Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Β. ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ - Η Σ. ΑΡΑΒΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
 


 
 
Η Ρωσία μπαίνει πολύ δυναμικά στο γεωστρατηγικο παιχνίδι της Μέσης Ανατολής: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν θα επισκεφτεί την Αίγυπτο στις 7 Αυγούστου ενώ πλέον συζητά με την Σαουδική Αραβία και για το ταξίδι αυτό αλλά και για την εξέλιξη της συριακής κρίσης.

Για τον σκοπό αυτό η Σαουδική Αραβία έστειλε τον ο αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της πρίγκηπα Bandar Bin Sultan στην Μόσχα.
Ο Bandar Bin Sultan "ανέβηκε στην Μόσχα για να συζητήσει και τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία, και να αποφασίσουν την τύχη της λεγόμενης συριακής αντιπολίτευσης" σύμφωνα με την World Tribune.

H εφημερίδα αναφέρει ότι η Σαουδική Αραβία κατανόησε ότι δεν μπορεί να ηττηθεί ο Άσαντ ενώ είναι ουσιαστικά η μόνη χρηματοδότρια χώρα από τον Μαϊο των ανταρτών. Το Κατάρ μετά την αλλαγή ηγεσίας σταμάτησε να στέλνει βοήθεια.

Φαίνεται η πρωτοβουλία ανήκει στον ίδιο Bandar Bin Sultan ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τον εξοπλισμό των ανταρτών. Φυσικά αναφέρει η εφημερίδα αυτό έγινε με αμερικανική συμφωνία.

Ο χρόνος θα δείξει αν η Ρωσία καταφέρει να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση και λόγο στην Αίγυπτο από την οποία αποχώρησε σταδιακά μέχρι το 1989 όταν ο Ανουάρ Σαντάτ έστρεψε την Αίγυπτο 100% πτος τις ΗΠΑ.

Μια κίνηση που σαφώς ενοχλεί τους Αμερικανούς, που θεωρούν την Αίγυπτο δικό τους "χωράφι", και βλέπουν μετά την υποστήριξη που παρείχαν στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, η στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου να θέλει να στραφεί σε άλλες συμμαχίες.

Προ μερικών ημερών ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκηπας Bandar Bin Sultan, ανέβηκε στην Μόσχα για να συναντήσει τον ηγέτη της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, με στόχο να λυθούν τα δύο ζητήματα που κυριολεκτικά "καίνε" την Μέση Ανατολή. Την Αίγυπτο και την Συρία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν θα επισκεφτεί πιθανότατα το Κάιρο στις 7 Αυγούστου κατόπιν συμβουλής του ίδιου του Bandar Bin Sultan, ο οποίος τον επισκέφτηκε αστραπιαία και εκτός προγράμματος, δείχνοντας τοπόσο αποφασισμένη είναι η Σαουδική Αραβία να αλλάξει τα πράγματα στη Μέση Ανατολή"αδειάζοντας" και τους Αμερικανούς.

Του είπε αυτοπροσώπος ότι ο βασιλιάς Αμπντουλάχ είναι σύμφωνος με μια επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στο Κάιρο όσο γίνεται συντομότερα!

Μάλιστα δεν απέκλεισε την πιθανότητα υπογραφής μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος με τους Αιγύπτιους, με χρηματοδότηση αν χρειαστεί από την ίδια την Σαουδική Αραβία! Βέβαια αυτό δεν θα χρειαστεί καθότι οι Ρώσοι μπορούν να το κάνουν και μόνοι τους υπό μορφή δανείου, δείχνει όμως ότι ο δρόμος είναι στρωμένος από τους Άραβες.

Για τον Πούτιν θα είναι το δεύτερο ταξίδι του στη χώρα των Φαραώ,το πρώτο είχε γίνει το 2005.Θα χρησιμοποιήσει το ταξίδι του σαν απόδειξη στον κόσμο, ότι από όλους τους μεγάλους ηγέτες αυτός είναι ο μοναδικός που πολεμά το ριζοσπαστικό Ισλάμ, και ταυτόχρονα στηρίζει όλα τα κοσμικά αραβικά καθεστώτα, όπωε του Άσαντ, και τώρα του Σίσι.

Με μία του κίνηση θα φανεί νικητής σε δύο μέτωπα, εναντίων των φανατικών σαλαφιστών και ουαχαμπιστών, και όλα τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα σε Συρία, και Αίγυπτο, αντίθετα με τις ΗΠΑ που έχουν αρπάξει την "ρετσινιά"(με δική τους ευθύνη) ότι τους προστατεύουν, και τους χρηματοδοτούν.

Μην ξεχνάμε ότι στα μέσα Αυγούστου θα επισκεφτεί και την Τεχεράνη δείχνοντας στους Αμερικανούς ότι "Μιλά με όλους και όλοι τον ακούν προσεκτικά"...

Για τις ΗΠΑ αποτελεί πλήγμα η κήρυξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως παράνομης και η στροφή του στρατιωτικού καθεστώτος προς τη Ρωσία. Μετά και την απονομή ασύλου στον Σνόουντεν, και την συντριβή των ισλαμιστών στη Συρία, όλα μαζί αποτελούν πολύ ισχυρό σοκ για να τα αντέξει η ψυχολογία του "ανίκητου" που έχουν οι Αμερικανοί.

Ο William Burns Ο γραμματέας υπέυθυνος για την Μέση Ανατολή στάλθηκε επειγόντως να συναντήσει τον μεταβατικό υπουργό άμυνας της Αιγύπτου Nabil Fahmy Saturday αλλά επέστρεψε από το ταξίδι του με άδεια χέρια.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου