Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ME ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΝ "ΣΤΡΑΤΗΓΟ" ΜΕ ΤΗ ΜΩΒ ΟΜΠΡΕΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ


Ιδού η δράση των ξένων υπηρεσιών:
 Ο ένας στους τρείς συλληφθέντες κουκουλοφόρους, ξένος!






Ένας στους τρεις συλληφθέντες κουκουλοφόρους στα προχθεσινά επεισόδια είναι ξένος! Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από τους 79 συνολικά συλληφθέντες οι 53 είναι Έλληνες και οι 26 αλλοδαποί! Η τεράστια αναλογία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι από τους 2.000 κουκουλοφόρους, περίπου οι μισοί (γιατί υπήρχαν μεγάλες ομάδες "αμιγώς" Ελλήνων στην περιοχή της Σταδίου, όπου έγιναν οι περισσότερες συλλήψεις) ήταν ξένοι!





 

Εδώ λοιπόν αναδεικνύεται για δεύτερη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2008, ο ρόλος των αλλοδαπών ταραξιών οι οποίοι έχουν μεταβληθεί στο "μακρύ χέρι" των πάσης φύσεως ξένων μυστικών υπηρεσιών στο κέντρο της Αθήνα. Κάτι που είχε τονίσει και τότε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρωνας Πολύδωρας, αλλά και χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Ηλικιακά οι τρεις από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, ηλικίας 14 έως 17 ετών, οι σαράντα ένας είναι από 19 έως 29 ετών, οι είκοσι επτά είναι από 31 έως 39 ετών και οι υπόλοιποι οκτώ είναι από 40 και άνω.


 

Σε ότι αφορά το επάγγελμά τους δήλωσαν:

 

- δέκα πέντε άνεργοι,

- τέσσερις φοιτητές,

- δύο μαθητές,

- ένδεκα ιδιωτικοί υπάλληλοι,

- δύο ελεύθεροι επαγγελματίες,

- ένας καθηγητής,

- ένας ασκούμενος δικηγόρος

- ένας αυτοκινητιστής,

- ένας σκηνοθέτης

- δύο οικοδόμοι

 

Τριάντα εννέα δεν δήλωσαν επάγγελμα και μέσα σε αυτούς ήταν και οι ξένοι. Στην κατοχή των ξένων βράθηκαν μαχαίρια, χάρτες του κέντρου της Αθήνας, υλικό ασύρματης επικοινωνίας (από τις 4 το απόγευμα οι κουκουλοφόροι είχαν σταματήσιε να μιλάνε στα κινητά μεταξύ τους!).

Οι περισσότεροι ομολόγησαν ότι τους είχαν πλησιάσει "κάποιοι" και τους είχαν πει ότι θα γίνουν επεισόδια και θα είχαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν τα μαγαζιά. Μάλιστα τους είχαν δώσει και προσημειωμένους χάρτες, αλλά και κουκούλες! Τις βόμβες μολότοφ τις έφτιαξαν μόνοι τους ή τους τις έδωσαν ομοεθνείς τους.


 

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες «κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόπειρας βαρειάς σωματικής βλάβης, απρόκλητες σωματικές βλάβες, κλοπής, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, αντίστασης, εξύβρισης καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των νόμων περί όπλων και σχετικά με εκρηκτικές ύλες».

 

Ζημιές προκλήθηκαν σε 29 υποκαταστήματα τραπεζών (εμπρησμοί και φθορές σε Α.Τ.Μ, υαλοπίνακες, ρολά, μάρμαρα), σε 71 καταστήματα (εμπρησμοί και φθορές σε υαλοπίνακες, ρολά καθώς και στο εσωτερικό τους) ενώ σε τριάντα από αυτά σημειώθηκαν κλοπές εμπορευμάτων. Ακόμη σε ένα κτιριακό συγκρότημα καταστημάτων - κινηματογράφου υπήρξε εμπρησμός, σε τρία δημόσια κτίρια και σε πέντε κτίρια γραφείων φθορές στις εισόδους τους, σε τρία ξενοδοχεία φθορές στα μάρμαρα εισόδων τους και σε ένα κινηματογράφο θραύση τζαμαρίας.

 

Επίσης προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε στάσεις λεωφορείων, σταθμούς του Μετρό, φωτεινούς σηματοδότες, κολώνες φωτισμού του Δήμου, εκδοτήρια εισιτηρίων, μάρμαρα κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.

 

Σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό των επεισοδίων: «Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν συνολικά εκατόν εννέα αστυνομικοί. Επίσης κάηκαν τρεις υπηρεσιακές μηχανές και υπέστησαν φθορές άλλες είκοσι».

 

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες οι κουκουλοφόροι εκτόξευαν βόμβες μολότοφ με καρφιά, ναυτικές φωτοβολίδες, ενώ όπως αποδείχτηκε σκοπός τους ήταν η καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών ώστε να αναγκάσουν την Αστυνομία να αποσύρει τις δυνάμεις της από κυβερνητικά κτίρια για να τα καταλάβουν με έφοδο και να τα πυρπολήσουν ολοκληρώνοντας ένα σκηνικό αποσταθεροποίησης της χώρας που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2008.

 

Στις λεηλασίες συμμετείχαν χούλιγκαν και αλλοδαποί ενώ σημειώνεται ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες έχουν εντοπιστεί στα γήπεδα να προκαλούν ταραχές. Όπως ανέφεραν πηγές η σφοδρότητα των συγκρούσεων ξεπερνά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008.

 

Από επιχειρησιακής άποψης οι κουκουλοφόροι ήταν άριστα οργανωμένοι με ομάδες κρούσης, υποστήριξης, συλλογής πληροφοριών, παρενοχλήσεων των αρχών και ανεφοδιασμού. όλα αυτά συνηγορούν ότι δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία μια ομάδα μπαχαλάκιδων, αλλά πλέον μια οργανωμένη ομάδα η οποία μπορεί να απειλεί ευθαίως το κράτος εκβιάζοντας καταστάσεις μέσα από την διεξαγωγή κανονικού αντάρτικου πόλεων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου