Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ...


 6 ΧΛΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ



Γράφει ο Αγαθός Συμεών


Διαβάζω για τον σάλο που δημιουργήθηκε με την ροζ σημαία που εκτέθηκε μάλιστα στο προξενείο μας στην Νέα Υόρκη και την σχετική διαμαρτυρία του κ. Κωνσταντίνου Παππά, Εικονογράφου/καρτουνίστα, και ιδιοκτήτη του κόμικ “60 χλμ έξω από την Άγκυρα”.

Δεν έχω διαβάσει σχετικά με αυτό, ούτε τον γνωρίζω ,όμως βρίσκω απόλυτα λογική την άποψή του για τις διακρίσεις που επιβάλει το κατοχικό πολιτικό σύστημα της χώρας σε απόψεις και θέσεις που δεν εναρμονίζονται με την κυρίαρχη πολιτική "ιδεολογία" του, ανεξαρτήτως του χαρακτηρισμού που φέρει το εκάστοτε σχήμα που βρίσκεται στα κυβερνητικά έδρανα.

Ο κύριος αυτός μάλιστα χαρακτηρίζεται ως συντηρητικός δεξιός, έναν χαρακτηρισμό που δεν θα αποδεχόμουν για μένα.
Το αντίθετο μάλιστα αναφορικά με τις απόψεις ,το παρελθόν ,την εμπειρία και την ηλικία μου.

Η θέση μου είναι απλά ότι το σύστημα της κατ΄ επίφασιν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που μας επιβάλανε έξωθεν αποτελείται από κόμματα και κομματίδια που απαρτίζουν το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο και που εκπροσωπείται από τους τριακοσίους της βουλής.

Αυτοί οι οποίοι για να μπούν στο παιγνίδι και να συμμετάσχουν στις εκλογές δίνουν τα απαραίτητα εχέγγυα και διαβεβαιώσεις ότι θα είναι καλά και υπάκουα παιδιά και δεν θα χαλάνε το αφήγημα και την σούπα που μας ταΐζουν οι δομητές του συστήματος κατά τις εκάστοτε χρονικές και ιστορικές περιόδους και βάσει του προγράμματος τους.

Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες ούτε στα λάθη που έγιναν από τις δύο κυρίαρχες πολιτικές θέσεις δεξιά-αριστερά, αλλά
θα πώ μόνον ότι βίωσα στην ιστορία της ευρύτερης οικογένειάς μου αυτόν τον διαχωρισμό τις διώξεις και τον κατατρεγμό για τα μέλη εκείνα που πίστευαν και διεκδικούσαν στο δίκιο τους και υπερασπίστηκαν ένοπλα απέναντι σε εισβολείς κατακτητές και καταπατητές αυτό το δίκιο τους και συνακόλουθα το έδαφος που ζούσαν και ονομάζουμε πατρίδα και έθνος.

Αυτά τα δύο ως στοιχεία ατομικού αυτοπροσδιορισμού ανεξαρτήτως της πολιτικής θέσης και κομματικού διαχωρισμού,
Όλοι δήλωναν πρώτα Έλληνες και κατόπιν δεξιοί αριστεροί εθνικόφρονες ή κομμουνιστές ,άσχετα αν ο ένας κατηγορούσε τον άλλο ότι αυτός ήταν παραπάνω Έλληνας από τον απέναντί του.

Όταν οι περιστάσεις το απαίτησαν συν στρατεύθηκαν και έδωσαν μαζί τον αγώνα τους και αυτά αναφέρονται στην ιστορία
και στις επετείους που γιορτάζουμε παρά τις προσπάθειες για κατάργηση η για καπηλεία τους από την εκάστοτε πλευρά .
Μιλώ για το σαράντα και την εθνική αντίσταση και δεν θα το αναλύσω.

Για να δικαιολογήσω τον τίτλο «6 χλμ έξω από την Άγκυρα» θα αφηγηθώ αυτά που άκουσα από πρώτο χέρι από τον παππού μου και με την σειρά μου μετέφερα στα παιδιά και τα εγγόνια μου σε πείσμα του συστήματος που σήμερα αυτό υπακούοντας πάλι σε έξωθεν επιβαλλόμενες τακτικές και πολιτικές υπερεθνικών μηχανισμών τύπου ΕΕ,ΝΑΤΟ,WEF, Δ ΝΤ Βατικανό κλπ εφαρμόζει προγράμματα αφελληνισμού, αποθρησκειοποίησης και κατάργησης της εθνικής ιστορικής μνήμης ακόμα και της γλώσσας και των ηθικών κοινωνικών θεσμών της οικογένειας και της πατρίδος.

Το παράδοξο είναι ότι εφαρμόζονται από παράταξη που προέρχεται από την λεγόμενη πατριωτική δεξιά των νοικοκυραίων του ηγέτη και εθνάρχη που έβρισκε την Κύπρο μακριά και που σήμερα συμπλέει με αυτούς που κατηγορούσε άλλοτε ως πουλημένους και αντεθνικούς άθεους κλπ, ενώ μαζί αποδέχθηκαν και εφαρμόζουν τα πάντα, από το πούλημα της Μακεδονίας, μέχρι τα μνημόνια και το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας τις μάσκες τους εγκλεισμούς και την κατάληψη της χώρας από μετανάστες επενδυτές και την πληθυσμιακή αλλοίωση και την αφαίμαξη από μυαλά και την νεολαία που αναζητά την επιβίωσή της στο εξωτερικό όπως συνέβαινε σε άλλες δεκαετίες που γεμίσαμε την Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία με Έλληνες που η πατρίδα κράτος έδιωχνε ή έτρωγε ή κυνηγούσε όπως οι πολιτικοί πρόσφυγες στο άλλοτε. παραπέτασμα.

Τι άλλαξε πέρα από την επιβαλλόμενη φτώχεια μέσω των μισθών και την συνακόλουθη επιβαλλόμενη υπογεννητικότητα ΄

Άλλαξε το αφήγημα και η καταστροφή των ιδεών και της παιδείας εκείνης που προωθούσε αυτές τις αξίες που στηρίζουν την οικογένεια την κοινωνία το έθνος και την πατρίδα.

Όλοι σε σύμπνοια δεξιοί αριστεροί πιστοί και άπιστοι φάγανε και τρώνε το χάπι που τους πλασάρανε οι κρατούντες θεσμικοί, της ιεραρχίας συμπεριλαμβανομένης και πριονίζουν το κλαδί που καθόμαστε και υποσκάπτουν τα θεμέλια μας που πατάμε και χτίζουμε τις ζωές το μέλλον μας .

Μας το λένε δε εν ψυχρώ ότι είναι πολυπολιτισμικοί και αντινατιβιστές ,διεθνιστές και το εφαρμόζουν με την ανοχή μας
και όποιος δεν τα δέχεται του κολλάνε και μια ταμπέλλα σύμφωνα με τον νόμο, όπως οι ναζί κολλούσαν κονκάρδες με κίτρινο αστέρι στους Εβραίους κάποτε..

Τώρα έχουμε χίλια δυό επίθετα από αρνητές μέχρι φασίστες εθνικιστές οπισθοδρομικούς κολλημένους αντικοινωνικούς
για αυτούς που δεν δέχονται τίποτε λιγότερο από ότι λέει το σύνταγμα και οι δεοντολογία των κανόνων της ιατρικής των επιστημονικών και κάθε είδους δικαίου.

Άραγε τι σχέση μπορεί να έχει με μας ο παππούς αυτός που γεννημένος στη Θεσ/νικη το 1896 έλαβε μέρος στα 17 του χρόνια ως εθελοντής το 1913 ,στην μάχη κατά των Βουλγάρων που είχαν εισέλθει στην πόλη δολίως, αναγκάζοντας τον στρατό μας να τους πετάξει έξω.

Ο ίδιος πολέμησε κατόπιν στο μικρασιατικό μέτωπο ως έφεδρος λοχίας και έφτασε 6 χλμ έξω από την Άγκυρα πρίν την οπισθοχώρηση.

Θα χρειαζόμουν σελίδες να αναφέρω γεγονότα και λεπτομέρειες ,θα πω μόνον ότι είχαν πάρει φαλάγγι τους Τούρκους μέχρι εκεί και η εικόνα που μου μετέφερε είναι ότι κανείς και τίποτε δεν κατάφερε να τους σταματήσει.

Τους βλέπαμε μου λέει να φεύγουν σαν κυνηγημένο κοπάδι και να αμπαρώνονται στα 6 χλμ εξω από την Άγκυρα σε όποιο σημείο του εδάφους ή σπίτι που θα μπορούσε να τους προσφέρει κάλυψη.

Είχαν πανικοβληθεί και μοιράσανε όπλα μαχαίρια φτυάρια και ξύλα σε γέρους γυναίκες και παιδιά έτοιμοι για ιερό πόλεμο όπως τους έλεγαν οι χοτζάδες τους.

Στα 6 χλμ μπορείς άνετα να δείς με τα κιάλια και να ακούσεις το πλήθος .

Και όμως έλεγε ,πριν από την τελική έφοδο και το μεγάλο ντου, οι δικοί μας αρχηγοί μας πούλησαν και μας διέταξαν να γυρίσουμε πίσω με τα γνωστά αποτελέσματα της ήττας και της μικρασιατικής καταστροφής.

Μου θύμισε την πρόταση του Βενιζέλου για Νόμπελ ειρήνης στον Κεμάλ Ατατούρκ
Αυτό μου θύμισε τους αντάρτες κατά των Γερμανών που παρέδιναν τα όπλα τους επάνω στην ελληνική σημαία κλαίγοντας .

Μου θύμισε τον υπουργό μας που είπε πρός τον αμερικανό στρατηγό<στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας>

Μου θύμισε το φιάσκο του εθνάρχη ,η Κύπρος κείται μακράν.
Μου θύμισε την σημαία που πήρε ο αέρας
το ευχαριστώ στους αμερικάνους
τις Πρέσπες ΄την νήσο Σασσών και τόσες άλλες ατιμίες.

Ας μείνω εδώ και περιμένω κάποιο σχετικό σχόλιο για να αφηγηθώ κάτι άλλο σχετικό και πραγματικό που θυμάμαι από αφηγήσεις πρακτικές και εμπειρίες που θα ωφελήσουν στην συνειδητοποίησή μας για να ξεπεράσουμε το τέλμα που βρισκόμαστε οδεύοντας στην αφάνεια σαν λαός και έθνος.

Όχι 60χλμ , αγαπητέ λογοκριμένε εικονογράφε καρτουνίστα κύριε Κ.Παπά ,αλλά 6 χλμ έξω από την Άγκυρα φτάσαμε
και μας την φέρανε και ακόμη δεν μάθαμε τίποτε από τότε.

Και τώρα ακόμα συζητάμε για ζώνες 6 μίλια ΑΟΖ και 10 μίλια εναέριου χώρου, διζωνικές ,σκυλίσια και ατομικά δικαιώματα
εξορύξεις ,ευρωπαϊκές πορείες και κουραφέξαλα με τον Μπέλερη στο μπουντρούμι και τον Κατσιφά ξεγραμμένο και λησμονημένο.

Φαντάσου να μην είχαμε και στρατό με στρατιωτική ηγεσία και να μην είχαμε προϊστάμενο του στρατού και πολιτική ηγεσία με άνδρα σύζυγο και οικογενειάρχη δίφυλλης κλασσικής οικογένειας με κανονικά παιδιά και απόγονο πολιτικής δυναστείας που υποτίθεται φροντίζει για το μέλλον τους και το μέλλον της δυναστείας του, τι θα γινότανε και που θα είμασταν σήμερα.

Αν υποθέσουμε ότι αύριο αναλαμβάνει όπως δείχνουν τα πράγματα, ως πολιτικός προϊστάμενος του στρατού ένα μέλος μιας μη συμβατικής οικογένειας με σκύλο αντί για παιδιά που δεν έχει παιδιά και δυναστεία να υπερασπισθεί ,ούτε ασθενές φύλο γυναίκα να προστατέψει ,άρα του λείπει το βίωμα ,τι εντολές θα δώσει στους αρχηγούς του στρατού και τι τακτική θα ακολουθηθεί σε θέματα που αφορούν εμάς τους λοιπούς με παιδιά και οικογένειες συμβατικές, εάν και όταν χρειασθεί.

Πολύ φοβάμαι ότι ο παππούς που βρέθηκε κάποτε 6χλμ έξω από την Άγκυρα, αν ζούσε σήμερα θα προσαρμόζονταν και θα έστηνε καραούλι στα 6 χλμ από το Σύνταγμα με οδοφράγματα από παπλώματα, τόπια υφάσματος, κουρτίνες, δαντέλες και με ρόζ σημαία πατσουόρκ όπως αυτή της Νέας Υόρκης, προσαρμοζόμενος στις απαιτήσεις της τέχνης και τις διαταγές των ανωτέρων του σύμφωνα με το πνεύμα της πολιτικής μας ηγεσίας.

Ρε τι συνειρμούς κάνω και τι μου θύμισε ο καρτουνίστας με το κόμικ 60 χλμ έξω απο την Άγκυρα και ένα δείγμα τέχνης
πάτσγουορκ σε σχήμα σημαίας .

Μην τους πετάξτε όσους αναφέρω βάλτε τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πριν μας βάλουν αυτοί γιατί πιστεύω ότι όλα δένουν από τότε στα 6 χλμ ,μέχρι την Κερύνεια και την Χειμάρα.
Όλα δένουν από την Τράπεζα της Ανατολής μέχρι το ψηφιακό ευρώ και τα μετρητά που μας παίρνουν από την τσέπη.


Αγαθός Συμεών

Αγαθός πολύ γιατί δυστυχώς έμεινα ακόμη 
στα 6 χλμ απο την Άγκυρα.



1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;
    ΟΛΑ ΔΕΝΟΥΝ ,
    ΑΣ ΜΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή