Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΑΤΖΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ, ΑΜΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ


ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ





 Θα μπορούσε κανείς να αθωώσει την Πολιτεία για τα καμένα σπίτια και αυτοκίνητα στο Μάτι, ενοχοποιώντας τον άνεμο και τη διπλή πυρκαγιά. 

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον τραγικό θάνατο των Πολιτών που είναι 100% υπεύθυνη, με κριτήριο τη διάσωση των 620 παιδιών από το δήμο Αθηναίων.
.
«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δηλαδή, πολιτικός προϊστάμενος του κ. Καπάκη είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας. 

Ο κ. Τόσκας έχει την ευθύνη για το εάν ο κ. Καλπάκης και η υπηρεσία του κάνουν καλά τη δουλειά τους. Επιπλέον, ο κ. Τόσκας έχει άμεση αρμοδιότητα στην κινητοποίηση και συντονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπεράνω όλων είναι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης είναι υπεύθυνος εάν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του ο κ. Τόσκας και ο κ. Καπάκης και οι υπηρεσίες τους (παλαιότερα η ΓΓΠΠ υπαγόταν απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών).

Η περιφέρεια που δέχτηκε την φονική πυρκαγιά και έπεσε το βάρος της αντιμετώπισής της είναι η Περιφέρεια Αττικής. Επικεφαλής είναι η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, δηλαδή στην περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά, είναι ο κ. Πέτρος Φιλίππου. Επίσης, η φωτιά ξεκίνησε από την Πεντέλη, δηλαδή στα όρια της αρμοδιότητάς του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Γιώργου Καραμέρου.

Οι δήμαρχοι μετά την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή ευθύνης τους, κινητοποιούν το επιχειρησιακά εμπλεκόμενο δυναμικό και τα μέσα πολιτικής προστασίας του δήμου και είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια. 

Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου που περιλαμβάνει και το Μάτι είναι ο Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος κατήγγειλε ότι δεν υπήρχε απόφαση εκκένωσης της περιοχής από την περιφέρεια. 

Δήμαρχος της διπλανής περιοχής του Μαραθώνα, που συμπεριλαμβάνει την περιοχή του Ν. Βουτζά και της Νέας Μάκρης, είναι ο γνωστός στο ευρύ κοινό Ηλίας Ψηνάκης. 

Ο κ. Ψηνάκης ήταν απών από την Εθνική Τραγωδία. Όταν εμφανίστηκε στις κάμερες, αντί να πει πώς αντιμετώπισε την πυρκαγιά δήλωσε ότι κάηκε το σπίτι του.

Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει με την κινητοποίηση του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση των όποιων περιστατικών. Το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία είναι στην αρμοδιότητα του αναπληρωμή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη. Το υπουργείο Μεταφορών υποστηρίζει με την κινητοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε αργά το βράδυ της 23ης Ιουλίου ότι είναι σε ετοιμότητα τα μέσα μεταφοράς για να παραλάβουν τους κατοίκους που θέλουν να μετακινηθούν.

Η λήψη της απόφασης για την οργανωμένη απομάκρυνση των Πολιτών αποτελεί ευθύνη των κατά τόπους Δημάρχων, οι οποίοι έχουν το συντονισμό του έργου πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση της καταστροφής σε τοπικό επίπεδο. 

Όταν η εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή μπορεί να επηρεάσει πάνω από ένα Δήμο, η απόφαση λαμβάνεται από τον αρμόδιο Περιφερειάρχη, ο οποίος μπορεί να εξουσιοδοτήσει σχετικώς τον οικείο Αντιπεριφερειάρχη.

Στις άλλες περιπτώσεις ιδιαίτερης έντασης (του άρθρου 2 παρ. 3 σε συνδυασμό με το άρθρο 8 παρ. 1 περιπτώσεις β’, γ’ και δ’ του ν. 3013/2002Ο νόμος 3013/2002 | ΦΕΚ Α’ 102 – 01.05.2002), η απόφαση λαμβάνεται από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ή από τον Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης, και εκτελείται από τους αρμόδιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους. 

Η λήψη της απόφασης βασίζεται στις εισηγήσεις των φορέων που κατά περίπτωση έχουν την ευθύνη περιορισμού των επιπτώσεων από την εξέλιξη της καταστροφής, δηλαδή στους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος» (πηγή).
.
Επικαιρότητα

Η κυβέρνηση έχει δώσει αρκετά δείγματα γραφής κατά τη διάρκεια της θητείας της – όσον αφορά την τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, το σεβασμό του Συντάγματος και της συλλογικής βούλησης με το δημοψήφισμα, την πίστη στην πολιτική της ιδεολογία, καθώς επίσης τις ικανότητες της στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική με το Σκοπιανό, στην ασφάλεια του Πολίτη, στο μεταναστευτικό, στη Δικαιοσύνη, στον περιορισμό του πελατειακού κράτους, στην μείωση της γραφειοκρατίας κοκ.

Τελευταία και τραγικότερα δείγματα γραφής ήταν οι πλημμύρες στη Δ. Αττική, κυρίως δε η διπλή πυρκαγιά στην Κινέττα και στο Μάτι – όπου μπορεί μεν η κυβέρνηση να έχει κάποια ελαφρυντικά για τα εκατοντάδες σπίτια και αυτοκίνητα που κάηκαν, εάν θεωρήσει κανείς καλοπροαίρετα υπεύθυνες τις καιρικές συνθήκες, αλλά όχι για την τραγωδία της απανθράκωσης των 81 μέχρι σήμερα Πολιτών. 

Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται, δυστυχώς για την ίδια, από την έγκαιρη διάσωση των 620 παιδιών εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων – όπου φάνηκε πως όταν ένα υφιστάμενο σχέδιο εκκένωσης μίας περιοχής εφαρμόζεται υπεύθυνα, τότε αποφεύγονται οι ανθρώπινες τραγωδίες αυτού του είδους.

Περαιτέρω, μπορεί κανείς να πιστεύει πως η παραίτηση των υπευθύνων, αν μη τι άλλο για λόγους ευθιξίας όπως συνέβη στην Πορτογαλία, θα ήταν αρκετή για να ελαφρύνει τη θέση της κυβέρνησης – κάτι που όμως δεν θα ήταν σωστό, αφενός μεν λόγω των θανάτων τόσων ανθρώπων, αφετέρου επειδή αποτελεί το πολλοστό και δυσμενέστερο δείγμα γραφής της. 

Ένα θλιβερό γεγονός που θα έχει πολλά επακόλουθα στη συνέχεια, ακόμη και στην οικονομία – όσον αφορά τον τουρισμό, την άνοδο της απαισιοδοξίας των Πολιτών κοκ.

Ο πρωθυπουργός πάντως οφείλει να δώσει τέλος στην πολιτική της διεθνούς επαιτείας που διακρίνει όλες τις κυβερνήσεις μας από το 2009 και μετά – παύοντας να δέχεται την φιλότιμη μεν, αλλά ντροπιαστική ελεημοσύνη των ξένων, όπως τις 94.000 € που προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν τα Σκόπια. 

Για μία τουλάχιστον φορά πρέπει να δηλώσει υπερήφανα πως μπορούμε μόνοι μας να ανταπεξέλθουμε με το οικονομικό κόστος της πύρινης τραγωδίας – καθώς επίσης ότι δεν δεχόμαστε τη συμπόνια αυτών που συνέβαλλαν ουσιαστικά στην κατάρρευση των κρατικών δομών με τα μνημόνια τους, όπως είναι ασφαλώς η πρωσική κυβέρνηση που θέλει δήθεν να μας συνδράμει.

Ολοκληρώνοντας, αυτό που ενοχλεί ιδιαίτερα, εκτός από το θλιβερό εμπάργκο ενός τηλεοπτικού σταθμού επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του, είναι οι συνεχείς αναφορές στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και στο φιλότιμο των Ελλήνων – αφού χαρακτηρίζουν στην ουσία ένα υποανάπτυκτο κράτος που δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει με τις υποχρεώσεις του, επαφιόμενο στα δύο αυτά χαρακτηριστικά των Πολιτών του.

Θα ήταν ασφαλώς πολύ καλύτερα να στηριζόταν η Ελλάδα στην παραγωγικότητα/ εργατικότητα των Πολιτών της, στις επιτυχημένες επιχειρήσεις της, στην οργανωμένη κοινωνία της, στη συνειδητή, ανιδιοτελή ψήφο των Ελλήνων και στις ικανότητες/προνοητικότητα των κυβερνήσεων της – αντί στο φιλότιμο και στην αλληλεγγύη που συνοδεύει συνήθως τα τραγικά συμβάντα, αφού έχει προηγηθεί το ακριβώς αντίθετο με τα αυθαίρετα, με το παράνομο χτίσιμο των ακτών κοκ. που είχαν μετατρέψει μεταξύ άλλων το Μάτι κυριολεκτικά σε μία «ποντικοπαγίδα».




1 σχόλιο:

  1. Σε ολη την εκταση της κατ ευφημισμο δημοσιας διοικησης, παντου μα παντου σε καθε υπηρεσια σε καθε ανθυποδομη και σε καθε τσαντηρι του Ρωμαιικου κρατικου-κομματικου κρατους απουσιαζει εντελως μα εντελως καθε επαγγελματικη ευθυνη καθε καταλογισμος και καθε περιπτωση τιμωριας !!!Ειτε αυτη προκυπτει ως αιτημα και ενεργοποιηση των οποιων εστω και ασθενικων τιμωρητικων θεσμων του κρατους ειτε ως αυτονοητη και ακαριαια συμμορφωση προς το λαικο αισθημα δικαιοσυνης που εθιμικα και εν τοις πραγμασι θα μπορουσε καπως να φρεναρει την αναισθησια και την προγραμματικη αυθαιρεσια. Ακομα και η ιταμη και κατα μετωπο προκληση του κοινου αισθηματος εχει γινει για πολλους ΔΥ και λειτουργους κατι ως κεκτημενο δικαιωμα.Ως κεκτημενο ασυλιας των κατ εθιμο και εξι παραβατικων και εγκληματικων συμπεριφορων εις βαρος του πολιτη.Με μια λεξη ΚΑΝΕΝΑΣ στο δημοσιο πλην ελαχιστων εξαιρεσεων δεν εχει ευθυνη προσωπικη υπηρεσιακη και επαγγελματικη.Ουσιαστικα εννοω γιατι τα προσχηματα δεν λειπουν!!Οι μισθοι και τα προνομια επιδαψιλευονται ΑΕΝΑΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ακομα και μετα απο τα πιο κραυγαλεα υπηρεσιακα και επαγγελματικα ατοπηματα.Παιδεραστες δασκαλοι επανερχονται στην υπηρεσια!!Καταχραστες και δωροδοκηθεντες εφοριακοι το ιδιο!!Σε υπαλληλους πολεοδομιων και δασαρχειων ευρεθησαν εκατομμυρια !!Τι εγινε εκτων υστερων???Ποιος παρακολουθει αυτες τις υποθεσεις???Ο λαος της ιδιωτικης οικονομιας ως πολυπληθεστερος και ως εχων ΝΟΜΙΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ δεν θα επρεπε δια των θεσμικων του οργανων(Επιμελητηρια,Εμπορικες-εργατουπαλληλικες-αγροτικες ενωσεις κλπ) να ΕΛΕΓΧΕΙ που πανε οι φοροι του?????Δημευτηκαν οι περιουσιες?? Μπηκαν ισοβια???? Οι νομοι αυτα οριζουν!!!!!Απο την αλλη ολα τα παραπανω περιγραφεντα ειναι αυτα που δημοσιοποιουνται δια του τυπου!!!!Η κορυφη του παγοβουνου δηλαδη!!Διαννοειστε κυριες και κυριοι τι γινεται στα σκοτεινα δωματια της εξουσιας και στα λαγουμια των κρατικων συντεχνειων!!!!Η ομερτα και η περιφρονηση του πολιτη της ελευθερης οικονομιας και γενικα του πολιτη που δεν συμμετεχει στην νομη της δημοσιονομικης πιτας ειναι εξωφρενικη εως ανω ποταμων.Κυριολεκτικα καποιοι κανουν τα παντα για να παραξουν το ελαχιστο εργο στο κοινο που τους πληρωνει ενω πολλες φορες χρησιμοποιουν την υπηρεσια τους για να φραζουν τον δρομο των ιδιωτων καταχρωμενοι την οποια νομοθεσια και στηριζομενοι σε διαταξεις που πολλες φορες οχι μονο δεν ειναι νομιμες αλλα ουτε καν νομοτυπες!!!!Τα παραδειγματα ειναι αναριθμητα!!Μονο να δουμε με τι ιταμο και απεριγραπτο τροπο οι κρατικοι αρχαιολογοι του ΚΑΣ χειριστηκαν ας πουμε το Ελληνικο η το COSTA NAVARINO (μαθαμε γιαυτα τα εργα λογω των επωνυμων επιχειρηματιων αλλιως σκοταδι και ερεβος).Η να δουμε πως συμπεριφερθηκε διαχρονικα το ευρυτερο κρατος το οικιστικο-περιβαλλοντικο θεμα της Μανδρας Αττικης αλλα και τις πυρκαγιες τωρα με τις απιστευτες συμφορες στο Ματι και στο Νεο Βουτσα κλπ.ΑΙΣΧΟΣ!!!!!Οσοι συμμετεχουν (η συμμετοχη εχει ονοματεπωνυμα) σε τετοιες συμπεριφορες θα πρεπει να ντρεπονται και να γνωριζουν οτι η ΝΕΜΕΣΙΣ ειναι κοντα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή