Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ GOLDMAN SACHS


ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Ο ΞΕΝΟΜΑΝΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!





«χαρτονόμισμα χωρίς αντίκρισμα»

ο διορισμένος Πρωθυπουργός


Ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με το βιογραφικό του, όταν τελείωσε το σχολείο το 1965, μετέβη στις ΗΠΑ, προκειμένου να σπουδάσει Φυσική! Η σχολή της Φυσικής εκείνο το διάστημα στην Ελλάδα, ήταν ίσως η πιο περιζήτητη, ειδικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με καθηγητές που προσέδιδαν υψηλό κύρος και ποιότητα στις σπουδές. Καθηγητές του διαμετρήματος του Καίσαρα Αλεξόπουλου (φυσικός, Ακαδημαϊκός και εκ των συνευφευρετών της συσκευής ΒΑΝ), αλλά και του Δημητρίου Κάππου (Μαθηματικού), καθιστούσαν τη Σχολή της Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τις πιο αξιόλογες παγκοσμίως. Και όμως, ο κ. Παπαδήμος την…περιφρόνησε, μεταναστεύοντας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ)!!!


 


Γιατί άραγε ο Λουκάς Παπαδήμος εγκατέλειψε την Ελλάδα, για να φοιτήσει στην Αμερική; Προφανώς διότι είχε από μικρός το μικρόβιο της ξενομανίας, ίσως όμως και διότι η εισαγωγή του στο Ινστιτούτο των ΗΠΑ ήταν άνευ εξετάσεων!

Γιατί όμως αποφοίτησε μετά από 5 χρόνια και όχι τέσσερα (4), όσα είναι τα έτη σπουδών στη Φυσική; Και το κυριότερο: όταν ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός (1972), γιατί ο Λουκάς Παπαδήμος χρειάστηκε έξι χρόνια για να περατώσει το διδακτορικό του στα οικονομικά (1978); Έξι χρόνια για ένα διδακτορικό στην οικονομία;

Γι’ αυτό εμφανίζεται σήμερα ως φωστήρας, ο διορισμένος Πρωθυπουργός; Ποιος; Ναι, ο Λουκάς Παπαδήμος, αυτός που έβαλε την Ελλάδα στην νομισματική Ένωση με αλλοιωμένα στοιχεία!

Από το 1978, όταν ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στις ΗΠΑ, ο σημερινός Πρωθυπουργός παρέμεινε για 7 ακόμη χρόνια στο εξωτερικό, για να έρθει τελικά στην Ελλάδα το 1985, σε ηλικία 38 ετών!!!

Ο Λουκάς Παπαδήμος, με αυτή την πολυετή παραμονή του στο εξωτερικό, δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία! Στο βιογραφικό του δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για στρατιωτική θητεία Παπαδήμου και βεβαίως ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σε σχετικές επίμονες ερωτήσεις..

Τι θυμίζει ο Παπαδήμος; Περίπτωση σαν αυτές του Τσοχατζόπουλου, Σαμαρά και άλλων πολιτικών ταγών, που δεν υπηρέτησαν στον στρατό! Και αν σε αυτούς προσθέσουμε τον Παπανδρέου (αυτός υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό), τότε καταλαβαίνουμε πώς και γιατί έχει φτάσει σε αυτά τα χάλια η Ελλάδα!

Ο Έλληνας που δεν δείχνει εμπράκτως τον πατριωτισμό του μέσα από το χακί, Έλληνας που δε υπηρετεί ως στρατιώτης την Πατρίδα, μοιάζει με κολεό άνευ ξίφους, αγγείον άνευ οίνου, κέλυφος άνευ ωού. Και για να μιλήσουμε με οικονομικούς όρους, τους οποίους καταλαβαίνει καλύτερα ο κ. Παπαδήμος:

Έλληνας που δεν υπηρετεί την Πατρίδα ως στρατιώτης, είναι «χαρτονόμισμα άνευ αντικρίσματος»!

Σημ. Όποιος λέει ότι ο Σαμαράς "υπηρέτησε στον στρατό" δεν γνωρίζει κάποιες "λεπτομέρειες" . Ο Σαμαράς κατετάγη στο ναυτικό τον Ιούλιο του 1976 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους εξαγόρασε την θητεία του με 21.000 δρχ.!!! Σε ηλικία 26 ετών παρακαλώ και εν καιρώ επιστρατεύσεως λόγω των γεγονότων της Κύπρου, ο Α. Σαμαράς, βρήκε τον τρόπο (!) να εξαγοράσει τη θητεία του (βουτυρομπεμπές)! Το 1977 υπηρέτησε 3 ακόμη μήνες από το "υπόλοιπο" της θητείας του! Κολαγιόπαις ήταν, ως κολέγιο και λούφα εξέλαβε το στρατό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου