Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΑ ΓΕΡΑΚΙΑ...

 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΑΛ-ΚΑΪΝΤΑ!!!
 
 
 
 
Ένα εντυπωσιακό στοιχείο αποκαλύπτει η έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ το οποίο οδηγεί στο ποιός έκανε τη χρήση χημικών (αέριο σαρίν) στις 21 Αυγούστου, και είναι οι ισλαμιστές αντάρτες, αφού επισήμως υπάρχει παραδοχή για παλαιό σοβιετικό σύστημα, το RPU-14 το οποίο έχει αποσύρει και καταστρέψει προ πολλού ο Στρατός της Συρίας, αλλά όμως εξακολουθούσε και βρισκόταν σε χρήση στο ... Αφγανιστάν, το οποίο ελεγχότα από την αλ Κάϊντα μέχρι την κατάληψη της χώρας το 2001 από αμερικανικά στρατεύματα και τις δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας.

 Στις 40 σελίδες της έκθεσης, ναι, μεν, δεν προσδιορίζεται ο ένοχος της ρίψης των χημικών αλλά περιγράφεται ο φορέας της χημικής ουσίας, βλήματα RPU-14 τα οποία χρησιμοποιήθηκαν. Η έκθεση συμπίπτει με όσα υποστηρίζει η Ρωσία ότι χρησιμοποιήθηκαν αυτοσχέδιοι μηχανισμοί εκτόξευσης και γομώθηκαν σε αυτοσχέδια βλήματα.

 Οι εμπειρογνώμονες διακρίβωσαν πως για τον βομβαρδισμό χρησιμοποιήθηκαν βλήματα του πρώην σοβιετικού συστήματος RPU-14.

Στη Συρία τέτοια συστήματα υπήρχαν μέχρι το 1969 και έχουν αποσυρθεί και καταστραφεί από τα μέσα της δεκαετίας το '70.

Σύμφωνα όμως με στοιχεία του 2010, υπήρχαν εν ενεργεία στο Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και την Υεμένη.

Στην περίπτωση αυτή το Αφγανιστάν είναι περίπου "μονόδρομος" σε ότι αφορά την προέλευση των βλημάτων. Από Αίγυπτο και δευτερευόντως από Υεμένη είναι σχεδόν αδύνατον να προέρχονται τα βλήμτα.

Το Αφγανιστάν έτσι ή αλλιώς βρισκόταν υπό τον έλεγχο της αλ Κάϊντα και εδώ καταδεικνύεται ότι η αλ Κάϊντα έχει στα χέρια της και χημικά όπλα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου