Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΑΛ-ΚΑΪΝΤΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ
 


 
 
Μεγάλη νίκη των Κούρδων στο Χαλέπι. Βαρύτατες απώλειες για τους ισλαμιστές
 
Αναλυτές, ακόμη και Αμερικανοί, βραβευμένοι ανταποκριτές, Αμερικανοί στρατιωτικοί και πολίτες πιστεύουν ακράδαντα πώς ένα χτύπημα κατά της Συρίας αποτελεί πόλεμο στο πλευρό της Αλ Κάιντα. «Ο Μπάρακ Ομπάμα και οι ΗΠΑ δηλαδή συντάσσονται με αυτούς που σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους την 11η Σεπτεμβρίου», σχολιάζουν και απορρίπτουν τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία
 
Είναι βέβαιο πώς οι σφοδρές αντιδράσεις των Αμερικανών, πολιτικών και κοινής γνώμης κατά ενός πιθανού στρατιωτικού χτυπήματος στη Συρία συνδέονται με τους φόβους ενός νέου και ισχυρού δημιουργήματος τρομοκρατίας που θα μπορούσε να στραφεί ανά πάσα στιγμή κατά των ΗΠΑ.

Πιθανότατα αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα έκανε πίσω και οδεύει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για διπλωματική λύση, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και με βάση την πρόταση της Μόσχας.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την "υποχώρηση" (προς το παρόν) του Μ.Ομπάμα και το "πάγωμα" της όποιας στρατιωτικής επέμβασης είχε στο μυαλό του, και όλες οι εχθρικές προς την Αλ Κάιντα δυνάμεις έχουν αναλάβει πάλι την πρωτοβουλία, και προξενούν βαρύτατες απώλειες στους ισλαμιστές αντάρτες.


Σήμερα η κουρδική Περιφερειακή Διοίκηση του Χαλεπίου προχώρησε σε ανακοίνωση για τις αιματηρές συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στις κουρδικές γειτονιές.


οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν ένοπλες ισλαμιστικές ομάδες επιτέθηκαν στα σημεία ελέγχου του YPG και του Kουρδικού Μετώπου του al-Akrad , χρησιμοποιώντας ανθρώπινες "βόμβες" (βομβιστές αυτοκτονίας) και αντιαρματικές ρουκέτες σε αφθονία για να εισχωρήσουν στις συνοικίες Sheik Maksoud (Şêx Meqsûd), Esrefiye, Sekin Şebabi Şiqêf με αποκλειστικά κουρδικό πληθυσμό.

Η κινητοποίηση των Κούρδων μαχητών ήταν άμεση, και αμέσως απέκοψαν την εμπροσθοφυλακή των ισλαμιστών, με αποτέλεσμα να εξολοθρευθεί ολοσχερώς. Ως καλύτεροι γνώστες των συνοικιών, οι Κούρδοι εύκολα απέκοπταν ομάδες των ισλαμιστών, που έχαναν την επαφή τους με τις κύριες δυνάμεις. Οι απώλειες των ισλαμιστών ήταν βαρύτατες,λαταγράφτηκαν πάνω από 60 νεκροί, και περίπου 60 τραυματίες, ενώ 12 από αυτούς έπεσαν στα χέρια των Κούρδων.

Οι Κούρδοι κατέστρεψαν και δύο οχήματα των ισλαμιστών εξοπλισμένα με αντιαεροπορικά πυροβόλα. Λόγω της επικείμενης επέμβασης των ΗΠΑ, οι ισλαμιστικές ομάδες είχαν αναθαρρήσει, και είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία σε όλη την Συρία.

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν αισιόδοξοι ότι οι "επαναστάτες" θα είχαν αυτοί το πάνω "χέρι" από εδώ και πέρα, στηριζόμενοι σε υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις, ότι ο συριακός εθνικός στρατός βρίσκονταν πλέον σε αμυντική θέση, παραβλέποντας το γεγονός ότι είχε απλώς συμπτυχθεί για να αποφύγει τυχόν αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τις ΗΠΑ.

Μάλλιστα οι Αμερικανοί πίστευαν ότι ο στρατός του Άσαντ σύντομα δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα πεδία των μαχών, διότιμ μδεν θα μπορούσε να αναπληρώσει τις απώλειες των στρατιωτών του. Η εκτίμηση είναι λαθεμένη καθ ότι σύμφωνα με έρευνα της CIA ο λαός της Συρίας κατά πλειοψηφία στηρίζει τον Άσαντ.

Έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που είχαμε δημοσιεύσει προ τριων μηνών ανέφερε ότι, ο Σύρος πρόεδρος, αν προχωρήσει σε εκλογές μέσα στο 2014- υπό τις παρούσες συνθήκες - θα λάβει το 75 τοις εκατό των ψήφων των Σύρων πολιτών, κάτι που σημαίνει ότι οσυριακός εθνικός στρατός, έχει ακόμα γεμάτες "δεξαμενές" για να προμηθευτεί, έμψυχο υλικό.

Τώρα ο φόβος ενός συντριπτικού πλήγματος απομακρύνθηκε (προς ώρας) και η ισορροπία θα αλλάξει ξανά. Ήδη ο στρατός σφυροκοπά ανελέητα όλες τις θέσεις των ισλαμιστών ανακτώντας ότι είχε χαθεί τις τελευταίες 20 μέρες.

Με την βοήθεια των 50000 Ιρανών (εκτίμηση των Ισραηλινών), και της συνολικής δύναμης της Χεζμπολάχ στο πλευρό του Άσαντ αλλά και όλες τις μειονότητες (χριστιανική, κουρδική, σιιτική, αλεβιτική) να τρέφουν άσβεστο μίσος για τους ισλαμιστές μάλλον ο Άσαντ έχει υπεραρκετές δυνάμεις για να "καθαρίσει την μπουγάδα". Άλλωστε και οι Αμερικανοί που το γνωρίζουν για αυτό ήθελαν να επέμβουν.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου