Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;

WASHINGTON POST:
"ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
 
 
 
 

Με το υποτιθέμενο "πραξικόπημα" των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων κατά της κυβέρνησης Σαμαράς ασχολήθηκε και η Washington Post, η οποία επισημαίνει πως η εν λόγω ομάδα υπήρξε εδώ και καιρό αντίθετη με την πολιτική του Μνημονίου.
Σε δημοσίευμα της Washington Post, η οποία επικαλείται πηγές του Associated Press, γίνεται αναφορά στην διαταγή του εισαγγελέα για έρευνα μετά την δημοσίευση στο blog της ΚΕΕΔ το οποίο απαιτούσε την παραίτηση Σαμαρά και τον σχηματισμό νέας προσωρινής κυβέρνησης υπό την εποπτεία των Ενόπλων Δυνάμεων και τονίζει πως «η έρευνα για το δημοσίευμα θα γίνει από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές», ενώ αναφέρει και την διάψευση που εξέδωσε στη συνέχεια η ΚΕΕΔ.

Στη συνέχεια, αναζητώντας τους λόγους οι οποίοι ενδεχομένως να οδήγησαν τους έφεδρους καταδρομείς σε μια τέτοια ανακοίνωση, η Washington Post αναφέρεται στην κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας, με αποτέλεσμα την αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας.

Οσον αφορά πάντως την ίδια την ΚΕΕΔ, το άρθρο αναφέρει πως «η Ενωση των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων και στο παρελθόν είχε ταχθεί κατά των πακέτων διάσωσης της Ελλάδας, πραγματοποιώντας μάλιστα ένστολη πορεία διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ανγκέλα Μέρκελ στην Αθήνα».

Πάντως προκαλέι εντύπωση για το πόσο ενδιαφέρον έχουν τα ξένα ΜΜΕ για όσους στην Ελλάδα έχουν στέρεα εθνική συνείδηση, και αντιδρούν, για άλλους χώρους δεν γίνεται τόσος "ντόρος".
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου