσχα, μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.


Υπενθυμίζουμε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τηλεγράφημά του, προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τoν «αδελφό λαό» όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Κουβέντα για την Κυβέρνηση.

Αυτή τη φορά όμως αγνόησε την κυβέρνηση και έστειλε την συμπαράστασή του απευθείας στον Ελληνικό λαό.

«Ο πρόεδρος του ρωσικού κράτους υπογράμμισε ότι η Ρωσία συμμερίζεται ειλικρινά το πένθος του αδελφού λαού και εκφράζει την συμπόνια και την συμπαράστασή του στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων, καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών».

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την προθυμία του να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια ώστε να αντιμετωπισθούν οι συνέπιες της θεομηνίας» αναφέρει στην συνέχεια η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ακόμη δεν έχει αντιδράσει ο Πούτιν στις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και η Τσιπροκοτζιάδες τρέμουν την οργή του...

Πάντως είναι σίγουρο ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάλι θα βγει κερδισμένος από αυτήν την υπόθεση, γιατί όπως είπε Ρώσος αξιωματούχος 
«ο πρόεδρος δεν θέλει να κλιμακώνει μια ένταση. Θέλει απλά να κερδίζει την παρτίδα...»!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου