Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Η ΟΛΕΘΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΒΙΑ!

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ

9 ΒΙΝΤΕΟ

 Γράφει ο ..(( Λ ))..

Η βία δυστυχώς θα γεννά πάντα βία. Το ζήτημα είναι μήπως αυτή η βία για κάποιους είναι καλοδεχούμενη...! Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης και των Μ.Μ.Ε σε όλο αυτό;


Εδώ και έναν χρόνο παραμένουμε όλοι στο ίδιο έργο θεατές. Μέτρα επί μέτρων, πολλά εκ των οποίων παράλογα στη βάση τους, τα οποία δυστυχώς επιβάλλονται από ανθρώπους οι οποίοι, λόγω επαγγέλματος, είναι φυσικό να μην σχετίζονται επουδενί με τη Δημόσια Υγεία. 

Συνάμα με το γεγονός ότι δεν έχουν σχέση με τη Δημόσια υγεία, αποτελούν, δυστυχώς, ένα είδος «κόκκινου πανιού» για μια ισχνή μεν μειοψηφία, αλλά ιδιαίτερα δραστήρια και...μεταξύ μας κακομαθημένη...! 

Για να το αντιληφθεί κανείς αυτό αρκεί να δει πόσες από τις εκάστοτε προσαγωγές «αναρχικών διαδηλωτών» μετατρέπονται κάθε φορά σε συλλήψεις...και τελικά πόσες παραπέμπονται σε δίκες με πραγματική απόδοση ποινής...!

Αυτά που συνέβησαν όμως στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης αντικατοπτρίζουν κάτι πολύ πιο απλό, πέρα ίσως από την όποια ιδεολογική προσέγγιση όλων αυτών των ανθρώπων από κάθε πλευρά. 

Οι αναίτιες αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές κάποιων αστυνομικών σε συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία έτυχε να λάβουν έκταση, ήρθαν και συγκρούστηκαν μετωπικά με μια συσσωρευμένη οργή, απλού κόσμου στη πλειοψηφία, δημιουργώντας μια κατ’ ουσίαν εν δυνάμει δολοφονική ενέδρα. 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης σε όλο αυτό; Είναι δυνατόν ξαφνικά ο Πρωθυπουργός της χώρας, αμέσως μετά την επίθεση στον αστυνομικό να κάνει διάγγελμα και να προσπαθεί να δώσει ενωτικό μήνυμα, ενώ αμέσως μετά τον αναίτιο ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικό, η ίδια κυβέρνηση, έδινε το όνομα αυτού που ξυλοκοπήθηκε στον αέρα; 

Αν αυτό και μόνο σαν γεγονός δεν αποτελεί κομματική προπαγάνδα βίας τότε τι είναι; Αν αυτή δεν είναι αντιμετώπιση δύο μέτρων και δύο σταθμών τότε τι είναι...;

Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει επιλέξει να επιβάλει στη χώρα ένα από τα πιο σκληρά «μίγματα» τρομολαγνείας - αστυνομοκρατίας για το «καλό μας»...! Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί τα Μ.Μ.Ε σε ρόλο εισαγγελέα και την αστυνομία σε ρόλο δεσμοφύλακα των πολιτών. 

Όταν διορίζεις συνεχώς αστυνομικούς και τους χρησιμοποιείς για να επιβάλεις την «τάξη», όταν δεν αφουγκραζεσαι τη δυσφορία του λαού σου, αλλά επιμένεις να μιλάς μόνο για ατομική ευθύνη, τότε είσαι ο θύτης τέτοιων ανεπίτρεπτων καταστάσεων και επειδή κρύβεσαι, ο λαός ή εν πάση περιπτώσει ένα μέρος αυτού που έχει έτσι και αλλιώς μια περίεργη σχέση με τα όργανα επιβολής τάξεως, ξεσπά σε αυτόν που εφαρμόζει τις εντολές σου.

 Σε κάθε περίπτωση πρέπει και οι ίδιοι οι αστυνομικοί να αντιληφθούν ότι δεν γίνεται να ξεφεύγουν από το αυστηρά επαγγελματικό τους πλαίσιο και να προχωρούν σε αναίτια βιαιοπραγία, όπως έκαναν και στη Νέα Σμύρνη πριν και μετά τον εξίσου απαράδεκτο ξυλοδαρμό αστυνομικού...και να καλύπτονται πίσω από τη φράση «Εμείς εκτελούμε εντολές...»!


Η ευθύνη των Μ.Μ.Ε στο κατά πόσο χαϊδεύει τα αυτιά, έτσι και αλλιώς, συγκεκριμένων «αναρχικών» χώρων είναι γνωστή. Ίσως και τα ΜΜΕ θα πρέπει πλέον να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά τους διαδηλωτές, αναλόγως με τον χώρο από τον οποίο προέρχονται. 

Δεν γίνεται επιτέλους να αποκαλείτε τους τραμπούκους "διαδηλωτές", τις τρομοκρατικές ενέργειες "παρεμβάσεις", τις συμμορίες "αντιεξουσιαστές" ενώ όσους διαδηλώνουν για εθνικά ζητήματα όπως η Μακεδονία ή το μεταναστευτικό να αποκαλούνται αυτομάτως φασίστες. Αλλά είπαμε, στη παρούσα φάση δεν θα το αναλύσουμε. 

Η ευθύνη των Μ.Μ.Ε φυσικά είναι ακόμα μεγαλύτερη σε ότι αφορά την προσπάθεια τρομοκρατίας του λαού αλλά και σχετικά με το ρόλο εισαγγελέα που τα ίδια διαδραματίζουν απέναντι στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών, για τα οποία βέβαια ανταμοίφθηκαν...!

Εν κατακλείδι, μήπως ζούμε για άλλη μια φορά μια προσπάθεια κοινωνικής αποσταθεροποίησης; Μήπως ότι γίνεται έχει σκοπό να δημιουργήσει δικαιολογημένη οργή η οποία θα συσσωρεύεται μέχρι να εκραγεί με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα; Ή Μήπως το σημερινό ήταν προβοκάτσια για να κλειστεί ο κόσμος στα σπίτια τρομοκρατημένος για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Πριν λίγα χρόνια είχαμε επισημάνει σε άρθρο μας ότι η Νέα Τάξη επιδιώκει πολιτικήκαι κοινωνική αποσταθεροποίηση των πάντων...! Είναι μάλλον προφανές ότι εφόσον τότε δεν το πέτυχε...ίσως επιμένει!

Ακολουθούν video’s από τα κοινωνικά δίκτυα για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης:

 


ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου