Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η ΠΤΕ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑ-ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΒΙΝΤΕΟ 


 

 Ο γεν. διευθυντής του λόμπι των Γερμανών Βιομηχάνων BDI Μαρκους Κέρμπερ  - στενός συνεργάτης του Σόιμπλε (και αυτό έχει την σημασία του) - σημειώνει πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν η Γερμανία λάβει ως αντάλλαγμα κρατικά περιουσιακά στοιχεία!
 
Αυτή η "πρόταση" αποκαλύπτει γιατί η Ελλάδα έγινε αποικία χρέους ... 
 Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο κ. Κέρμπερ προτείνει ο Μόνιμος Μηχανισμός Διάσωσης ESM να εξελιχθεί σε ένα είδος «υπ. Οικονομικών» το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να παρεμβαίνει στο δημόσιο χρέος των χωρών μελών. 
 
«Για παράδειγμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα, «ο ESM θα μπορούσε να απορροφήσει μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά ως αντάλλαγμα θα μπορούσε να λαμβάνει κρατικά περιουσιακά στοιχεία. Έτσι θα εξακολουθεί το χρέος να είναι βιώσιμο».
 
Ο Κέρμπερ, που είχε διατελέσει μέχρι το 2011 διευθυντής του τμήματος δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, εστιάζει στη διαφωνία που υπάρχει μεταξύ της τρόικα για το χρέος της Ελλάδας και κατά πόσο αυτό είναι βιώσιμο. Και υπογραμμίζει πως μία ελάφρυνση δεν χρειάζεται να έλθει κατ’ ανάγκη από ένα συμβατικό «κούρεμα» χρέους.
 
«Καθώς στις χώρες σε κρίση παρατηρείται καθυστέρηση στις ιδιωτικοποιήσεις θα μπορούσαν να δίδονται κρατικά περιουσιακά στοιχεία στον ESM απευθείας προκειμένου να μειώνεται το χρέος τους», σημειώνει χαρακτηριστικά. Αναγνωρίζει ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστούν αλλαγές στην Συνθήκη της Ευρώπης.
 
Εν ολίγοις αυτό που υποστηρίζει ο Κέρμπερ είναι να μπει η Ελλάδα σε μια διαδικασία απορρόφησης, από την Γερμανία όπου λίγο-λίγο θα παραδίδει κομμάτια της, όχι για να ξεχρεώσει αλλά για να είναι το χρέος "βιώσιμο". 
 
Δηλαδή δεν θέλουν να ξεχρεώσουμε ποτέ, μέχρι η χώρα να πουληθεί εντελώς, ώστε να μην είναι αναστρέψιμη η κατάσταση, και να μην ξαναυπάρξει ποτέ ελληνικό κράτος. Ο άνθρωπος αυτός είναι φίλος του Σόιμπλε, και προφανώς έχει βγει μπροστά ως "λαγός" εξελίξεων που μας περιμένουν μετά τις εκλογές.
 
Εδώ θα πρέπει να πρσδιοριστεί τι εννοεί ο κύριος αυτός με τον όρο "κρατικά περιουσιακά στοιχεία". Ακόμα και το έδαφος της χώρας είναι "κρατικό περιουσιακό στοιχέιο". Υποννοεί κάποιο είδος απόσπασης εδαφών; Για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών; Αυτό ονειρεύονται στο Βερολίνο;
 
"Κρατικά περιουσιακά στοιχεία" είναι και τα απεριόριστα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται αποθηκευμένα εντός του υπεδάφους μας και της ΑΟΖ μας. Κοιτάσματα ανυπολογιστης αξίας. Μήπως για αυτό τον λόγο χρεωκοπήσαμε; Για να παραχωρηθούν προς "ελάφρυνση (όχι διαγραφή) του χρέους"; Για να γίνει το χρέος μας "βιώσιμο";Δηλαδή να συνεχίσουμε να πληρώνουμε, όχι να σταματήσουμε να χρωστάμε. Απλά θα μας διευκολύνουν τις δόσεις, και θα μας έχουν πάρει ότι έχουμε.
 
Φυσικά για τις γερμανικές αποζημιώσεις ούτε λόγος. Προσποιούνται ότι δεν υπάρχουν, και είναι σίγουροι ότι οι πολιτικοί μας είναι αρκετά καλοί υπάλληλοι, για να τολμήσουν να "τρέξουν" την Γερμανία στο Διεθνές Δικαστήριο, όπου το Κατοχικό Δάνειο είναι άμεσα απαιτητό.
 
Πολύ ωράια συμφωνία, απολύτως στο πνεύμα της υποτιθέμενης ευρωπαϊκής "αλληλεγγύης"! Δυστυχώς οι Γερμανοί δεν μπορούν να ξεπεράσουν το άγριο παρελθόν τους. Αδιαφορούν παντελώς για το δίκαιο, και τον σεβασμό στους άλλους, για αυτούς ισχύει όπως και παλιά, το δίκιο του ισχυροτέρου, και σέβονται μόνο όσους τους πολεμάνε. Όσοι τους προσκυνούν, πέφτουν στα μάτια τους, και στο τέλος τους εξοντώνουν.

Έτσι εξηγείται το παράλογο, να ομολογούν ότι κάνανε λάθος στην συνταγή "σωτηρίας" της Ελλάδας και μετά να συνεχίζουν το λάθος με μεγαλύτερη ένταση και πιό εξοντωτικά μέτρα... 

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ  ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ, ΚΕΡΜΠΕΡ!
 
 

 
 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου