Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ -ΕΝ ΤΑΧΕΙ- ΕΠ' ΑΥΤΩΝ

ΆΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ ΤΩΝ
ΝΑΤΟ-ΟΥΚΡΑΝΩΝ...



Γράφει ο Γεράσιμος Tσιριόπουλος

Θα επιχειρήσω να σταχυολογήσω τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο ουκρανικό και να δώσω μια εικόνα για τα όσα νομίζω πως αυτά μπορούν να επιφέρουν ως συνέπειες. Ελλείψει χρόνου, δε θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, πράγμα για το οποίο απολογούμαι προκαταβολικά. 

Για τις εξελίξεις στο μεσανατολικό, καθώς και για τις πολιτικές διεργασίες σε ΗΠΑ και Ελλάδα (ναι, εικάζω πως θα έχουμε κι εδώ καταιγιστικές εξελίξεις ως προς την κυβερνησιμότητα της -όμορφης κατά τα άλλα- αποικίας μας) θα γράψω τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όπως είδαμε, το προηγούμενο διάστημα οι Ουκρανοί και οι σύμμαχοί τους στη Δύση, επιχείρησαν να εισβάλλουν στην επικράτεια της Ρωσίας στην περιοχή του Κούρσκ. 

Σε πρώτο χρόνο φάνηκε πως τα κατάφεραν, ωστόσο εδώ και κάποιες ημέρες υφίστανται γιγαντιαίες απώλειες και έχει αρχίσει η άτακτη υποχώρησή τους. 

Η τελευταία βέβαια δε μπορεί να πραγματοποιηθεί διότι οι Ρώσοι έχουν κλείσει κάθε δυνατότητα διαφυγής, γεγονός που οδηγεί σε μαζική σφαγή τους. 

Οι πληροφορίες που μας έρχονται δείχνουν πως οι νεκροί είναι διαφόρων εθνικοτήτων, πράγμα που σημαίνει πως το ανθρώπινο δυναμικό των Ουκρανών τελειώνει (αν δεν έχει ήδη τελειώσει) και πλέον περιμένουν νέες αφίξεις μισθοφόρων για να συνεχίσουν.

Με αφορμή την προαναφερθείσα εισβολή, ξεκίνησε μια "διαμάχη" μεταξύ διαφόρων αναλυτών και σχολιαστών στο διαδίκτυο και όχι μόνο, για το αν οι Ρώσοι γνώριζαν τι επίκειται ή πιάστηκαν εξ απήνης. 

Πολλά γράφτηκαν, άλλα σοβαρά, άλλα όχι. Η δική μου γνώμη είναι πως οι Ρώσοι ήξεραν το σχέδιο των Ουκρανών πριν καν τεθεί επί τάπητος στον ίδιο το Ζελένσκι. Και δεν αστειεύομαι. 

Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε την πιο έξυπνη παρτίδα σκάκι που έχει παιχτεί στη γεωπολιτική σκακιέρα εδώ και τουλάχιστον ενάμιση αιώνα. Και, όπως ευστοχότατα έγραψε μια φίλη τις προάλλες εδώ, το σκάκι θα σώσει τον κόσμο.

Παράλληλα, ενώ η ουκρανική επίθεση μαινόταν, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν τη δική τους στη νοτιοανατολική Ουκρανία διεισδύοντας βαθιά μέσα στο έδαφος της και καταλαμβάνοντας τις περιοχές που ήθελαν. 

Κατόπιν, έκλεισαν κάθε δυνατή έξοδο των εισβολέων στην περιοχή του Κουρσκ και ξεκίνησαν την ολοκληρωτική εκκαθάρισή τους. Χιλιάδες νεκροί καθημερινά από την πλευρά των Νατοικών. 

Από τη ρώσικη μεριά, αρκετές χιλιάδες προσωρινά εκτοπισμένοι (ήδη άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους), ελάχιστοι άμαχοι νεκροί, καθώς και κάποιοι λίγοι στρατιώτες. Πανωλεθρία για τους Μπαντεριστές, όπως εύκολα τεκμαίρεται.

Στη συνέχεια, οι Ρώσοι προχώρησαν σε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε όλη την Ουκρανία, ακόμη και στο Κίεβο, όπου έκαναν επίδειξη πυγμής ώστε να δουν οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ τις δυνατότητές τους. 

Στη συνέλευση του ΝΑΤΟ, μάλιστα, όλες οι χώρες/αποικίες των ΗΠΑ, τάχθηκαν με την πρόταση του να δοθεί το πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα μέσα στη Ρωσία. Η μόνη χώρα που διαφώνησε ήταν.....οι ΗΠΑ. 

Το μήνυμα ελήφθη προφανώς, ποτέ κανένας έξυπνος θρασύδειλος δεν προχωράει πέρα από εκεί που ξεκινούν τα αγκάθια. Μόνο οι ανόητοι θρασύδειλοι κάνουν τέτοιες ενέργειες.

Ως προς το μέλλον τώρα, τα έχω ξαναγράψει, ας τα πω μια φορά ακόμη. Οι Ρώσοι θα τελειώσουν ό,τι άρχισαν ακόμη κι αν χρειαστεί να πολεμήσουν ανοιχτά όλο το ΝΑΤΟ την ίδια στιγμή. 

Η στρατηγική τους είναι εξαιρετική, αποτελεσματικότατη, προστατευμένη από περιττές φανφάρες. Οι συμμαχίες τους άρτια δομημένες, χωρίς πιθανότητες ανάδυσης ρωγμών και θεμελιωμένες σε -ως επί το πλείστον- έντιμες και ισότιμες σχέσεις (όσο μπορούν να είναι τέτοιες οι σχέσεις μεταξύ κρατών). 

Το οπλοστάσιο τους τουλάχιστον μια γενιά πάνω από των αντιπάλων τους, η οικονομία τους ανθεί παρά τις αντιξοότητες, το αποτρεπτικό τους δόγμα τρομακτικό για τον εχθρό, η νομιμοποίηση της ηγεσίας στην κοινωνία τεράστια και, κυρίως, το γεωγραφικό βάθος της χώρας μαζί με τις πρώτες ύλες της ρωσικής γης ανυπέρβλητα και ανεξάντλητα.

Το είχα αναφέρει και παλιότερα. Είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν τακτικά πυρηνικά από τους Ρώσους (από την Ουκρανία θεωρώ πως έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί αλλά δε θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες).

Αποκλείω όμως -συγνώμη για τη βεβαιότητα αλλά αυτό πιστεύω- το ενδεχόμενο να δούμε τη χρήση στρατηγικών πυρηνικών που θα μπορούσαν να επιφέρουν ολοκαύτωμα στον πλανήτη. 

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πως δεν μπορούν να νικήσουν έναν τέτοιο πόλεμο, καθώς ο εχθρός τους είναι κλάσης ανώτερος τεχνολογικά. 

Αντιθέτως, θα ήθελαν διακαώς να δούνε την Ευρώπη να καταστρέφεται προκειμένου να βεβαιωθούν πως δεν πρόκειται ποτέ (ειδικά τώρα που η οικονομική, πολιτική και στρατιωτική ισχύς της Δύσης καταρρέει) να προσδεθεί στο άρμα του αιώνιού τους εχθρού. 

Το τελευταίο, η καταστροφή της γηραιάς ηπείρου, πιστεύω βαθιά πως σύντομα θα το δούμε να πραγματώνεται μέσω ενός κολοσσιαίου οικονομικού κραχ που είναι στα σκαριά.

Υπάρχει κάτι αισιόδοξο; Ναι, πάντα υπάρχει. Ασχέτως με τον πόλεμο -ή τουλάχιστον όχι απαραίτητα συνυφασμένα με αυτόν-, μην ξεχνάμε πως το κοσμοσύστημα εντός του οποίου διαβιούμε είναι στη δύση του σε κάθε επίπεδο. 

Κοινώς, επιτρέψτε μου την έκφραση, έχουμε πιάσει πάτο. 

Ακόμη κι αν τα πράγματα χειροτερέψουν στο σκέλος της οικονομίας και πραγματωθούν τα όσα περιγράφονται πιο πάνω, καλό είναι να θυμόμαστε πως κάθε καταστροφή είναι και ένα παράθυρο για μια νέα δημιουργία. 

Έτσι ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι, έτσι γεννιούνται νέοι κόσμοι. Αρκεί μόνο να μην ξεχάσουμε ποιοι συνεργάστηκαν με το τέρας, ποιοι γέννησαν τη φρίκη που ζούμε, ποιοι υποθήκευσαν τις ζωές μας. 

Και δε μιλάω τόσο για τους εξουσιαστές μας. Αυτοί θα γίνουν γνωστοί "τω ελαχίστω αδελφώ" και θα πληρώσουν τα κρίματά τους έτσι κι αλλιώς μόλις βουλιάξει το καράβι. 

Αναφέρομαι στους μέσους ανθρωπάκους, στους καθημερινούς λύκους που παρίσταναν τους αμνούς του Θεού και νομιμοποιήσαν την τυραννία. 

Σε αυτούς που κουνούσαν το δάχτυλο ως γνήσια δουλικά των αρχόντων στους συνανθρώπους τους παριστάνοντας τους μεγάλους σωτήρες του κόσμου.

Τέλος πάντων, ας μην πω άλλα. Εδώ θα είμαστε ξανά να τα συζητήσουμε...

 Γεράσιμος Tσιριόπουλος

ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου