Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΣΙΠΡΑΣ: " ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ"

 
ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ κ. ΤΣΙΠΡΑ;
ΜΕ ΤΗΝ ΨΙΛΗ, "ΣΥΡΙΖΑ";
 
 
 
 
 
 
Οι "υποχρεώσεις"  του ΣΥΡΙΖΑ προς τους "δανειστές"
 
 
Στην προτελευταία συνέντευξή του ο Αλ.Τσίπρας στις 6 Ιουλίου του 2013 στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ζητούσε "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους" γιατί όπως έλεγε "για μας προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του λαού κι όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς τοκογλυφίας"... 
Και πρίν αλέκτωρ λαλήσει τρίς, στην χθεσινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σε νέα συνέντευξή του ο Αλ.Τσίπρας λέει: "Έχουμε τη λύση που θα δεχτούν και οι δανειστές"!


Οι "διεθνείς τοκογλύφοι" έγιναν τώρα "δανειστές";
 
Και δηλαδή για νάχουμε καλό ρώτημα κ. Τσίπρα, ποια είναι η πρότασή σας; 
"Κούρεμα του χρεους κατά 40-50% για να γίνει βιώσιμο(!!!)...
κούρεμα που θα φέρει το χρέος στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος".
 
Μόνο που αυτό το έχει πεί πρώτος ο σύμβουλος του Σόιμπλε ο Γιοργκ Ρόχολ σύμφωνα με τον οποίο "είναι αναπόφευκτο το ελληνικό χρέος να περικοπεί κατά 50%".

Και επίσης αυτό που δεν μας λέει ο Αλέξης είναι πώς θα γίνει αυτό το κούρεμα!

Θυμάστε το PSI, τότε που το χρέος μας "υπέστη γενναίο κούρεμα της τάξεως των 100 δίς";
Τότε οι τοκογλύφοι δεν έχασαν ούτε σέντ! Οι μόνοι που την πλήρωσαν ήταν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των νοσοκομείων και των πανεπιστημίων και οι μικροομολογιούχοι που το κομποδεματάκι τους το είχαν σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου.

Έτσι και τώρα, το κούρεμα που ο Αλέξης δεν μας λέει πως θα γίνει, περιλαμβάνει την κλοπή των καταθέσεων του Ελληνικού λαού! 

Εμείς θα την πληρώσουμε πάλι και αυτήν την "λύση" είναι σίγουρο ότι θα την δεχτούν και οι δανειστές!!!
  

Μετά απ΄αυτό το κούρεμα όπως είναι φυσικό, η Ελληνική οικονομία θα πάει στα... Τάρταρα!
Όπως και μετά το PSI, ακριβώς επειδή το πλήρωσε η ελληνική οικονομία, το χρέος αντί να μειωθεί αυξήθηκε, έτσι και με το κούρεμα των καταθέσεων θα φτάσουμε στο απροχώρητο!
Και το επόμενο βήμα θα είναι η σταση πληρωμών, (έχει ήδη πεί ότι αν χρειαστεί θα το κάνει)...
Φυσικά θα πρόκειται για στάση πληρωμών που θα μας επαναφέρει σε ελεγχόμενη δραχμή, γιατί αν ήταν αλλιώς θα μιλούσε για κρατικοποίηση της ιδιωτικής Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και για λογιστικό έλεγχο του χρέους που θα οδηγούσε σε διαγραφή του παράνομου και επαχθούς μέρους του (δηλαδή του μεγαλύτερου μέρους του).


Πώς μεθοδεύεται η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία
 
Είναι λοιπόν προφανές ότι όπως και προ ενός έτους είχαμε αναλύσει, προωθείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας διότι η Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία (ΠΤΕ) πρό της σοβαρής απειλής γενικής λαϊκής εξέγερσης, ρίχνει στην αρένα την αριστερή εφεδρεία της!

  
 Τώρα λοιπόν ξαφνικά "κατάλαβαν" η ΑΔΕΔΥ και η ΓΕΣΕΕ, ομού μετά της ΟΛΜΕ, ότι ο αγώνας για την πτώση της μνημονιακής κυβέρνησης, είναι μόνο η γενική απεργία διαρκείας!

Τώρα το "κατάλαβαν" διότι η "πτώση" πρέπει να είναι ελεγχόμενη και η διαδοχή από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτονωτική της λαϊκής οργής και σχετικά ομαλή...
 
Όμως ο Ελληνικός λαός που βρίσκεται σε εγρήγορση και οι διεθνείς εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας, μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια της ΠΤΕ...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου