Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΩΝ

ΕΙΧΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ!
 
 
 
 
 
Πέντε μήνες πρίν οι πατέρες της μονής είχαν αποφασίσει να δώσουν το μεγαλύτερο κειμήλιο  της μονής, την
Σκηνή του Ναπολέοντα , για να βοηθήσουν στην μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Ο ηγούμενος της μονής, αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, είχε πεί τότε για τους λόγους που έκαναν τους μοναχούς να πάρουν την απόφαση να παραχωρήσουν τη Σκηνή με αντάλλαγμα την μείωση του ελληνικού χρέους:
«Βλέπαμε τη δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο, πως πολλοί άνθρωποι αυτοκτονούν και ότι η Ελλάδα μας δεν τα βγάζει πέρα. Είπαμε, εμείς μοναχοί είμαστε και με ένα κομμάτι ψωμί μπορούμε να ζήσουμε. Ότι μπορούμε λοιπόν, θα το προσφέρουμε. Δεν θέλουμε τίποτα, ούτε μία δραχμή»
 
Αν τελικά το σχέδιο ευοδωθεί ο π. Μεθόδιος διευκρίνιζε πως «το έργο θα δοθεί με τη συμφωνία πως ή τα χρήματα θα πάνε για τη μείωση του χρέους ή θα μειωθεί το χρέος της Ελλάδας.
 Θα γίνει από την Ελληνική Κυβέρνηση, και όλα θα γίνουν με διαφάνεια».
 
Έ αυτό χάλαγε τα σχέδια των τοκογλύφων και των εδώ δωσιλόγων τους για πώληση της Ελλάδος...

Ο Εφραίμ ο Βατοπεδινός, όταν ευρισκόμενος στην Ρωσία, ζήτησε την βοήθεια του Πούτιν για το χρέος της Ελλάδος, μόλις γύρισε στην Ελλάδα συνελήφθη, με μοναδικό για τα παγκόσμια δικαστικά χρονικά ένταλμα, με το οποίο προφυλακίζεται ο εικαζόμενος ως ηθικός αυτουργός ενός εγκλήματος, ενώ όχι μόνον δεν έχει προφυλακιστεί ή έστω συλληφθεί, αλλ΄ούτε κάν έχει βρεθεί και προσδιοριστεί ο φυσικός αυτουργός!!!Έτσι λοιπόν και τώρα οι μοναχοί της Εσφιγμένου "τιμωρούνται" γιατί μπήκαν στην μύτη των τοκογλύφων και θέλησαν να βοηθήσουν την πατρίδα μας!

Και διότι η κίνησή τους αυτή είχε ανταπόκριση από την Γαλλική κυβέρνηση.


Τα αισχρά μέσα κινητοποιήθηκαν και πάλι..

Κατηγορήθηκαν με οικτρά ψεύδη και με κατασκευασμένη φωτογραφία που δείχνει μοναχό να κρατάει μολότωφ και της οποίας η πλαστότητα απεκαλύφθη αρκούντως από πολλά μπλόγκς και sides!

Άλλα λοιπόν τα κίνητρα της διώξεώς τους, που ως πρόφαση έχει μιά παλαιότατη διαφοροποίηση των Εσφιγμενιτών ως προς τους άλλους αγιορείτες πατέρες (είναι ζηλωτές του παλαιού ημερολογίου) και η οποία έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα πού όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να λυθούν με  δικαστικά μέσα.

Ωστόσο η αρχιεπισκοπή και ο πατριαρχικός θρόνος έχουν δείξει πόσο "αντιστέκονται"στην δωσίλογη κυβέρνηση οπότε δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό να συμβεί.

Αλλά το θέμα της ανύπαρκτης ατίστασης της διοίκησης της Εκκλησίας στον σφαγιασμό του Ελληνικού λαού θα μας απασχολήσει λίαν συντόμως, ίσως και με μία τρίτη επιστολή στην Ιερά Σύνοδο, πολύ πιό οξεία και οργισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες (ΕΔΩ και ΕΔΩ)


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου