Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΙ ΗΠΑ...ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΗΚΑΜ...

 ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΕΛΟΣ - PUTIN: «ΝΑΤΟ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΧΤΥΠΑ» - ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΟΠΛΟ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΚΙΕΒΟ – ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΕ KURSK, POKROVSK

7 ΧΑΡΤΕΣ



Σκληρό μήνυμα Putin: ΝΑΤΟ εάν τολμάς χτύπησε την Ρωσία – Λευκός Οίκος: Ακούμε ον Putin, δεν αλλάζει η πολιτική μας για τα πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος - Η Ουκρανία κατέρρευσε

Η ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας έφθασε στο κόκκινο… ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος τους προκάλεσε λέγοντας εάν τολμάει το ΝΑΤΟ ας επιτεθεί στην Ρωσία…

Οι αμερικανοί που γνωρίζουν τις συνέπειες της καταστροφής έκαναν πίσω και επίσημα το αμερικανικό Πεντάγωνο αναγνωρίζει ότι κανένα όπλο δεν σώζει την Ουκρανία…

Ο Trump ο υποψήφιος αμερικανός Πρόεδρος έχει σχέδιο παραχώρηση των εδαφών Ουκρανίας στην Ρωσία και μεγάλης κλίμακας αποστρατιωτικοποημένη ζώνη… ο Trump ουσιαστικά υιοθετεί το σχέδιο Putin το μόνο πρακτικά εφαρμόσιμο σχέδιο… η Ουκρανία έχει τελειώσει.

Με βάση όλες τις ενδείξεις ο Ρωσικός στρατός δεν θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα εάν η Ουκρανία χτυπήσει Ρωσικά εδάφη… είναι όμως 100% σίγουρο ότι θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ με τακτικά πυρηνικά εάν επιτεθεί απευθείας στην Ρωσία.

Εξάλλου το δήλωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο στενός συνεργάτης του Putin, ο Sergey Karaganov o εμπνευστής της τροποποίησης του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κμία αλλαγή στη θέση των ΗΠΑ για πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Πάντως ο Καναδάς παίζει με τη φωτιά και έδωσε το πράσινο φως στην Ουκρανία για πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Ως προς το μέτωπο, ο Ουκρανικός στρατός ξεκάθαρα πλέον ηττάται και υποχωρεί στο Kursk, το μέτωπο του Kursk κατέρρευσε, είναι ενδεικτικό ότι οι Ουκρανοί είχαν κερδίσει 30 χιλιόμετρα σε βάθος στο Kursk και έχουν απομείνει με 21 χιλιόμετρα σε βάθος...

Σκληρό κραχ έχει υποστεί ο Ουκρανικός στρατός στο Pokrovsk…εκεί θα γραφεί ο επίλογος της Ουκρανικής κατάρρευσης.

Μια ενδεικτική πληροφορία ο Ρωσικός στρατός σε δύο ημέρες κέρδισε 8,5 χιλιόμετρα σε πλάτος και 2,6 χιλιόμετρα σε βάθος στην κατεύθυνση Pokrovsk, ο Ουκρανικός στρατός έχει καταρρεύσει.
Η κλεψύδρα γύρισε ανάποδα η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε… το τέλος της Ουκρανίας πλησιάζει η μεγάλη νίκη της Ρωσίας είναι πιο κοντά από ποτέ…

Το ΝΑΤΟ δεν θα τολμήσει δεν έχει την στρατιωτική ισχύ να επιτεθεί στην Ρωσία όταν γνωρίζει την Ρωσική απάντηση…

Η Ρωσία γλεντάει όχι μόνο το σάπιο καθεστώς της Ουκρανίας αλλά και τα σαπισμένα καθεστώτα της Δύσης…

Σκληρό μήνυμα Putin: ΝΑΤΟ εάν τολμάς χτύπησε την Ρωσία – Οι Νατοϊκοί εξετάζουν άμεση εμπλοκή, η Ουκρανία κατέρρευσε

Οι χώρες του ΝΑΤΟ συζητούν όχι μόνο το ενδεχόμενο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσουν δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς, αλλά και την άμεση συμμετοχή στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin.

«Μόνο το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ μπορεί να εισέλθει σε αποστολές πτήσης σε αυτά τα συστήματα πυραύλων.
Αυτό είναι δυνατό μόνο χρησιμοποιώντας δεδομένα πληροφοριών από δορυφόρους, τα οποία η Ουκρανία δεν διαθέτει άρα εμπλέκονται άμεσα σε σύγκρουση ή όχι», τόνισε ο Putin.

Τώρα, σύμφωνα με τον Putin, υπάρχει μια υποκατάσταση των εννοιών: κανείς δεν συζητά την άρση της απαγόρευσης στο Ουκρανικό καθεστώς να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.

«Τους προκαλεί ήδη - με τη βοήθεια μη επανδρωμένων εναέριων και άλλων μέσων.

Αλλά όταν πρόκειται για τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας δυτικής παραγωγής, αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία» τόνισε ο Putin.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η άμεση συμμετοχή της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα αλλάξει σημαντικά την ουσία του πολεμικού παιχνιδιού και θα σημαίνει ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ -Ηνωμένες Πολιτείες, ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Η Μόσχα θα λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που εμφανίζονται μπροστά της, κατέληξε ο Putin.

Ο αμερικανός Πρόεδρος Biden είπε ότι το ζήτημα να επιτραπεί στο καθεστώς του Κιέβου να χρησιμοποιεί όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος βρισκόταν ακόμη υπό επεξεργασία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους Financial Times, υπάρχει διάσπαση στην αμερικανική διοίκηση στο θέμα αυτό.
Το Reuters, με τη σειρά του, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να μεταφέρουν πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς JASSM στο καθεστώς του Κιέβου - θα μπορούσαν να εμφανιστούν στην Ουκρανία σε λίγους μήνες.

Η Ρωσία θα απαντήσει εάν η Δύση συμμετάσχει άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση

Η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στην ουκρανική σύγκρουση αλλάζει την ουσία του πολεμικού παιχνιδιού η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που δημιουργούνται τόνισε ο Putin.

«Η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στη σύγκρουση στην Ουκρανία αλλάζει ήδη σημαντικά την ουσία, την ίδια τη φύση της σύγκρουσης.

Αυτό θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ - οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι ευρωπαϊκές χώρες - βρίσκονται σε πόλεμο με την Ρωσία», είπε ο πρόεδρος Putin.

«Και αν είναι έτσι, τότε, έχοντας κατά νου την αλλαγή στην ίδια την ουσία αυτής της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα προκύψουν», προειδοποίησε.

Karaganov (Σύμβουλος Ρώσου προέδρου Putin): Εάν δοθεί στην Ουκρανία η άδεια για μεγάλα πλήγματα, θα χτυπηθούν ΗΠΑ και κράτη του ΝΑΤΟ

Η πολυσυζητημένη πιθανότητα να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για χτυπήματα βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας, εάν γίνει πραγματικότητα, θα πυροδοτήσει μια κλιμάκωση που μπορεί να καταλήξει σε αντίποινα εναντίον ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Sergey Karaganov επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής (CFDP) της Ρωσίας, σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Putin.

«Αργά ή γρήγορα, θα καταλήξει φυσικά, σε χτυπήματα στα εδάφη των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Karaganov στο TASS στο περιθώριο του φόρουμ Xiangshan στο Πεκίνο.
«Έχουμε μια ολόκληρη σειρά από σκαλοπάτια στην κλίμακα της κλιμάκωσης.

Μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πυρηνικά χτυπήματα, αλλά ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί», σημείωσε.

Kirby (Λευκός Οίκος – ΗΠΑ): Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τα λόγια του Putin – Δεν έχει αλλάξει η πολιτική μας για τα χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος

Η αμερικανική κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα λόγια του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin ότι επιτρέποντας στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα της για να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία, η Δύση θα εμπλακεί άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ John Kirby.

«Ναι, τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη (σ.σ. λεγόμενα Putin) και παρακολουθούμε συνεχώς αυτού του είδους τη δραστηριότητα», είπε o Αμερικανός αξιωματούχος.

Δεν πρόκειται να ανακοινωθεί καμία νέα πολιτική για την Ουκρανία και τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος, πριν από τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden και του Βρετανού πρωθυπουργού Keir Starmer.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση μας σχετικά με την παροχή δυνατοτήτων επίθεσης μεγάλης εμβέλειας για την Ουκρανία για χρήση εντός της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά ο Kirby.
«Δεν αναμένω σημαντική ανακοίνωση αναφορικά με αυτό», μετά τις συζητήσεις μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και του Βρετανού πρωθυπουργού Keir Starmer.

Gordon – Banks (Βρετανός αναλυτής): Οι ΗΠΑ δεν δίνουν το πράσινο φως για μεγάλα χτυπήματα στους Ουκρανούς, ξέρουν τι μπορεί να κάνει η Ρωσία

«Η αποδεδειγμένη ικανότητα της Ρωσίας να απαντά σε προηγούμενες προκλήσεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο η Ουάσιγκτον αυτή τη στιγμή είναι απρόθυμη να συμφωνήσει για τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας εντός της Ρωσίας», δήλωσε ο Βρετανός πρώην βουλευτής και ανώτερος ερευνητής της Ακαδημίας Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Matthew Gordon-Banks.

Υποδεικνύοντας την πρόσφατη ρωσική πυραυλική επίθεση σε βάση εκπαίδευσης ουκρανικού στρατού και μισθοφόρων στην Poltava ως απάντηση στις ολοένα και πιο βίαιες ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία, ο Gordon-Banks ανέφερε το χτύπημα αυτό ως απόδειξη προς το ΝΑΤΟ, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη και, το πιο σημαντικό ικανή να ανταποκριθεί.

«Αυτοί οι ρωσικοί πύραυλοι απέφυγαν τα αμυντικά συστήματα Patriot των ΗΠΑ και τρία ακόμη ευρωπαϊκά συστήματα αεράμυνας.
Πιστεύεται επίσης ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, σύμβουλοι άμυνας και αεροπορίας της Σουηδικής Saab σκοτώθηκαν.
Μετά την επίθεση ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών παραιτήθηκε από τη θέση του», είπε ο ειδικός.

Ως εκ τούτου, «ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι βασικοί διαμορφωτές κοινής γνώμης λένε ότι οι ρωσικές προειδοποιήσεις από τον Putin είναι μπλόφα», η πραγματικότητα είναι ότι η Ουάσιγκτον γνωρίζει πολύ καλά τι θα μπορούσε να συμβεί» δήλωσε ο Gordon-Banks.

Patrick Ryder (Υποστράτηγος Πενταγώνου ΗΠΑ): Κανένα όπλο δεν μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για την Ουκρανία, θα ηττηθεί

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει ότι κανένας τύπος όπλου δεν θα αλλάξει το παιχνίδι και η Ουκρανία δεν θα βγει νικήτρια από την τρέχουσα σύγκρουση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Υποστράτηγος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Patrick Ryder.

«Θα σας υποδείκνυα τα σχόλια του υπουργού Άμυνας Lloyd Austin στο Ramstein στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στην Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, όπου τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία ικανότητα, καμία ασημένια σφαίρα που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να νικήσει σε αυτή την σύγκρουση», είπε ο Patrick Ryder.

Πρόσθεσε ότι, κατά τη γνώμη των ΗΠΑ, η Ουκρανία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή της με τρόπο που να της δίνει ένα ισχυρότερο χέρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Miller (Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Σε καμία περίπτωση δεν θα στείλουμε στρατό στην Ουκρανία

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή (13/9/2024) ότι η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να συμμετάσχει άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία και να στείλει στρατεύματα στη χώρα.
«Έχουμε καταστήσει πολύ σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον πόλεμο.

Δεν πρόκειται να στείλουμε εκεί τα στρατεύματά μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department Matthew Miller.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η αμερικανική πλευρά σκοπεύει να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο και να του στέλνει όπλα.

Antonov (Ρωσία): Ψευδαίσθηση των ΗΠΑ ότι ένας πυρηνικός πόλεμος θα περιοριστεί μόνο στην Ευρώπη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να περιορίσουν μια πυρηνική σύγκρουση στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.

«Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι έχουμε πει εκατοντάδες φορές ότι δεν μπορεί να γίνει πόλεμος μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, πολύ περισσότερο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, και ότι δεν θα υπάρξουν νικητές.

Αλλά εδώ (στις Ηνωμένες Πολιτείες), ζουν σε μια ψευδαίσθηση πως αν ξεσπάσει μια σύγκρουση, δεν θα εξαπλωθεί στις ΗΠΑ, συνεχίζω να προσπαθώ να τους καταρρίψω αυτή τη θέση - οι Αμερικανοί δεν θα μπορέσουν να το κρατούν στο εξωτερικό, θα τους επηρεάσει όλους», δήλωσε ο Antonov.

Antonov (Ρωσία): Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες αυτή τη στιγμή για έναν διάλογο με τη Ρωσία για την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να διεξαγάγει διάλογο με τη Μόσχα για την Ουκρανία.
Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.
«Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να μιλήσουν για αυτό το θέμα, λένε ότι δεν κυβερνούν τους Ουκρανούς», σημείωσε ο διπλωμάτης.

Ρωσία: Το μήνυμα Putin έφτασε στη Δύση – Είναι σαφές και ξεκάθαρο

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αποδέκτες έλαβαν το μήνυμα του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin σχετικά με τις συνέπειες που θα υπάρξουν από τυχόν χρήση δυτικών όπλων κατά στόχων στο ρωσικό έδαφος, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτή η δήλωση έφτασε στους αποδέκτες της.

Η δήλωση του προέδρου Putin είναι πολύ σαφής, ξεκάθαρη και δεν επιτρέπει διπλές αναγνώσεις» υπογράμμισε ο Peskov.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως εάν δοθεί έγκριση στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για επιθέσεις κατά της Ρωσίας, αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ και η Δύση είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία, η οποία θα πρέπει να απαντήσει ανάλογα.

Ο Καναδάς στηρίζει την Ουκρανία στη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς

Ο Καναδάς υποστηρίζει πλήρως την Ουκρανία στο ζήτημα της χρήσης όπλων μεγάλου βεληνεκούς για «να αποτρέψει και να εμποδίσει τη συνεχιζόμενη ικανότητα της Ρωσίας να καταστρέφει τις ουκρανικές μη στρατιωτικές υποδομές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Justin Trudeau.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει σε βάθος το διεθνές δίκαιο.

«Αυτός είναι ο λόγος που ο Καναδάς και άλλα κράτη είναι κατηγορηματικοί ότι η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας», σχολίασε.

Λίγες ημέρες πριν, ο υπουργός Άμυνας του Καναδά Bill Blair γνωστοποίησε πως η χώρα σχεδιάζει να στείλει 80.840 πλεονάζουσες μικρές ρουκέτες αέρος-εδάφους στην Ουκρανία καθώς και 1.300 εκρηκτικές κεφαλές τους ερχόμενους μήνες.

Alaudinov (Ρωσία): Η προτροπή Zelensky για πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό… προχωρά βάσει σχεδίου

Το σχέδιο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανία εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία υποστηρίζει με κυνικό τρόπο ο Ρώσος υποστράτηγος και διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, Apty Alaudinov.

«Το σχέδιο του Zelensky να αφανίσει τον πληθυσμό της χώρας… μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό προχωρά κανονικά…
Όλα τα υπόλοιπα είναι εκτός του ελέγχου του» ανέφερε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 ο Alaudinov.

Κληθείς να σχολιάσει την πιθανή απόφαση της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ να επιτρέψουν την χρήση δυτικών όπλων για χτυπήματα κατά στόχων στο ρωσικό έδαφος, ο Alaudinov είπε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα όσον αφορά την κατάσταση στο μέτωπο.
«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μεθόδους διεξαγωγής ψυχολογικού πολέμου εναντίον του πληθυσμού μας.

Μπορούν εύκολα να δώσουν αυτήν την άδεια, και είμαι παραπάνω από σίγουρος ότι θα δώσουν αυτήν την άδεια.
Αλλά προκύπτει το ερώτημα: Πόσους τέτοιους πυραύλους θα μεταφέρουν στην Ουκρανία;

Τι μπορεί να γίνει με αυτούς τους πυραύλους, τι μπορεί να αλλάξει άμεσα στο μέτωπο;
Απολύτως τίποτα» υποστήριξε ο Alaudinov, υπογραμμίζοντας ότι το μέτωπο κινείται και θα κινείται μέχρι τη νίκη της Ρωσίας.

Telegraph (Βρετανία): Και να πάρει η Ουκρανία το πράσινο φως από ΗΠΑ για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία δεν θα μπορέσει αντέξει τα καταστροφικά αντίποινα

Ακόμη και αν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εγκρίνουν τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς που στοχεύουν βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας, το καθεστώς του Κιέβου παραμένει ανεπαρκώς εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά αντίποινα της Μόσχας, επισημαίνει η εφημερίδα Telegraph.

Η Ουκρανία έχει «σχετικά λίγους» Storm Shadow, αφού χρησιμοποίησε πολλούς από τους βρετανικής κατασκευής πυραύλους για να επιτεθεί στη ρωσική Κριμαία, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές.

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης «εφεδρικού εξοπλισμού» που θα αποτελείται από «περισσότερα όπλα, όχι στρατεύματα», ανέφερε η Victoria Spartz, βουλευτής των ΗΠΑ ουκρανικής καταγωγής.

FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας Ρωσίας): Κατάσκοποι… Βρετανοί διπλωμάτες – Ήθελαν να βλάψουν τον ρωσικό λαό

Στην ανάκληση της διαπίστευσης 6 Βρετανών διπλωματών προχωρά η Ρωσία καθώς τους κατηγορεί για κατασκοπεία.
Η FSB, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας, υποστήριξε ότι οι δραστηριότητες των Βρετανών διπλωματών απειλούσαν την ασφάλεια της Ρωσίας και είχαν ως στόχο να βλάψουν το ρωσικό λαό.

«Με βάση τα έγγραφα που παρείχε η ρωσική FSB, καθώς και ως απάντηση σε πολυάριθμα μη φιλικά βήματα του Λονδίνου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με εμπλεκόμενες υπηρεσίες, διέκοψε τη διαπίστευση έξι υπαλλήλων του πολιτικού τμήματος της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα, στις ενέργειες των οποίων ανακαλύφθηκαν σημάδια πληροφοριών και ανατρεπτικού έργου» υποστηρίζει το Interfax.

Η FSB υποστηρίζει ότι η Διεύθυνση Ανατολικής Ευρώπης του υπουργείου Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας είχε μετατραπεί σε μια ειδική υπηρεσία με στόχο να επιφέρει τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι διαθέτει και αποδεικτικό υλικό για τους ισχυρισμούς της.

«Συμμεριζόμαστε πλήρως τις εκτιμήσεις για τις δραστηριότητες των Βρετανών διπλωματών που εκφράζονται από τη ρωσική FSB.
Η βρετανική πρεσβεία ξεπέρασε πολύ τα όρια που περιγράφονται από τις συμβάσεις της Βιέννης.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μιλάμε μόνο για την τυπική πλευρά του θέματος και τη μη συμμόρφωση με τις δηλωμένες δραστηριότητες, αλλά για ενέργειες που στοχεύουν να βλάψουν τον λαό μας» υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.

Δεν αποκλείει η Ρωσία την πλήρη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Βρετανία

Μια πιθανή διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν ένα ακραίο μέτρο, το οποίο χρειάζεται διεξοδική εξέταση, δήλωσε ο πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Dmitry Polyansky σχολιάζοντας τις αναφορές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) σχετικά με τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες υπαλλήλων της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα.

«Η πλήρης διακοπή των διπλωματικών σχέσεων είναι ένα ακραίο μέτρο.
Και όλα τα υπέρ και τα κατά πρέπει να σταθμιστούν», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Soloviov Live.

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, υπάρχουν «πολλά στάδια» υποβάθμισης των σχέσεων στις διπλωματικές πρακτικές για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια για τις ενέργειες της άλλης πλευράς.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα λόγια του, πολλά μη πολιτικά ζητήματα, όπως τα προξενικά, απαιτούν την παρουσία της πρεσβείας της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημείωσε ότι η εξωτερική πολιτική της Βρετανίας μετά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει πιο ρωσοφοβική.
«Η εξωτερική πολιτική της Βρετανίας προς τη Ρωσία είναι πιο κακοήθης εδώ και πολλά χρόνια.
Ακόμα κι αν συγκριθεί με αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε ο Polyansky.

Wall Street Journal: Σαπίζουν… στην Ουκρανία Abrams, Leopard, Challenger

Τα δυτικά άρματα μάχης Abrams, Leopard, Challenger, αν και είχαν προβληθεί από τη Δύση ως όπλα που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, τελικά φαίνεται πως… σαπίζουν, καθώς δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τα χρησιμοποιούν σε σπάνιες περιπτώσεις.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal υπογραμμίζει πως ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί σπάνια τα δυτικά άρματα μάχης λόγω του υψηλού κινδύνου να εντοπιστούν και να καταστραφούν.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, οι Ουκρανοί ρίχνουν στη μάχη τα δυτικά τανκ μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις.

Και αυτό, διότι – όπως αναφέρεται – πολλά τανκ είτε καταστράφηκαν είτε «αιχμαλωτίστηκαν» καθώς λόγω του δυνατού θορύβου τους, μπορούσαν να εντοπιστούν και να τους επιτεθούν μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.
Ενδεικτικό είναι – σύμφωνα με τη Wall Street Journal - ότι τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams έχουν … ακινητοποιηθεί σε αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη γραμμή του μετώπου.

Wall Street Journal: Δεν θα λυθούν τα προβλήματα της Ουκρανίας... με τις επιθέσεις κατά της Ρωσίας

Η απόφαση να χρησιμοποιηθούν αμερικανικά όπλα για επιθέσεις κατά στόχων βαθιά στο ρωσικό έδαφος δεν θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα του ουκρανικού στρατού στο πεδίο της μάχης υποστηρίζει η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διατυπώνεται η ανησυχία ότι η χαλάρωση των περιορισμών θα αποδειχθεί «βραχυπρόθεσμα ανακουφιστική» για τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

Μάλιστα γίνεται λόγος για έναν «δαπανηρό πόλεμο φθοράς», ενώ επισημαίνεται πως η σύγκρουση αυτή τη στιγμή μοιάζει ατελείωτη και κινδυνεύει να κλιμακωθεί, κάτι που είναι επικίνδυνο δεδομένης της παρουσίας πυρηνικών όπλων.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις της Rachel Rizzo από το think tank Atlantic Council, η οποία τόνισε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden «μοιάζει σαν μια συνταγή για έναν ακόμη ατελείωτο πόλεμο».

Πάντως, επισημαίνεται ότι η Ουάσιγκτον έχει μετριάσει τις προσδοκίες της για το τι μπορεί να πετύχει το Κίεβο στο εγγύς μέλλον, ενώ υπογραμμίζεται πως οι ΗΠΑ «δεν πιέζουν την Ουκρανία να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες».

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Επικίνδυνα παιχνίδια με την φωτιά παίζει η Δύση… χάος εάν χτυπηθεί η Ρωσία

Οι δυτικές χώρες αναλαμβάνουν πολύ μεγάλους κινδύνους προσπαθώντας να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος, τόνισε ο απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Συνταγματάρχης Daniel Davis σχολιάζοντας την δήλωση του Ρώσου Προέδρου Putin ότι το ΝΑΤΟ συζητά το ενδεχόμενο άμεσης συμμετοχής στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Παίζουμε κυριολεκτικά με τη φωτιά κάνοντας τέτοια βήματα για να επιτρέψουμε στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία», είπε ο Daniel Davis.

Κατά τη γνώμη του, οι ηγέτες των δυτικών κρατών δεν καταλαβαίνουν ότι με τις αποφάσεις τους φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά σε ένα νέο στάδιο εχθροπραξιών, που θα μπορούσε να φέρει ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους κλιμάκωσης.

Gilbert Doctorow (Πολιτικός Επιστήμονας ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ επειδή βλέπουν την Ρωσία να νικάει την Ουκρανία, θα επιτρέψουν χτυπήματα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματικά φοβούνται τις επιτυχίες του ρωσικού στρατού στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, επομένως θέλουν να επιτρέψουν χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Gilbert Doctorow.

«Η αρχική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών και ο λόγος της αλλαγής της σχετίζονται με τις επιτυχίες των Ρώσων στην πρώτη γραμμή στο Donbass τις τελευταίες εβδομάδες», τόνισε ο Gilbert Doctorow.
Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν μεγάλες επιθέσεις σε βάσεις όπου εκπαιδεύονται ειδικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη γνώμη του, το χτύπημα στην Poltava, που είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση εκατοντάδων Ουκρανών αξιωματικών, ήταν η απάντηση της Ρωσίας στα προκλητικά βήματα των ΗΠΑ.
«Ανεβαίνουμε τη σκάλα της κλιμάκωσης, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με αυτό που ήθελε να πετύχει ο Zelensky προς όφελος της Ουκρανίας», κατέληξε ο Gilbert Doctorow...

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ θα σκοτώσουν 100.000 Ουκρανούς έως 5/11/2024 – Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ τελειώνουν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν άλλους 100.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον θάνατο πριν από τις προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024 για να σώσουν το κύρος τους, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Από σήμερα και μέχρι τις εκλογές στις ΗΠΑ, άλλοι 100.000 Ουκρανοί θα πεθάνουν, είναι πολλοί, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα: θα σκοτώσουμε 100.000 Ουκρανούς για να σώσουμε το κύρος μας.

Όπως σημείωσε ο ειδικός Scott Ritter, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει τη σύγκρουση και όλοι το γνωρίζουν, αλλά οι εκλογικές διαδικασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν στις αμερικανικές ελίτ να το παραδεχθούν δημόσια.
Σύμφωνα με τον Ritter, η Ουάσιγκτον θα λάβει οριστική απόφαση για την Ουκρανία μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου 2024.

«Αυτό είναι το τέλος» - Το χρονοδιάγραμμα της διάλυσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ... είναι βυθιζόμενα πλοία

Το στοίχημα της Τουρκίας στην Ευρασία θα οδηγήσει στην κατάρρευση του ΝΑΤΟ σε 10 χρόνια, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Scott Ritter.

Την περασμένη εβδομάδα, ο βοηθός του Ρώσου προέδρου δήλωσε ότι η Τουρκία υπέβαλε αίτηση για πλήρη ένταξη στους BRICS.
«Αυτό είναι το τέλος του ΝΑΤΟ.
Αυτός είναι ο θάνατος του ΝΑΤΟ.

Νομίζω ότι το ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει σε λιγότερο από 10 χρόνια» τόνισε ο Scott Ritter και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν έχει αποδεχτεί την Τουρκία εδώ και δεκαετίες, θα καταρρεύσει πιο γρήγορα.
«Η Τουρκία είπε ουσιαστικά: δεν θέλουμε να είμαστε μέρος σε κανένα από αυτά τα βυθιζόμενα πλοία δηλαδή το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αφήνουμε τον Τιτανικό που βυθίζεται και επιβιβαζόμαστε σε ένα νέο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, γιατί θα είναι ένα τεράστιο πάρτι» σημείωσε ο Scott Ritter.

Florian Philippot (Γάλλος Πολιτικός): Η Δύση θα πάει σε παγκόσμιο πόλεμο με την Ρωσία – Καλός σκύλος ο Macron

Λόγω της αδυναμίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να νικήσουν στο πεδίο της μάχης, η Δύση φέρεται να είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, Florian Philippot, στο κοινωνικό δίκτυο X.

Έτσι σχολίασε τις πληροφορίες που διαδίδονται στα μέσα ενημέρωσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται πιθανώς να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία με στόχο χτυπήματα βαθιά στην Ρωσία.

«Η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική και χαμένη για την Ουκρανία και τον Zelensky που τα «γεράκια» επιταχύνουν την κίνηση προς τον παγκόσμιο πόλεμο!» τόνισε ο Florian Philippot.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, ο Γάλλος πρόεδρος Macron θα ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα, σαν «καλός σκύλος».

«Είναι όλοι στο καταφύγιό τους έτοιμοι να ανατινάξουν τα πάντα για να σώσουν την ιδεολογία τους και τα χρήματά τους!
Δεν έχουμε κανένα λόγο να ταυττιστούμε μαζί τους!" - σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Florian Philippot, η Γαλλία χρειάζεται επειγόντως να αποσυρθεί από το ΝΑΤΟ και να σταματήσει να στέλνει όπλα και χρήματα στην Ουκρανία.

Vasily Prozorov (πρώην SBU Ουκρανίας): Η αποτυχημένη επίθεση της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα απόδειξη εσωτερικής κόντρας

Η πρόσφατη απόπειρα της Ουκρανίας να καταλάβει μια εξέδρα πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να απεικονίσει μια κρυφή σύγκρουση μεταξύ των κορυφαίων αρχηγών της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) Vasily Prozorov.

Σύμφωνα με τον Vasily Prozorov, η αποτυχημένη επίθεση μπορεί να είναι αποτέλεσμα εσωτερικών μαχών μεταξύ του αρχηγού της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov και του Ουκρανού Διοικητή των ενόπλων δυνάμεων Alexander Syrsky.

Διοργανώνοντας επιχειρήσεις αυτού του είδους με μεγάλη δημοσιότητα, ο Kirill Budanov «παλεύει για την πρώτη θέση στο ουκρανικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης», είπε ο ειδικός.
«Όλες οι απόπειρες επιδρομών στο ρωσικό έδαφος το 2023 και το 2024 πραγματοποιήθηκαν από υφισταμένους του Kirill Budanov.
Όλα ήταν επιχειρήσεις της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών.
Του έδωσαν κάποιου είδους αναγνώριση και δημοτικότητα στα μέσα ενημέρωσης».
«Άλλες εξηγήσεις φαίνονται επίσης εύλογες.

Για παράδειγμα, η επίθεση θα μπορούσε να έχει στόχο να αναγκάσει τα μαχητικά αεροσκάφη της Ουκρανίας να εκτελούν αποστολές σε αυτήν την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ώστε να εμπλακούν τα F-16… για δημοσιότητα.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα απέτρεψαν μια προσπάθεια του Ουκρανικού Ναυτικού να καταλάβει την πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Krym-2 στη Μαύρη Θάλασσα τα ξημερώματα στις 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας απέστειλε 14 ταχύπλοα της Willard Sea Force που προμήθευσαν οι ΗΠΑ με στρατεύματα από τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του Ναυτικού της Ουκρανίας.
Σε μάχη 8 θαλάσσια μηχανοκίνητα σκάφη βυθίστηκαν και έως και 80 στρατιώτες από τις Ουκρανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων σκοτώθηκαν.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Κακό σημάδι ότι ο Alexander Syrsky έχει εξαφανιστεί

Η Ρωσία έχει σπάσει το μέτωπο και ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, εξαφανίστηκε, ενώ ο Vladimir Zelensky ισχυρίζεται ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας.

Ο Zelensky χαρακτήρισε την επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή του Kursk μέρος του ουκρανικού σχεδίου.

«Γεννάται το ερώτημα, ποιο είναι το σχέδιο του Zelensky, υπάρχουν συνεχείς αναφορές για τον θάνατο Ουκρανών στρατιωτών στην περιοχή του Kursk, για τη δύσκολη κατάσταση που έχει εξαφανιστεί ο Alexander Syrsky αυτό είναι ένα πολύ κακό σημάδι», σημείωσε ο Soskin.

Σύμφωνα με τον Soskin, ο Ρωσικός στρατός διέρρηξε το μέτωπο, πρακτικά περικύκλωσε μεγάλο αριθμό Ουκρανών στρατιωτών στην περιοχή του Kursk και κατέλαβε δώδεκα οικισμούς.

Orban (Πρωθυπουργός Ουγγαρίας): Έχω και άλλα όπλα στη φαρέτρα μου για ειρήνη στην Ουκρανία – Σύντομα θα δείτε κάτι εντυπωσιακό

Η Ουγγαρία θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός της χώρας Viktor Orban.

«Έχω περισσότερα όπλα για μία ειρηνευτική αποστολή στη φαρέτρα μου», είπε ο Orban σύμφωνα με το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η Βουδαπέστη σχεδιάζει «να συνεχίσει να έχει απροσδόκητες πρωτοβουλίες που θα μας οδηγήσουν καθεμία ένα βήμα πιο κοντά 
στην ειρήνη».

Το πρακτορείο ειδήσεων σημείωσε ότι η αποστολή του Orban για την ουκρανική διευθέτηση ξεκίνησε με μια σειρά συναντήσεων τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, ο Ούγγρος πολιτικός είχε διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στη Μόσχα, τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping στο Πεκίνο και τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump στη Φλόριντα.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, το ATV ανέφερε ότι ο Orban ετοιμάζει ένα νέο «εντυπωσιακό» εγχείρημα στο πλαίσιο της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας για την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι «η ειρηνευτική αποστολή συνεχίζεται», προσθέτοντας πως «δουλεύει σε αυτήν όλο το καλοκαίρι», αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιό του.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Συνεχίζεται η Ρωσική προέλαση στο Kursk, ανακαταλαμβάνουν συνεχώς εδάφη

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιθέσεις σε όλη την ουκρανική εξέχουσα περιοχή στην Περιφέρεια Kursk στις 12 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας νέα κέρδη.

Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν οριακές προόδους δυτικά της Vishnevka (νοτιοδυτικά του Korenevo) και στο βόρειο Krasnooktyabrskoye (νοτιοδυτικά του Korenevo).

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει 10 οικισμούς νότια και νοτιοδυτικά του Korenevo από τότε που ξεκίνησαν αντεπιθέσεις τη νύχτα της 10ης προς 11η Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων των Apanasovka, Byakhovo, Vishnevka, Viktorovka, Vnezapnoye, Gordeevka, Krasnooktyabrkaye, Snagost και 10-y Oktyabr.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν νοτιοανατολικά του Korenevo και βορειοανατολικά του Snagost (νοτιοδυτικά του Korenevo).

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιθέσεις σε περιοχές όπου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπιθέσεις.

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις κοντά στο Novy Put, στο Medvezhye (νοτιοανατολικά του Glushkovo), στο Snagost, στην Olgovka (ανατολικά του Korenevo) και στο Fanaseyevka (νοτιοανατολικά του Sudzha).

Κρεατομηχανή το Kursk - Χάθηκαν 12.795 Ουκρανοί στρατιώτες και 929 τεθωρακισμένα

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξουδετέρωσαν περισσότερους από 12.795 Ουκρανούς στρατιωτικούς και 108 τανκς κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων στις παραμεθόριες περιοχές του Kursk ανακοίνωσε την Παρασκευή (13/9/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Συνολικά, κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Kursk, ο εχθρός έχασε περισσότερους από 12.795 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες) 108 τανκς, 44 οχήματα μάχης πεζικού, 86 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 691 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 418 οχήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Την τελευταία ημέρα, το Κίεβο έχασε έως και 300 στρατιώτες και 34 τεθωρακισμένα, συμπεριλαμβανομένων πέντε τανκς, στην κατεύθυνση του Kursk, πρόσθεσε η Μόσχα.

Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν μια αντεπίθεση στo Kursk ενώ απέτρεψαν δύο επιδρομές με στόχο τρεις ρωσικούς οικισμούς, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν έως και 20 άτομα, ενώ 12 στρατιώτες συνελήφθησαν ως αιχμάλωτοι.

Νέα Ρωσικά κέρδη στο Chasiv Yar

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βόρεια του Chasiv Yar στη δυτική (δεξιά) όχθη του καναλιού Siversk-Donetsk Donbass εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 12 Σεπτεμβρίου.

Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βόρεια της Kalynivka (βόρεια του Chasiv Yar) στη δυτική όχθη του καναλιού Siversky.

Εδαφικά κέρδη και στο Toretsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περαιτέρω κατά μήκος της οδού Tsentralna στο ανατολικό Toretsk και κατέλαβαν το Microraion Νο. 1 (νοτιοανατολικό Toretsk).

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης τις επιθετικές επιχειρήσεις βορειοανατολικά του Toretsk κοντά στο Dachne και νότια του Toretsk κοντά στο Niu York και το Nelipivka

Προέλαση Ρώσων 8,5 χλμ σε πλάτος και 2,6 χλμ σε βάθος στην κατεύθυνση Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Pokrovsk.

Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου από Ρώσους στρατιώτες που δρούσαν ελεύθερα στο νότιο Ukrainsk (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και αλληλεπιδρούν με Ουκρανούς πολίτες εθελοντές δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πλήρως το Ukrainsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος του σιδηροδρόμου βορειοανατολικά της Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Επίσης προχώρησαν στη νοτιοανατολική Lysivka (δυτικά της Novohrodivka.

Οι Ρώσοι προελαύνουν βόρεια και νοτιοανατολικά του Ukrainsk σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι Ρώσοι που δρούσαν νοτιοανατολικά του Pokrovsk προχώρησαν κατά μήκος ενός μετώπου πλάτους 8,5 χιλιομέτρων και 2,6 χιλιομέτρων βαθιά νότια του Netaylove, δυτικά του Nevelske και βόρεια της Krasnohorivka.

Η βαριά ουκρανική δραστηριότητα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (FPV) στην κατεύθυνση του Pokrovsk περιπλέκει τις ρωσικές χερσαίες επιθέσεις.

Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση έχει συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό δυνάμεων στη νότια πλευρά της κατεύθυνσης Pokrovsk και ότι στοιχεία της 1ης, 9ης, 114ης και 110ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων στοιχεία του 438ου Συντάγματος Μηχανοκίνητου Τυφεκίου και άλλα στοιχεία επιτίθενται νοτιοανατολικά του Pokrovsk.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου