ΒΟΥΒΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν θα αναφερθούμε σε μακροσκελείς στατιστικές αναλύσεις αλλά σε σημαντικά και βαρύγδουπα συμπεράσματα σχετικά με τις απώλειες των συνανθρώπων μας, από το τέλος Φεβρουαρίου ως αρχές Αυγούστου του 2021 στον Ελλαδικό χώρο, που καθηλώνουν.
Οι θάνατοι στην Ελλάδα από το τέλος Φεβρουαρίου ως αρχές Αυγούστου του 2021 ήταν περισσότεροι κατά 9.295 συγκρίνοντας την αντίστοιχη περίοδο του 2020 (+16,4%).
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε αν συγκρίνουμε τους θανάτους από το τέλος Φεβρουαρίου ως αρχές Αυγούστου του 2021 με τις αντίστοιχες περιόδους από το 2015 έως 2020.
Πολύ γρήγορα, αυθαίρετα, και μέσω της προπαγάνδας των ΜΜΕ, μεταφέρουν σε όλους εμάς τους πολίτες, ότι η υπερβάλλουσα θνησιμότητα, οφείλεται στον Covid-19.
Στοιχεία The Economist – Σημαντική Ετερογένεια στις χώρες της ΕΕ
Επτά χώρες της ΕΕ παρουσιάζουν μικρότερο του αναμενόμενου αριθμού θανάτων στην περίοδο από το τέλος Φεβρουαρίου ως αρχές Αυγούστου του 2021
Δεκατέσσερις χώρες της Ε.Ε παρουσιάζουν υπερέχουσα θνησιμότητα, η οποία δεν ξεπερνάει το 5%
Οι υπόλοιπες 13 χώρες παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό θανάτων από 9% (Ιταλία) έως 34% (Βουλγαρία).
Η Ελλάδα κατείχε υπερέχουσα θνησιμότητα 17%, περίπου 85% χειρότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Επίσης, η υπερέχουσα θνησιμότητα στην Ελλάδα γενικώς κινείται αύξουσα στην αναφερόμενη περίοδο.
Ας μελετήσουμε λίγο περισσότερο τα ενδογενή χαρακτηριστικά της Ελλάδας.
Οι θάνατοι από SARS-CoV-2, δηλαδή οι θάνατοι ασθενών που ανέπτυξαν COVID-19, κατέχουν σημαντικό μερίδιο στην εξαιρετικά υψηλή υπερέχουσα θνησιμότητα περίοδο από το τέλος Φεβρουαρίου ως αρχές Αυγούστου του 2021;
Από το τέλος Φεβρουαρίου ως αρχές Αυγούστου του 2021, το σύνολο των θανάτων από COVID-19 στην Ελλάδα ήταν 6.849 την αναφερόμενη περίοδο (στοιχεία WHO/ΕΟΔΥ) από τους συνολικούς θανάτους των 9.295
Ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 το δεύτερο μισό Ιουνίου έως αρχές Αυγούστου, ήταν 593 και δεν ταιριάζει με τον υπερβάλλοντα αριθμό θανάτων των αντίστοιχων εβδομάδων, με αριθμό θανάτων να φθάνει στους 4.561
Η ηλικιακή κατανομή των υπερβαλλόντων θανάτων (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ) δεν ταιριάζει με την ηλικιακή κατανομή των θανάτων από COVID-19 (στοιχεία ΕΟΔΥ)
Γιατί η Ελλάδα κατέχει με πρωταγωνιστικό ρόλο την υπερβάλλουσα θνησιμότητα;
Ένα μέρος της απάντησης βρίσκεται στο σύστημα υγείας της Ελλάδας, το οποίο έχει απορρυθμιστεί σε εγκληματικό βαθμό. Το άλλο μέρος της απάντησης βρίσκεται πως όλοι οι άλλοι θάνατοι από διαφορετικά αίτια, βρέθηκαν στο μεγάλο κουβά των θανάτων από COVID-19.
Επίσης, οι χειρουργικές επεμβάσεις μειώθηκαν κατά 30% το 2020 και αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια χαμηλά επίπεδα φέτος (στοιχεία Υπουργείου Υγείας) παρά το γεγονός ότι υπήρξε επαρκής χρόνος προετοιμασίας.
Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μέτρα κατά του COVID-19 απέτυχαν, αποτυγχάνουν και θα αποτυγχάνουν. Σύμφωνα με στοιχεία της Σχολής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η Ελλάδα ήταν σταθερά στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ στο δείκτη αυστηρότητας κυβερνητικής αντίδρασης τους μήνες πριν και κατά την έναρξη του υπό συζήτηση φαινομένου (σκορ 80-90 με ανώτατο όριο το 100), ενώ την περίοδο Φεβρουάριος-Μάρτιος 2021 ήταν στην τρίτη θέση παγκοσμίως πίσω μόνο από τη μικρή νησιωτική χώρα Μαυρίκιος και την υπό κομμουνιστική διοίκηση Βενεζουέλα.
Η παθογένεια του κρατικού μηχανισμού, η ανοχή της Ελληνικής Κοινωνίας, η πολιτικοποιημένη και δογματική επιστημονική κοινότητα, η εργαλειοποίηση του COVID-19, έχει ήδη αφαιρέσει και συνεχίζει να αφαιρεί χιλιάδες ζωές στη χώρα μας.
Είσαι σε θέση να καταλάβεις ότι η βουβή πανδημία της παθογένειας που ζούμε είναι πιο επικίνδυνη από τον COVID-19.
Πιστεύεις ακόμη ότι τα εμβόλια θα μας σώσουν;
Ήδη γνωρίζεις την απάντηση
Ζούμε από καθαρή τύχη
Το συγκεκριμένο άρθρο αφιερώνεται στην πολυαγαπημένη φίλη, κα. Κούλα Μπλέτα, που απρόσμενα και απροσδόκητα χάσαμε. Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου