Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΟΣΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΛΟ

 
ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ:''ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΩΘΕΙ''
 
 
 
 
 
Ο επικεφαλής του Κινήματος πέντε αστέρων Μπέπε Γκρίλο, γνωστός για τις ριζοσπαστικές του απόψεις, ζήτησε για ακόμη μια φορά την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ και επέκρινε την Ευρώπη για την πολιτική της εναντίον της Ελλάδας.

«Έχω ξεπεράσει το ευρώ. Το ευρώ δεν αποτελεί πια πρόβλημα. Βρισκόμαστε ήδη εκτός του ευρώ. Το πρόβλημά μας δεν είναι το ευρώ. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το χρέος» αναφέρει ο Γκρίλο σε συνέντευξη του σε αμερικανικό μέσο.
Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά γιατί πιστεύει ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα στην Ιταλία για την παραμονή ή έξοδο από το ευρώ, εκείνος απαντά: «Γιατί θέλουμε τη νομισματική εθνική κυριαρχία μας. Εάν τυπώναμε χρήμα τώρα, θα είχαμε λίγο υψηλότερο πληθωρισμό, αλλά θα ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλες τις χώρες στον κόσμο».

«Η Ευρώπη είναι ένα πράγμα. Το ευρώ είναι κάτι άλλο. Από τις 28 ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχουν 11 που δεν είναι στο ευρώ. Και αυτές δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Οι Έλληνες μπορούσαν να είχαν σωθεί. Δεν τους νοιάζει που οι Έλληνες πεθαίνουν σε μια γωνιά. Όπως δεν τους ενδιαφέρει για εμάς».
 


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου