Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΑΠΟΔΡΑΣΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ…


O ΠOYTIN ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ 2  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΝΤΟΜΠΑΣ…
BINTEO 


Ο Πούτιν υπογράφει «άμεση» αναγνώριση των περιοχών του Ντονμπάς.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Μόσχα αναγνωρίζει τις δύο αυτοανακηρυγμένες αποσχισθείσες δημοκρατίες του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία ως κυρίαρχα έθνη, καθώς η στρατιωτική αντιπαράθεση σε όλη τη γραμμή επαφής συνεχίζει να κλιμακώνεται.




Μιλώντας στο πλαίσιο τηλεοπτικής ομιλίας-διάγγελμα προς το έθνος τη Δευτέρα το απόγευμα, ο Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα, λέγοντας ότι «θεωρώ απαραίτητο να λάβουμε μια απόφαση που έπρεπε να είχε ληφθεί εδώ και πολύ καιρό για την άμεση αναγνώριση των Λαικών Δημοκρατιών Ντόνετσκ (DPR) και Λουγκάνσκ ( LPR) »…

Η κίνηση, είπε, ήταν άμεσο αποτέλεσμα της αποτυχίας των συμφωνιών του Μινσκ του 2014, που είχαν σχεδιαστεί για να βάλουν ένα τέλος στις μάχες. «Δεν ενδιαφέρονται για ειρηνικές λύσεις – θέλουν να ξεκινήσουν το Blitzkreig», υποστήριξε. «Κάθε μέρα συγκεντρώνουν στρατεύματα στο Ντονμπάς», συνέχισε ο Πούτιν.



Ταυτόχρονα, επέκρινε την Ουκρανία για «ακραίο εθνικισμό», «ναζισμό» και «ρωσοφοβία», επισημαίνοντας το κλείσιμο των ρωσόφωνων ειδησεογραφικών πρακτορείων και τους νόμους που είπε ότι κάνουν διακρίσεις σε βάρος των Ρωσόφωνων.

Ο αρχηγός του κράτους υποστήριξε επίσης ότι το Κίεβο στέλνει σαμποτέρ για να στοχοποιήσουν τις ρωσικές υποδομές και επιχειρεί «να σύρει ξένα κράτη σε σύγκρουση με τη χώρα μας». Οι φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, επέμεινε, θα σήμαιναν «άμεση απειλή επίθεσης κατά της χώρας μας».

«Επιτρέψτε μου να τονίσω για άλλη μια φορά ότι η Ουκρανία δεν είναι απλώς μια γειτονική χώρα για εμάς. Είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας, του πολιτισμού και του πνευματικού μας κόσμου», είπε, τονίζοντας ότι οι Ουκρανοί είναι «άνθρωποι που οι Ρώσοι έχουν δεσμούς αίματος και οικογενειακούς δεσμούς με », καθώς και φίλους, γείτονες και συναδέλφους.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι «η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, από την μπολσεβίκικη κομμουνιστική Ρωσία». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Λένιν και οι υποστηρικτές του το έκαναν με ωμό τρόπο, αποξενώνοντας τα ιστορικά εδάφη της Ρωσίας. 

Εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν εκεί δεν ρωτήθηκαν καθόλου». Και προειδοποίησε: ”αν το Κίεβο δεν σταματήσει άμεσα τη βία θα φέρει ολοκληρωτικά την ευθύνη για τη συνέχεια της αιματοχυσίας “.

Νωρίτερα είχε προϊδεάσει:

Δεν μιλάμε για την είσοδο του LNR και του DNR στη Ρωσική Ομοσπονδία, συζητάμε για την αναγνώριση ανεξαρτησία τους δήλωσε ο Πούτιν. Δηλ. κάνει σαφές ότι δεν θα κάνει προσάρτηση τύπου Κριμαίας αλλά θ΄αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των 2 Λαικών Δημοκρατιών. 

Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του LPR και του DPR από τη Ρωσία θα αποτελεί παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας απαντά η άλλη πλευρά. Οπότε casus belli άρα αναπόδραστος ο πόλεμος.

Οι χώρες της ΕΕ δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σχετικά με το ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν κατά της Ρωσίας σε περίπτωση αναγνώρισης του DPR και του LPR.

Η Ουκρανία παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την πιθανή αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR) και καλεί τους εταίρους να επικεντρωθούν ήρεμα στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης δηλώνει ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα.

Γιορτές και πανηγύρια σε όλο το Ντονμπάς μετά την ανακοίνωση Πούτιν..

Η Συρία της Αντίστασης είναι έτοιμη να αναγνωρίσει κι αυτή τις 2 Λαικές Δημοκρατίες σύμφωνα με Ρώσο βουλευτή αναφέρει το (RIA). Η ιστορία άλλαξε για πάντα στη Δαμασκό…




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου