Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

 
"Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΟΝΟ ΔΙΑΚΟΝΗΜΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ"
 
 
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Μετά λύπης μας ακούμε και διαβάζουμε ανακρίβειες και στοχευμένα ψεύδη και θα θέλαμε να επαναλάβουμε θέσεις που ποτέ δεν κρύψαμε. Διότι είναι πολύ σημαντικές για τον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και ολόκληρη την αδελφότητα μας. Μπορεί για πολλούς να είναι ήδη γνωστά αλλά έχουμε ανάγκη να επαναλάβουμε ακόμη μία φορά τα αυτονόητα.
Η αδελφότητα μας εδώ και δέκα χρόνια είναι σε θέση άμυνας απέναντι σε προβοκάτσιες (λοστούς, βαριές και φαγάνες) και ποτέ δεν προκαλέσαμε τα επεισόδια εμείς. Δεν ζητήσαμε ποτέ τίποτα, ούτε χρήματα ούτε εξουσίες. Τα αφήνουμε σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, μόνη μας ανάγκη και παράκληση είναι η ησυχία μας για προσευχή. Όταν όμως σε χτυπάνε με λοστούς, βαριές ή προσπαθεί μία "φαγάνα" να γκρεμίσει μια πόρτα και έναν τοίχο που πίσω του βρίσκονται μοναχοί, τότε κάνεις το "λάθος" να αμύνεσαι. Πάντα είμαστε σε θέση άμυνας ποτέ η αδελφότητα μας δεν ξεκίνησε επεισόδια και ούτε έχει τέτοια διάθεση.


Σεβόμαστε απόλυτα το Ελληνικό Κράτος και δεν θα θέλαμε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα να την επιβαρύνουμε με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο με τέτοια επεισόδια. Ίσα ίσα που κατηγορηθήκαμε κιόλας από την Νέα Αδελφότητα όταν προτείναμε στην Ελληνική Κυβέρνηση να διαθέσουμε και κειμήλια (Σκηνή του Ναπολέοντα) για να αποσβεστεί μέρος του δημόσιου χρέους. Σαν Έλληνες θεωρούμαι ότι αυτό ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε αρκετά, όλα τα περιουσιακά στοιχεία μας έχουν δεσμευτεί από την Νέα Αδελφότητα των πέντε μοναχών.


Είπαν ότι μνημονεύουμε άλλους Επισκόπους. Το Άγιο όρος έχει έναν Επίσκοπο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Κάνοντας χρήση όρων του Κ.Χ.Α.Ο. δεν μνημονεύουμε τον Οικουμενικό διότι πράττει αίρεση (τον ίδιο όρο έχουν κάνει χρήση πολλές μονές του Α.Ο. έστω μία φορά τα τελευταία πενήντα χρόνια), αλλά δεν μνημονεύουμε άλλο Επίσκοπο. Η ένσταση μας είναι στο πρόσωπο όχι στον θεσμό. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το Φανάρι και με την ζωή μας αν χρειαστεί. Αλλά σας θυμίζουμε ότι ο ρόλος στο Όρος του Οικουμενικού είναι πνευματικός όχι διοικητικός διότι στο Άγιο Όρος έχει το αυτοδιοίκητο. Επίσης πιστεύουμε ότι ο Πατριάρχης ουδέποτε έκανε πράξη την Πατερική αγάπη στην αδελφότητα μας. 'Ισα ίσα, όσα καταλογίζει στην Τουρκική μεριά ότι κάνει εναντίον του, ο ίδιος κάνει χειρότερα σε ομόθρησκους εντός Αγίου Όρους και χωρίς να έχει αποδεχτεί ποτέ τις κατά καιρούς εκκλήσεις μας για δημόσια συζήτηση επί συγκεκριμένων θεμάτων. Η απόφαση της σιωπηλής θανατικής ποινής των μοναχών μας ήταν ερήμην. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ένα δέντρο στον Αμαζόνιο έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα για τον ίδιο, από το δικαίωμα στην τροφή ή σε φάρμακα ενός μοναχού μας. Στο κονάκι μας φέρνει ένας 85χρονος μοναχός τρόφιμα, γιατί ως γνωστό οι Εσφιγμενίτες έχουν περιορισμό, αυτός λοιπόν ό 85χρονος μοναχός έχει συλληφθεί την τελευταία εβδομάδα τρεις φορές.

 

Στο "καταληψίες" έχω να θυμίσω ότι η αδελφότητα μας λειτουργεί αδιάλειπτα εντός κτιριακών εγκαταστάσεων της πάνω από 17 αιώνες. Στο "σχισματικοί" έχω να ρωτήσω από πότε ο ορθός δρόμος είναι τα συλλείτουργα με τον Πάπα; Στο "σκληροί ζηλωτές" να διαπιστώσω ότι το ζηλωτής είναι τιμή, παρά ο μοντέρνος μοναχός με σπάσιμο στην φωνή, με rolex και offshore σε νησιά "οικονομικούς παραδείσους" και για το τέλος τρεις απορίες έχουμε να παραθέσουμε υπάρχει σχίσμα με τους καθολικούς ή να πιστεύουμε στο αλάθητο του Πάπα; Έγινε πανορθόδοξη σύνοδος που επιτρέπει τα συλλείτουργα με τους Καθολικούς; Και στα επόμενα ασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζουν ήδη στην Νέα αδελφότητα των Κατσουλιέρηδων, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τάνκ;


Ξυπνήστε Αγιορείτες αδελφοί, ο εχθρός μας δεν είναι το ΦΠΑ που χρειάζεται από εμάς η πατρίδα για να ορθοποδήσει αλλά οι μοναχοί του ευρώ με μόνο διακόνημα την έκπτωση της πίστης.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου