Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΥΡΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ
 
 
 
Η τουρκική Αεροπορία κατέρριψε συριακό εξοπλισμένο ελικόπτερο Mil Mi-17 (αρχικά είχε λεχθεί για επιθετικό Μil Mi-24) με βολή βλήματος αέρος-αέρος από μαχητικό F-16 που είχε απογειωθεί από το Νιτιγιάρμπακιρ, στα σύνορα των δύο χωρών, "καθώς σημειώθηκε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου", όπως δήλωσε ο Tούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέτ Αρίτς.
 
 Aπό την πλευρά της Συρίας υποστηρίζετε ότι τα τουρκικά μαχητικά βρισκόταν στην όριο γραμμή με την Συρία όταν κατέρριψαν το ελικόπτερο το οποίο εκινείτο εντός του συριακού εναέριου χώρου.
Ένα συριακό ελικόπτερο τύπου MI-17 έμεινε για δύο χιλιόμετρα μέσα στον τουρκικό εναέριο χώρο και είχε επανειλημμένα δεχτεί προειδοποιήσεις πριν καταρριφθεί με πυραύλους από τουρκικά αεροσκάφη", είπε ο Αρίντς μετά από μια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

 Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι έχουν ληφθεί πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, αλλά σημείωσε πως για να επιβεβαιωθεί πρέπει να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες έρευνες.

Προηγούμενες αναφορές έλεγαν πως το ελικόπτερο εξερράγη στον αέρα και ότι η έκρηξη ήταν ορατή από την περιοχή Χατάι Γιαλανταγί.

 Δύο πιλότοι φέρεται να εκτινάχθηκαν από το αεροσκάφος πριν την έκρηξη, αλλά έχασαν τη ζωή τους από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης μετά την προσγείωση τους με ασφάλεια στο έδαφος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

 Φυσικά είναι αδύνατον να ... "εκτινάχθηκαν" από το ελικόπτερο αφού κάνενα ελικόπτερο της συριακής Αεροπορίας, ούτε καν τα Mil Mi-17, όπως το συγκεκριμένο που καταρρίφθηκε έχουν την δυνατότητα αυτόματης εκτίναξης.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου